Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 17 травня 2017

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих і поранених у лавах українських військ немає.

Луганський напрямок

Бойові дії вчора велися в темну пору доби та під час сутінків. На відміну від попередньої доби, противник порушував режим тиші у Станично-Луганському, Слов’яносербському та Новоайдарському районах, а в Попаснянському було абсолютно спокійно. Окупанти активно застосовували міномети: загалом протягом минулого дня по наших позиціях було випущено понад 80 мін. Найпотужніші обстріли сталися в Жовтому та Трьохізбенці.

Всього вчора на Луганському напрямку ворог порушив режим тиші 8 разів, зокрема, в 6 випадках використовував важке озброєння. Таку інформацію оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Донецький напрямок

Головною «гарячою точкою» вчора була Авдіївка. Бойові дії на цих рубежах почалися після 12 години з мінометного обстрілу. Ближче до вечірніх сутінків ворожа активність різко зросла. Окрім мінометів, окупанти застосовували танки. Вогонь вівся одразу з двох напрямків – східного та південного. Крім того, ворог вчергове відкрив вогонь по житловим кварталам міста.

Близько 17:45 один із снарядів влучив прямо на подвір’я приватного домоволодіння у старій частині Авдіївки. В результаті в будинку вибиті вікна, осколками пошкоджені стіни та дах.

Окрім авдіївської промзони, ворог двічі обстріляв сусідню позицію «Шахта Бутовка».

Також неспокійною залишається обстановка під Горлівкою. Противник обстріляв близько 5 наших позицій по всьому фронту, зокрема й ті, де зазвичай цілком спокійно. При цьому ворог застосовував міномети, бронетехніку і легке озброєння.

На світлодарській дузі та в Донецькому аеропорту вчора було тихо.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 12 ворожих обстрілів, зокрема 7 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

У Красногорівці ворог здійснив 3 мінометних обстріли. Найпотужнішим був другий: він тривав більше, ніж півтори години, і при цьому було випущено понад 50 мін. У Мар’їнці також сталося 3 ворожих провокації, зокрема з використанням снайперів. На ділянці фронту Павлопіль – Широкине обстановка незмінна: противник активно порушує режим тиші і вдень, і вночі.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 23 ворожих обстріли, зокрема 4 – з важкого озброєння.

Оперативники СБУ спільно з військовою прокуратурою  викрили злочинну мережу, що займалася торгівлею зброєю з району проведення антитерористичної операції

Під час обшуків у помешканнях двох мешканців Київської області співробітники спецслужби вилучили два автомати Калашникова, підствольний гранатомет та 43 постріли до нього, три гранати Ф-1, 22 запали до гранат, бойки та магазини до АК, оптичний приціл, понад десять тисяч набоїв різного калібру.

Працівники СБУ виявили схованку з мінами, що були вироблені в РФ

Схованка була облаштована поблизу однієї з будівель неподалік села Сигнальне Мар’їнського району, де раніше розташовувалась позиція бойовиків. Правоохоронці вилучили п’ятнадцять протипіхотних мін ПМН-2, декілька комплектуючих елементів від мін різних модифікацій, один ящик з маркуванням «УНИ-1», а також два документи, що підтверджують, що ці боєприпаси перебували на озброєнні військової частини № 42754, що входить до складу ЗС РФ та дислокується у населеному пункті Плехани Олександрівського району Володимирської області. Варто зазначити, що Україна, на виконання положень Оттавської конвенції 1997 року ліквідувала всі боєприпаси такого типу, на відміну від Росії, яка принципово відмовилась підписувати цей міжнародний договір. Міни було знищено одним із підрозділів ЗСУ.

В районі проведення АТО проходить черговий етап змагань, які визначать найкращий танковий екіпаж (ВІДЕО додано ІАЦ)

 

За інформацією, підготовленою УКМЦ

http://mediarnbo.org/2017/05/17/zvedeni-dani-ato-17-travnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества