Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 28 травня 2017

Луганський напрямок

Минулої доби більшість епізодів порушення тиші припала на вечір. Найгарячіше було в Троїцькому. Там бойовики здійснили два артилерійських обстріли середньої потужності по позиціях українських військ, випустивши більше 50 снарядів калібру 122 мм. По одному мінометному обстрілу відбулося в Кримському, Новоолександрівці та Новозванівці. В районі Станиці Луганської та її околиць ворог використовував виключно легке озброєння.

За минулу добу на Луганському напрямку сталося 9 обстрілів, зокрема 4 – з важкого озброєння. Про це поінформував сьогодні на щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Донецький напрямок

Вночі ворог здійснив артилерійський обстріл Зайцевого. Між 9 та 13 годинами окупанти здійснили по одній збройній провокації з легкого озброєння по Зайцевому та Пісках. З 14 і майже до півночі головною ціллю ворожих обстрілів стала ділянка фронту Авдіївка – позиція «Шахта Бутівка», де окупанти провели ще п’ять мінометних обстрілів.

За минулу добу на Донецькому напрямку сталося 16 обстрілів з боку ворога, зокрема 7 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Як і раніше, більшість епізодів порушення режиму тиші припадає на ділянку фронту Павлопіль – Широкине. «Гарячою точкою» був Павлопіль, де російсько–окупаційні війська провели мінометно-артилерійський обстріл середньої інтенсивності. Ще двічі ворог відкривав вогонь з мінометів по Чермалику.

Також вчора ворог епізодично відкривав вогонь з легкого озброєння по Мар’їнці та застосовував озброєння БМП по Новотроїцькому.

Сьогодні вранці окупанти обстріляли Красногорівку з важкого озброєння. Наразі відомо про пошкодження 7 житлових будинків, школи та лікарні. Сталося кілька пожеж, які вдалося загасити. Поранено чоловіка та 3 цивільних жінок, 2 з яких – пацієнтки лікарні. Правоохоронні органи та інші спеціальні служби патрулюють місто, допомагають постраждалим, шукають нерозірвані боєприпаси, оцінюють нанесені збитки та ретельно документують цей жахливий злочин окупантів.

Вчора на Маріупольському напрямку сталося 24 обстріли з боку ворога, зокрема 4 – з важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих в лавах українських військ немає, 8 військовослужбовців отримали поранення та травмування внаслідок ворожих обстрілів.

Співробітники ДПСУ, прокуратури і поліції знайшли у с. Виноградне поблизу Маріуполя «арсенал»

Це 2 мисливські рушниці та 13 набоїв до них, револьвер, граната РГД, 750 г пороху, 35 капсулів до набоїв. Власник затриманий.

Вертольотні ескадрильї НГУ провели навчання на полігоні «Широкий лан»

Мета заходу – підвищення льотної майстерності екіпажів. Основну частину часу авіатори присвятили виконанню практичних стрільб.

Сьогодні українські прикордонники відзначають своє професійне свято

Охорона державних кордонів завжди була завданням першої необхідності. А  у цей непростий для нашої країни час воно набуло ще більшої актуальності. З першого ж дня військової агресії на сході України службовці Державної прикордонної служби продовжують гідно нести обов’язок із захисту українських рубежів, часто жертвуючи своїм здоров’ям чи навіть життям.

Таким прикладом самопожертви заради виконання службового обов’язку є В’ячеслав Семенов – Герой України, який у лютому 2015 року до останнього боронив блокпост «Балу» на Луганщині, вберігши життя своїх бойових побратимів, але поплатившись власним.

Висловлюємо глибоку шану співробітникам прикордонної служби. Бажаємо вам і вашим сім’ям міцного здоров’я, щастя, життєвих гараздів, спокою і миру.

 

За інформацією, підготовленою УКМЦ

http://mediarnbo.org/2017/05/28/zvedeni-dani-ato-28-travnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества