Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 01 серпня 2017

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 5 військовослужбовців отримали поранення та травмування.

Луганський напрямок

Одразу після опівночі бойовики здійснили по одній короткій збройній провокації у Новоолександрівці та Попасній. Після цього на фронті було спокійно до 13 години, коли окупанти відкрили вогонь з гранатометів по Новотошківському. В подальшому, ворог зосередив свою вогневу активність поблизу Кримського – з 17 години до кінця доби бойовики провели там 7 обстрілів. Окупанти застосовували стрілецьку зброю, гранатомети різних модифікацій, а також міномети. Українські військові відкривали вогонь у відповідь на найбільш зухвалі збройні провокації з боку ворога.

Як розповів сьогодні на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, вчора на Луганському напрямку сталося 11 обстрілів з боку бойовиків, зокрема 4 – з мінометів.

Донецький напрямок

80 % відсотків збройних провокацій вчора припали на ділянку фронту Авдіївка – позиція «Шахта Бутовка», де російсько-окупаційні війська 4 рази відкривали вогонь з гранатометів. Ще один обстріл з гранатометів відбувся в Луганському.

Вчора на Донецькому напрямку сталося 5 збройних провокацій з боку ворога.

Маріупольський напрямок

Пізно ввечері бойовики провели по одному обстрілу з гранатометів у Павлополі і Широкиному. На інших ділянках фронту вчора було спокійно.

На Луганщині поліцейські запобігли вивезенню боєприпасів із зони проведення АТО

На одному з блокпостів у Лисичанську поліцейські під час перевірки автомобіля виявили та вилучили 3 ручні протитанкові гранатомети з 4 пострілами до них, 5 ручних гранат і 55 гранат до підствольного гранатомету та понад 1.5 тисячі набоїв до стрілецької зброї. Водія автомобіля було затримано.

В Одесі суд засудив до 13 років позбавлення волі члена диверсійної групи, прихильника ідей «новоросії»

Затриманий входив до складу терористичної групи, що планувала низку терактів на важливих інфраструктурних об’єктах Одеської та Миколаївської областей, але в липні 2015 року була нейтралізована співробітниками Служби безпеки України.

Тоді під час обшуків правоохоронці вилучили вибухові пристрої, понад 10 кг вибухової речовини, електродетонатори, фотографії місць, де планувалися вибухи, символіку так званої «новоросії» тощо.

Луцькі нацгвардійці взяли участь у антитерористичних навчаннях

Тематика навчань – протидія терористичним загрозам, звільнення заручників та затримання умовного противника. Тренування відбулися в умовах максимально наближених до реальних. У заході взяли участь військовослужбовці патрульних рот, кінологи, а також військова техніка.

http://mediarnbo.org/2017/08/01/zvedeni-dani-ato-01-serpnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества