Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 11 травня 2017

Минулої доби ситуація на лінії розмежування стала більш спокійною. Російсько-окупаційні війська майже в два рази зменшили інтенсивність обстрілів українських позицій. Втім, окупанти продовжують епізодично застосовувати міномети, а на Маріупольському напрямку – переносні ракетні установки «Град-Партизан». Про це поінформував сьогодні на щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Луганський напрямок

Основні бойові дії минулої доби розвернулись в Попаснянському районі. Дві збройні провокації в Новоолександрівці, одна з них – з мінометів. Ще два обстріли припали на Новозванівку. По одному порушенню режиму тиші сталось у Валуйському та Кримському.

За минулу добу на Луганському напрямку сталось 6 обстрілів.

Донецький напрямок

Вчора ворог найбільш активно відкривав вогонь по українських позиціях в Зайцевому та поблизу Авдіївки. На цих рубежах бойовики провели декілька мінометних обстрілів малої інтенсивності, що підтримувались вогнем з гранатометів та стрілецької зброї. У Троїцькому, Новгородському та Пісках ворог здійснював збройні провокації виключно з легкого озброєння.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталось 12 обстрілів, зокрема третина – з мінометів.

Маріупольський напрямок

Вчора спостерігалась найнеспокійніша ситуація. Підрозділи противника чотири рази відкривали вогонь з переносних ракетних установок «Град-Партизан» по Широкиному та випустили майже 20 ракет. Крім того, тут бойовики застосовували міномети та вели вогонь з танків та БМП. Ще один мінометний обстріл відбувся в Красногорівці.  В Павлополі, Гнутовому та Водяному окупанти вели вогонь виключно з легкого озброєння.

За минулу добу на Маріупольському напрямку відбулось 19 обстрілів з боку ворога, зокрема 7 – з важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих в лавах українських військ немає, 1 військовослужбовець отримав поранення.

СБУ виявила дві схованки з боєприпасами в районі проведення АТО

У закинутій будівлі на околиці селища Миронівське Донецької області оперативники вилучили сто дев’ять пострілів до гранатометів різних модифікацій із сорока зарядами до них, три протитанкові міни та більш ніж одинадцять тисяч набоїв до стрілецької зброї різного калібру.

Також, працівники СБУ виявили схрон у селищі Широкине. З колодязю на території приватного будинку правоохоронці вилучили гранатомет РПГ-26 та майже сотню набоїв калібру 12,7 мм з бронебійно-запальними кулями.  Місцевий мешканець також зберігав використаний реактивний вогнемет «Шмель», який, за висновками фахівців, був виготовлений у 2000 році в РФ.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

http://mediarnbo.org/2017/05/11/zvedeni-dani-ato-11-travnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества