Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 31 травня 2017

Луганський напрямок

Вчора бойові дії велися у Станично-Луганському районі, а також с. Кримське. Більшість обстрілів (всі, крім одного) сталися після 18 години. Єдиний ранковий обстріл був мінометним. Він стався у Кримському, тривав 20 хвилин, при цьому було випущено 20 мін. Більше противник важке озброєння не застосовував. У Попаснянському районі вчора було тихо.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 6 ворожих обстрілів.

Донецький напрямок

Як заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Міністерства оборони України полковник Андрій Лисенко, у Новолуганському ще до світанку противник здійснив кілька обстрілів із застосуванням мінометів. При цьому було випущено близько 3 десятків мін, кілька з них, як вже говорилося, влучили у сільськогосподарське підприємство.

Після полудня загострилася ситуація під Авдіївкою. Противник здійснив мінометний обстріл, який тривав 1 годину. Ввечері ворог продовжив стрільбу з мінометів. За інформацією СЦКК, троє місцевих мешканців отримали осколкові поранення внаслідок вибуху боєприпаса поруч з зупинкою громадського транспорту.

Поранені були оперативно госпіталізовані. Ще один боєприпас розірвався біля житлового будинку.

Мінометний обстріл тривав 3 години безперервно. Вогонь вівся одразу з кількох напрямків. В цей самий час бойовики зав’язали багатогодинний бій біля Кам’янки та на позиції «Шахта Бутовка», щоб розпорошити сили українських захисників. В підсумку, все завершилося на користь наших військ.

Також кілька ворожих провокацій сталося у Зайцевому, Пісках та Невельському.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 14 ворожих обстрілів.

Маріупольський напрямок

Доба почалася з серйозного загострення під Новотроїцьким. Протягом 100 хвилин окупанти вели вогонь з гармат, мінометів та легкого озброєння. Українські військові одразу ж відкрили вогонь у відповідь.

В цей самий час окупанти здійснили артилерійський обстріл тилового району, що розташований на 12 км південніше, – біля Волновахи. Стрільба велася з артилерії калібру 152 мм.

Ввечері біля Новотроїцького стався ще один мінометний обстріл з боку противника.

Серед дня серія ворожих провокацій із застосуванням стрілецької зброї сталася у Богданівці, де нагадуємо, декілька місяців тому, відбулося розведення сил та засобів сторін.

Також, як і раніше неспокійно у Мар’їнському районі та на ділянці фронту Павлопіль – Широкине. Противник майже не застосовував важке озброєння, проте активізувалися снайпери бойовиків.

Всього вчора на Маріупольському напрямку сталося 24 ворожих обстріли.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 5 військовослужбовців дістали поранення. До вчорашнього дня ми не мали безповоротних бойових втрат з 11 травня.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблого воїна. Це сапер, що під час виконання бойового завдання підірвався на вибуховому пристрої.

Слов’янський міськрайонний суд засудив інформаторку злочинної організації «міністерство державної безпеки «ДНР» до трьох з половиною років позбавлення волі

Правоохоронці встановили, що мешканка Слов’янського району протягом червня-вересня 2015 року збирала та передавала бойовикам інформацію про сили та техніку українських військових, що беруть участь в проведенні АТО.

Ще один колишній бойовик повернувся до батьків через Програму СБУ «На тебе чекають вдома»

Встановлено, що у жовтні 2014 року уродженець Донецька приєднався до лав російсько-окупаційних військ, де працював переважно водієм. За нетривалий період перебування в рядах бандформувань він отримав інвалідність: лишився без двох пальців лівої руки та отримав травму щелепи. Після цього чоловік вирішив виправити свою помилку та повернувся на контрольовану українською владою територію. У цьому йому допомогли українські правоохоронці.

У районі проведення АТО днями відбулися змагання серед кращих зв’язківців

Семеро високопрофесійних команд визначали, хто швидше зможе розгорнути супутникову станцію, встановити безперебійний зв’язок та передати закодовану інформацію з майданчика на незнайомій місцевості. Також їм треба було встановити мережу для портативних радіостанцій.

Також днями відбулися змагання військових снайперів

Випробування відбувалися в денний та нічний час. Стрільба велася на відстані від 100 до 700 метрів з використанням снайперських гвинтівок різних систем.

У 40-й бригаді тактичної авіації відбулися льотно-тактичні навчання

Метою заходу – тренування прикриття важливих державних об’єктів від ударів з повітря. Під час навчань військові вчилися перехоплювати повітряні цілі, вести повітряні бої з ударними літаками, літаками-розвідниками та винищувачами. Варто зазначити, що в цьому заході вперше взяли участь льотчики-випускники 2016 року.

А тим часом на Херсонщині відбулись практичні заняття з підготовки артилерійських підрозділів

Захід проходив у кілька етапів: марш підрозділів в район висування, топогеодезична прив’язка вогневої позиції, підготовка до стрільби та управління вогнем, виконання вогневих завдань на точність ураження цілей.

У Запоріжжі військовослужбовці НГУ взяли участь в антитерористичних навчаннях

Згідно з легендою, диверсійно-терористична група підірвала один із об’єктів життєзабезпечення військової частини та зникла у невідомому напрямку. Перед гвардійцями постало завдання локалізувати наслідки вибуху, визначити прикмети зловмисників, встановити їхнє місцезнаходження та затримати. Усі цілі навчання були успішно виконані.

 

За інформацією, підготовленою УКМЦ

http://mediarnbo.org/2017/05/31/zvedeni-dani-ato-31-travnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества