Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 15 травня 2017

Луганський напрямок

Вчорашня доба почалася двома артилерійськими обстрілам з боку противника, що відбулися синхронно на двох позиціях українських військ під Новозванівкою та Троїцьким. Загалом вогонь вівся протягом 25 хвилин, при цьому було випущено шістнадцять 122-мм снарядів. Згодом (вранці та ввечері) противник ще кілька разів порушив режим тиші у Попаснянському районі, зокрема двічі стріляв з мінометів. Здебільшого ці обстріли також були нетривалими – до 30 хвилин.

Також окупанти відкривали вогонь у Станиці Луганській та Кримському.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 9 ворожих обстрілів. Про це повідомив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Донецький напрямок

Особливістю вчорашніх бойових дій стало те, що окупанти активізувалися в першій половині дня, одразу після світанку. Противник неодноразово застосовував міномети і танк під Горлівкою (Зайцеве, Верхньоторецьке), під Авдіївкою та Кам’янкою.

При цьому було випущено понад 140 мін та більше 10 танкових снарядів.

У другій половині дня ворожі обстріли продовжилися на цих самих рубежах, проте з нижчою інтенсивністю. Також противник 1 раз відкривав вогонь з міномета у Луганському. В Донецькому аеропорту вчора було тихо.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 20 ворожих обстрілів, зокрема 14 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

У Водяному та Широкиному вчора відбулося 3 мінометних обстріли з боку окупантів – як в світлу, так і в темну пору доби. Також тривають регулярні ворожі провокації із використанням легкого озброєння практично на кожній передовій позиції українських військ на південних рубежах. У Новотроїцькому противник порушив режим тиші один раз. У Мар’їнському районі вчора бойові дії не велися.

Всього вчора на Маріупольському напрямку сталося 20 ворожих обстрілів.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 6 військовослужбовців дістали поранення і травми.

Ці втрати сили АТО понесли під час ворожих обстрілів у Авдіївці та Водяному Маріупольського напрямку. Одна з поранених – жінка-військовослужбовець, її стан важкий.

Українські правоохоронці затримали жінку-інформатора противника у прифронтовому с. Березове Волноваського району Донецької області

Вона стала працювати на ворога, щоб врятувати сина, який перебував у лавах НЗФ. Її завербували розвідувально-каральні органи російсько-окупаційних військ. Встановлено, що жінка збирала відомості про місця дислокації українських військ на Маріупольському напрямку та передавала їх бойовикам. Згодом окупанти прицільно обстрілювали українські позиції та населені пункти з важкого озброєння.

На Чернігівщині відбулися польові навчання за участі резервістів першої черги

У складі штатних підрозділів ЗСУ військовозобов’язані тренувалися вести бій  за умови різкої зміни обстановки, застосування умовним противником радіоперешкод, різної погоди та пори доби. Ураження противника відбувалось у різний спосіб ­– від гранати до важкого озброєння.

У бригаді тактичної авіації ПС ЗСУ, що в Миргороді, відбулися пожежно-тактичні навчання

Відповідно до легенди заняття, на майданчику загорілися двигуни літака Су-27 та стався розлив та загоряння паливно-мастильних матеріалів. Після повної зупинки авіадвигунів пожежний розрахунок евакуював оператора з кабіни літака та почав гасіння за допомогою спеціальної техніки. Такі тренування не лише перевіряють та покращують професійні навички військовослужбовців, а й підвищують злагодженість дій усього особового складу під час гасіння пожежі.

Військовослужбовці Чернігівського гарнізону долучились до благодійного проекту «Допомога йде»

Близько 100 офіцерів та контрактників ЗСУ здали кров для дітей, що живуть на прифронтових територіях та мають труднощі з отриманням кваліфікованої медичної допомоги.

 

За інформацією, підготовленою УКМЦ

http://mediarnbo.org/2017/05/15/zvedeni-dani-ato-15-travnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества