Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 18 травня 2017

Луганський напрямок

Минулої доби бойові дії розпочались одразу після опівночі. Бойовики протягом всієї ночі до аж до 8 години ранку відкривали вогонь по Кримському, зокрема тричі – з мінометів калібрів 82 та 120 мм. Вогонь по місту вівся з п’яти різних напрямків.  Протягом дня на всій лінії розмежування було спокійно. Після 18 години окупанти відновили вогонь та обстріляли Лобачеве, Новозванівку та Троїцьке з легкого озброєння, а  Новоолександрівку – з мінометів. Про це розповів сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 13 обстрілів з боку ворога, зокрема 5 – з мінометів.

Донецький напрямок

Вчора бойовики збільшили кількість та інтенсивність обстрілів з важкого озброєння, в першу чергу на рубежах оборони Кам’янка – Авдіївка – позиція «Шахта Бутовка». На цих рубежах оборони ворожі збройні провокації розпочалися після третьої ночі та тривали з перервами до 23 години. Російсько-окупаційні війська застосовували 122 мм артилерію, міномети різних калібрів, а також вели вогонь з танків.  Кількість випущених ворогом снарядів по позиціям ЗСУ в цьому районі досягла позначки «170». Під обстріли з боку бойовиків потрапили житлові райони у південній частині Авдіївки.

Ворожими мінами було пошкоджено три житлових будинки та вбито господарського пса.

Вночі по одній збройній провокації із застосуванням мінометів відбулося в Верхньоторецькому та Травневому, що на захід від Світлодарська. Крім того, окупанти обстріляли наш тиловий район – вогонь вівся з 122 мм артилерії по Кодемі, що знаходиться в 5 кілометрах від лінії розмежування.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 18 обстрілів з боку ворога, зокрема 14 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Тут бойові дії традиційно розгорнулись на ділянці фронту Павлопіль – Широкине, в Мар’їнському та в північній частині Волноваського району. 3 мінометних обстріли відбулися в Павлополі. Ворог двічі відкривав вогонь з мінометів по   Красногорівці. Декілька мін, випущених бандформуваннями, влучили в будівлю місцевої школи. На щастя, у цей момент дітей та вчителів у школі не було.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулось 21 збройна провокація, зокрема 5 – з мінометів.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих в лавах український військ немає, 5 військовослужбовців отримали поранення та травми.

У Запорізькому національному технічному університеті тривають місячні навчальні курси для артилеристів НГУ

Навчання відбувається під керівництвом офіцерів запасу артилерійських підрозділів ЗСУ. Гвардійці опановують повну програму застосування мінометів, протитанкових гармат та гаубиць Д-30: подача та виконання команд, робота з бусоллю, розрахунки координат, заряджання, пристрілка, ведення вогню на ураження.

Відбулися змагання танкістів в ОТУ «Донецьк»

Змагання проводилися на трьох моделях танків, що перебувають на озброєнні ЗСУ, а саме Т-64, Т-72, Т-80. Програма включала різноманітні складні завдання, зокрема бойову стрільбу. Переможець та призери турніру вирушать на змагання, що визначать кращий танковий екіпаж сил АТО.

У краматорських поліцейських пройшли дводенні курси із надання первинної психологічної підтримки та домедичної допомоги

Правоохоронців вчили, як правильно реагувати та діяти у зонах конфлікту чи катастрофи, та як бути максимально ефективними у своїй службі.

Навчання складалося з двох основних складових – надання медичної та первинної психологічної допомоги.

10 гвардійців у Покровську здали кров для поранених побратимів із лав ЗСУ

Військовослужбовці беруть участь у цій благодійній акції кожного місяця.

 

За інформацією, підготовленою УКМЦ

http://mediarnbo.org/2017/05/18/zvedeni-dani-ato-18-travnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества