Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 6 травня 2017

Луганський напрямок

Найбільш інтенсивні бойові дії вчора розгорнулися в Кримському та на передових позиціях в Попаснянському районі. Противник 5 разів застосовував міномети, випустивши при цьому понад 30 мін. Також окупанти активно використовували легке озброєння. Українські війська відкривали вогонь у відповідь.

Окрім цього, кілька ворожих обстрілів сталося в Станично-Луганському та Слов’яносербському районах. Як і раніше, здебільшого бойовики стріляють в темну пору доби.

За фактами, про які розповів сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко,Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 14 обстрілів з боку противника.

Донецький напрямок

Обстановка достатньо напружена по всьому фронту. Якщо протягом перших 19 годин вчорашньої доби противник відкривав вогонь тільки з легкого озброєння та БМП, то ввечері окупанти ввели в дію міномети. Окупанти застосовували важке озброєння на світлодарській дузі, під Горлівкою, в Авдіївці та Пісках. Саме обстріл в Пісках був найпотужнішим: він тривав понад 2 години, ворог випустив 30 мін, а також активно застосовував бронетехніку та легке озброєння.

В Авдіївці, як і раніше, окупанти відкривають вогонь одразу з кількох напрямків: вчора це були Спартак (південь) та Яковлівка (південний схід).

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 15 ворожих обстрілів, зокрема 7 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Дещо загострилася обстановка у Мар’їнському районі. Вчора окупанти неодноразово застосовували бронетехніку, а також міномети на цих рубежах. Є влучання в житлові квартали. Зокрема, у Красногорівці пошкоджено вікна у міській лікарні, а також нежитловий приватний будинок. 1 жінку поранено.

У Волноваському районі (Новотроїцьке, Новогригорівка, Богданівка) протягом дня сталося кілька ворожих провокацій із застосовуванням стрілецької зброї.

На півдні ситуація, як і раніше, напружена. І вдень, і вночі бойовики активно порушують режим тиші, переважно із легкого озброєння. Між 16 та 20 годиною у Павлополі та Водяному відбулися мінометні обстріли, а у Гнутовому – артилерійський.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 34 ворожих обстріли, зокрема 7 – з важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 5 українських військовослужбовців дістали поранення.

На Донеччині суд звільнив від кримінальної відповідальності ще одного учасника Програми Служби безпеки України «На тебе чекають вдома»

Мешканець Слов’янська перебував у лавах бойовиків у травні-червні 2014 року, і під час окупації міста патрулював вулиці. Згодом він виїхав до Росії, де переховувався від правосуддя. У кінці лютого 2017 року чоловік добровільно повернувся в Україну та звернувся до СБУ, оскільки не скоїв тяжких злочинів.

СБУ та поліція продовжують вилучати зброю та боєприпаси

У Маріуполі СБУ виявила схованку з 3 кг пластиду в двох каністрах. Також правоохоронці вилучили зі схрону 2 кг тротилу у шашках, більше 30 детонаторів різних модифікацій, 8 кумулятивних зарядів із часовими утримувачами та 2 гранати РГД-5 із запалами.

Також оперативники СБУ спільно з поліцією вилучили автомат АК–74, магазин з набоями, понад 550 патронів різного калібру та 2 гранати РГД–5 у мешканця Каховського району Херсонської області.

За інформацією правоохоронців, порушник отримував зброю з району проведення АТО через знайомих. Крім того, чоловік зберігав також майже 4 кг речовини, яка за попередніми висновками є марихуаною.

На Тернопільщині на околиці села Ігровиця співробітники СБУ виявили схованку з боєприпасами, облаштовану під авторемонтною естакадою.

Правоохоронці вилучили зі схрону пістолет-кулемет Судаєва (ПКС) та 3 гранати РГД-5.

Тривають тренування український військових

Днями групи ракетних військ та артилерії підрозділів, які відведені від лінії розмежування на виконання Мінських домовленостей, взяли участь в навчаннях.

Заняття передбачали вихід артилерії в район виконання умовного бойового завдання, роботу артилерійської розвідки, тактичну та вогневу підготовку особового складу.

У одному з навчальних центрів НГУ відбулися заняття з бойового гранатометання.

Практичним заняттям передувала теоретична підготовка, де гвардійці досконало вивчали тактико-технічні характеристики наступальної ручної гранати РГД-5.

Також днями на базі олександрійського аеродрому в Кіровоградській області відбулося тренування екіпажів безпілотних комплексів.

Екіпажі діяли у незвичних умовах з залученням радіотехнічних засобів забезпечення польотів, при цьому показували високу злагодженість, вміння орієнтуватися та швидко пристосовуватись до нових умов виконання завдань.

Додано ІАЦ

На Волині інтенсивно тренується льотний склад бригади тактичної авіації імені Петра Франка.
Льотчики виконують складні маневри та вражають наземні цілі бомбами й ракетами.
Ці завдання на фронтових бомбардувальниках та літаках-розвідниках військові виконують за різних погодних умов та в різні пори доби. Екіпажі навчаються протидіяти протиповітряній обороні умовного противника та працювати в умовах застосування ворогом засобів РЕБ.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

http://mediarnbo.org/2017/05/06/zvedeni-dani-ato-06-travnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества