Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 27 травня 2017

Луганський напрямок

Усі випадки порушення режиму тиші ворогом носили здебільшого епізодичний характер. Найбільш гаряче було у Троїцькому, що в районі Попасної, де надвечір бойовики застосовували міномети проти сил АТО. На інших українських позиціях у Попаснянському районі було абсолютно спокійно.

Інтенсивні ворожі обстріли з гранатометів відбулися зранку у Новотошківському, що на бахмутській трасі.

У Кримському противник активізувався уже надвечір, двічі випустивши по дві міни у бік наших позицій, і продовжив обстрілювати наші позиції з озброєння БМП та гранатометів.

У Станично-Луганському районі було спокійно.

Донецький напрямок

За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, обстановка залишається достатньо напруженою по всьому фронту. Відразу після опівночі сили окупанта відкрили вогонь з 152-мм гармат по оборонцях Новобахмутівки, що північніше Авдіївки. Обстріл вівся з Ясинуватої, звідки протягом 40 хвилин прилітало у середньому по одному снаряду, випущеному противником.

Бойову активність на початку доби проявляли сили ворога також у Зайцевому і на світлодарській дузі, застосовуючи важке озброєння. Після світанку на цих рубежах ворожі обстріли не припинилися, втім противник далі впродовж доби застосовував тут уже виключно легке озброєння.

На лінії фронту Кам’янка – Авдіївка – позиція «Шахта Бутовка» частота використання важкого озброєння бойовиками зменшилася у порівнянні з минулими днями. Вчора тут ворог епізодично випускав по декілька мінометних мін, але перевагу надавав легкому озброєнню, порушуючи режим тиші в основному у темну пору доби.

Поблизу Донецького аеропорту окупант порушив режим тиші двічі, обстрілявши після заходу сонця наші позиції з гранатометів та стрілецької зброї у Пісках.

Усього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 19 ворожих обстрілів, зокрема 7 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Мар’їнський район. Один випадок застосування противником мінометів зафіксовано після опівночі поблизу Мар’їнки. Ворог випустив 5 мін. Після світанку у Красногорівці вогонь відкривав ворожий снайпер.

Поблизу Докучаєвська єдиний випадок порушення режиму тиші з боку противника відбувся пізно ввечері у Новоселівці Другій. Тоді ворог застосував стрілецьку зброю.

На півдні Маріупольського напрямку ворог продовжує застосовувати важке озброєння. Так, ще до світанку бойовики обстріляли з мінометів наші рубежі оборони у Чермалику, Павлополі та Гнутовому. Найбільш інтенсивними були обстріли саме у Павлополі, де НЗФ випустили близько 30 мін, а дещо пізніше відкрили вогонь з артилерії. Після 10-ї ранку на цій ділянці лінії зіткнення ворожі обстріли продовжилися, але переважно із застосуванням стрілецької зброї. На крайньому півдні напрямку – у Широкиному – противник відкривав вогонь зі стрілецької зброї з 15-ї години і до заходу сонця, епізодично випускаючи по декілька мін у напрямку сил АТО.

Усього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 34 ворожих обстріли, зокрема 11 – з важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 2 українських військовослужбовців дістали поранень.

Учора у КПВВ «Гнутово» прикордонники спільно з СБУ затримали чоловіка, який причетний до НЗФ

Під час огляду особистих речей у нього виявлено військовий квиток так званої «ДНР» та довідку про участь в бойових діях на боці ворога. Було встановлено, що чоловік з 2014 по 2016 роки проходив службу в одному з підрозділів бандформувань. Громадянин неодноразово приймав участь в бойових діях та здійснював бойові виходи з метою ведення диверсійно-розвідувальної роботи. З його слів у 2016 році звільнився з лав НЗФ так званої «ДНР» за власним бажанням. Наразі особу передано співробітникам СБУ для проведення слідчих дій.

На базі 1-ї Галицько-Волинської радіотехнічної бригади відбулися триденні збори з головними сержантами та старшинами

Практичні заняття з вогневої, психологічної, фізичної, військово-медичної та тактичної підготовки з сержантським складом проводились таким чином, що головний акцент робився на набуття ним методичної майстерності.

Також в оперативно-тактичному угрупуванні «Луганськ» днями було відпрацьовано методику вогневої підготовки танкових підрозділів

Основна увага учасників зверталась на швидкість та якість дій танкістів в бою, злагодженість екіпажів та підвищення влучності стрільби по наземних і повітряних цілях.

На Чернігівщині завершилися навчальні збори резервістів оперативного резерву

Упродовж місяця близько 1000 резервістів на полігоні вдосконалювали свої навички та набували досвіду у виконанні дій бригади у різних видах бою. За результатами проведення заходу кращі військовозобов’язані були нагородженні відомчими відзнаками, медалями та почесними грамотами.

 

За інформацією, підготовленою УКМЦ

http://mediarnbo.org/2017/05/27/zvedeni-dani-ato-27-travnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества