Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 03 серпня 2017

За минулу добу внаслідок бойових дій українські військові втрат не понесли.

Луганський напрямок

Минулої доби ситуація на лінії розмежування загострилася в другій половині дня. Найбільш неспокійно вчора було в Троїцькому. Там окупанти провели два мінометних обстріли, під час одного з них по позиціям українських військових поблизу міста було випущено 30 снарядів. Згодом ворог провів по одному короткому мінометному обстрілу по Кримському та Катеринівці. Пізно ввечері російсько-окупаційні війська відкрили вогонь з гранатометів по Новозванівці та Новоолександрівці.

Вчора на Луганському напрямку сталося 10 обстрілів, зокрема 4 – з важкого озброєння.

Про це повідомив сьогодні на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Донецький напрямок

Абсолютна більшість обстрілів з боку ворога припали на ділянку фронту Кам’янка – Авдіївка – позиція «Шахта Бутовка», де між 16 годиною та північчю окупанти вели активний гранатометний вогонь з чотирьох напрямків. Українські військові відкривали вогонь у відповідь на всі збройні провокації противника. Також, один короткотривалий мінометний обстріл відбувся в Луганському.

Вчора на Донецькому напрямку сталося 11 збройних провокацій з боку ворога.

Маріупольський напрямок

Основні бойові дії тут розгорнулися після 20 години. Під вогонь ворожої артилерії калібру 122 мм потрапили Лебединське та Водяне. Близько 21:30 бойовики відкрили вогонь з мінометів по житлових кварталах Водяного. Втрат серед цивільних, на щастя, не було. У Широкиному та Павлополі бойовики використовували виключно стрілецьку зброю.

Вчора на Маріупольському напрямку відбулося 9 обстрілів з боку ворога.

Інформація ГУР МОУ

За даними розвідки спостерігається подальше погіршення дисципліни в лавах бандформувань, зокрема зростає кількість випадків дезертирства. Через це російське окупаційне командування вживає заходів щодо пошуку та затримання російських найманців, які самовільно залишають місця своєї дислокації. Так, на окупованих територіях східної України нещодавно кураторами з Москви було введено в дію план «Кольцо», який передбачає виставлення додаткових блокпостів на автомобільних дорогах та вздовж неконтрольованої ділянки Державного кордону України з РФ. Бойовикам, які залучатимуться до реалізації зазначеного плану, дозволено відкривати вогонь на ураження по підозрюваних у дезертирстві.

У Бахмуті поліцейські вилучили у місцевого мешканця гранати РГД-5 та Ф-1

Затриманий неодноразово притягувався до відповідальності за зберігання наркотиків.

Тривають навчання в лавах українських військових

Так, на цьому тижні у Запорізькій області проводився польовий вихід зенітної батареї однієї з військових частин Нацгвардії.

Водночас бійці мінометної батареї тієї ж самої військової частини Нацгвардії паралельно провели польовий вихід для перевірки бойової готовності та командної злагодженості особового складу. Військові навчалися швидко реагувати на подання сигналу бойової тривоги, екіпіруватись та приводити зброю у бойову готовність, а також відпрацьовували та вдосконалювали навички наведення мінометних установок на ціль і переміщення у складних бойових умовах.

Вчора через КПВВ «Новотроїцьке» на виїзд до неконтрольованої території прослідував 1 вантажний автомобіль від Міжнародного Комітету Червоного Хреста з десятьма тоннами продуктових, гігієнічних наборів і комплектуючими для водопостачання для жителів окупованих територій Луганщини.

http://mediarnbo.org/2017/08/03/zvedeni-dani-ato-03-serpnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества