Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 7 травня 2017

Луганський напрямок

Станично-Луганський район. У самому райцентрі ворог порушив режим тиші двічі за добу – вранці та пізно ввечері, в обох випадках використовуючи стрілецьку зброю.

Новоайдарський район. На світанку противник відкрив вогонь з мінометів у напрямку оборонців Кримського, менш ніж за годину випустивши  близько 30 снарядів. Вдруге сили окупанта проявили тут активність уже перед заходом сонця, застосувавши озброєння бронетехники та стрілецьку зброю.

Попаснянський район. Тут бойові дії велися з перервами з 14-ї до 21-ї години. Левова частка обстрілів прийшлася на наш опорний пункт поблизу Новозванівки, де бойовики використовували міномети нарівні з легким озброєнням. У Новоолександрівці окупанти активно застосовували гранатомети різних систем.

За інформацією, яку повідомив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 11 ворожих обстрілів, з них 4 – мінометні.

Донецький напрямок

Світлодарська дуга. Після 5-ї години ранку бойовики випустили 15 мін у напрямку Луганського, після чого запанувала тиша. Але уже після 19-ї годин бойові дії відновилися. Так, до кінця доби противник активно обстрілював наші позиції з БМП та гранатометів.

Район Горлівки. Важке озброєння бандформування застосували лише під час обстрілу позицій сил АТО у Верхньоторецькому, цей обстріл відбувся опівдні. У Зайцевому та Майорську НЗФ неодноразово порушували режим тиші, але використовували при цьому легке озброєння, включно зі снайперськими гвинтівками. Водночас вчора пізно ввечері внаслідок ворожого обстрілу в Зайцевому поранено цивільного.

Авдіївка з її околицями. Тут ворог продовжує вести себе найзухваліше. Розпочавши обстріли ще до обіду, бойовики продовжили їх до пізнього вечора. Найпотужніший обстріл Авдіївської промзони відбувся вдень. Тоді ворог випустив понад 40 мін та 15 танкових снарядів зі сторони Ясинуватої. На флангах Авдіївки – позиція «Шахта Бутівка» та поблизу Кам’янки – ворог застосовував виключно легке озброєння.

Донецький аеропорт. Під час заходу сонця активізувалися снайпери противника у Опитному та Пісках. Також у останньому більше півгодини обстрілювала наші позиції ворожа БМП.

Усього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 17 ворожих обстрілів, з них 5 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Мар’їнський район. Тут бойовики стріляли вранці та ввечері. Вранці вони провокували наших військових на відкриття вогню у відповідь поблизу Мар’їнки. Втім – невдало. Ввечері ворог перейшов до більш активних спроб і застосовував вже міномети нарівні з бронетехнікою та стрілецькою зброєю як у Мар’їнці, так і в Красногорівці.

Поблизу Докучаєвська ворог бойової активності не проявляв.

На ділянці фронту Павлопіль – Широкине обстановка – незмінна. Ворог проводить обстріли у цілодобовому режимі. Переважна більшість з них – тривалістю не більше півгодини та з використанням легкого озброєння. Епізодичні мінометні обстріли з боку противника відбулися у Павлополі, Гнутовому та Широкиному. У Водяному на світанку був активним снайпер противника.

Усього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося, (як і на Донецькому напрямку,) 17 ворожих обстрілів, зокрема 6 разів ворог застосовував міномети.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, але на жаль 5 військовослужбовців дістали поранення.

Учора на територію, підконтрольну Україні, вдалося повернути тіла 3 військовослужбовців ЗСУ, які героїчно загинули 1 травня на світлодарській дузі

Процес відбувся у рамках гуманітарного проекту «ЕВАКУАЦІЯ 200».

У с. Красна Поляна Великоновосілківського району Донецької області серйозно травмувалися 2 місцевих мешканців, які розважалися з невідомим боєприпасом

Один із них – неповнолітній. Закликаємо усіх громадян до пильності та обережності при поводження зі зброєю, боєприпасами та вибухівкою і, натрапивши на них, терміново сповіщати правоохоронців.

У мешканця міста Святогірськ Донецької області правоохоронці вилучили гранату РГД-5

Затриманий пояснив, що нещодавно знайшов її, і якраз планував переховати, коли дізнався про посилені заходи безпеки в місті. Нагадуємо, що за нелегальне зберігання боєприпасів, згідно з законодавством, передбачена відповідальність – до 7 років позбавлення волі.

У Житомирі на базі 95-ї бригади ВДВ ЗСУ завершилися 2-денні військово-патріотичні збори курсантів Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка та київських старшокласників

Учасників заходу мали змогу випробувати себе у спортивних та деяких інших змаганнях, зокрема стрільбі, ознайомитися з побутом та підготовкою десантників.

Командування ССпО ЗС України продовжує набір кандидатів для проходження ІV-го кваліфікаційного курсу підготовки інструкторів (Q-COURSE)

(додано ІАЦ)

Командування Сил спеціальних операцій Збройних Сил України продовжує набір кандидатів для проходження ІV-го кваліфікаційного курсу підготовки військовослужбовців для Сил спеціальних операцій ЗС України.

Для участі в наборі, запрошуються діючи військовослужбовці Збройних Сил України (що проходять військову службу за контрактом). Підготовка курсантів здійснюється за новітньою програмою, має теоретичну та практичну складові, тривалістю до 6 місяців. Характерною рисою курсу, є повний відхід від стереотипних, пострадянських підходів щодо організації умов відбору, навчання, використання матеріальних ресурсів, та розподілу по закінченню.

 Заява кандидата на проходження кваліфікаційного курсу тут

За інформацією, підготовленою УКМЦ

http://mediarnbo.org/2017/05/07/zvedeni-dani-ato-07-travnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества