Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 10 травня 2017

Луганський напрямок

Бойові дії велися по всьому фронту. Противник двічі застосовував міномети: це сталося у Кримському, і при цьому загалом було випущено 24 міни. Також бойовики здійснили низку обстрілів в Станично-Луганському районі, на Бахмутській трасі та біля Попасної. Більше половини всіх обстрілів припадає на темну пору доби.

За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, всього за минулу добу на Луганському напрямку противник порушив режим тиші 13 разів.

Донецький напрямок

Бойовики продовжують масштабні обстріли українських позицій по всьому фронту, за винятком району Донецького аеропорту. При цьому ворог активно застосовує важке озброєння, – перш за все, це стосується району Горлівки (щонайменше в трьох місцях) та Авдіївки. Вчора по наших позиціях було випущено близько 130 мін калібру 82 і 120 мм. Окрім цього, окупанти не менше 6 разів використовували бронетехніку.

Найбільш неспокійна обстановка в Авдіївці, де вчора відбулося 2 сеанси ворожих обстрілів – нічний (між північчю та 5 годиною) та вечірній (між 18 годиною та північчю). Як і раніше, вогонь ведеться одночасно з кількох напрямків.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 22 ворожих обстріли, зокрема 11 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Основні бойові дії вчора велися між 10 та 13 годиною на ділянці фронту Павлопіль-Широкине. Бойовики обстрілювали з мінометів одразу декілька передових українських позицій, а також задіяли танк. Загалом було випущено близько 40 мін та 8 танкових снарядів.

У другій половині дня окупанти організували мінометні обстріли у Мар’їнці, Новотроїцькому та Водяному, а також коїли численні провокації із застосуванням легкого озброєння.

Всього вчора на Маріупольському напрямку сталося 35 ворожих обстрілів, зокрема 11 – з важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 військовослужбовець ЗСУ загинув, 2 – дістали поранення.

Окрім цього, це 2 військовослужбовці НГУ отримали поранення внаслідок підриву вибуховому пристрої.

Також 1 військовослужбовець ЗСУ помер у Дніпропетровській обласній клінічній лікарні імені Мечникова. Його важко поранив у голову ворожий снайпер 30 квітня.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблих воїнів.

Українські силовики затримують бойовиків

У Бахмуті поліцейські затримали ще одного члена ворожої ДРГ. Встановлено, що мешканець міста у складі злочинної групи брав участь у захопленні будівлі Артемівської міжрайонної прокуратури, скоював розбійні напади, викрадав та катував людей та відбирав автомобілі. За місцем його проживання правоохоронці знайшли протитанковий гранатомет РПГ-26, автомат Калашникова у кольорах камуфляжу, 5 магазинів до нього та набої, які були закопані в землі. Нагадаємо, що 22 квітня оперативники затримали двох інших диверсантів. У них вилучили 8 вогнеметів «Шмель» російського виробництва, 8 автоматів та боєприпаси.

На Донеччині співробітники СБУ затримали військовослужбовця ЗСУ, який раніше воював на боці бойовиків. Зловмисник приєднався до лав бандформування «ДНР» у липні 2014 року під впливом російської пропаганди. Як артилерист він брав участь у бойових діях в секторі Д, під Іловайськом та Дебальцевим. Навесні 2015 року бойовик виїхав до Росії, звідки повернувся через рік. Після повернення до Україну чоловік він вирішив вступити до лав ЗСУ. Під час перевірки працівники спецслужби дізналися про його темне минуле та затримали.

Співробітники СБУ виявили чергову знахідку з боєприпасами російського виробництва у районі проведення АТО

Зокрема, 18 пострілів до РПГ та 21 заряд до станкового гранатомета були знайдені в сел. Опитне, що поблизу Донецького аеропорту. У лісовому масиві поблизу села Сизе Станично-Луганського району Луганщини співробітники спецслужби виявили схрон з 900 набоями калібру 7,62 мм. Також у Мар’їнці на Донеччині співробітники СБУ спільно з поліцією вилучили у місцевого мешканця 2 гранати РГН та РГД-33 із запалами.

Військовослужбовці СВ ЗСУ провели спортивні змагання

У заході, окрім кадрових військовослужбовців, взяли участь резервісти. Під час спартакіади вони провели метання гранати Ф-1 на дальність, здійснили підйом з переворотом на поперечині, естафети з бігу та ігрові види спорту.

 

За інформацією, підготовленою УКМЦ

http://mediarnbo.org/2017/05/10/zvedeni-dani-ato-10-travnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества