Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 1 травня 2017

Загалом обстановка вчора залишалась напруженою. Інтенсивність вогню порівняно з попередньою добою дещо знизилась. Тим не менше, бойовики продовжили застосовувати міномети на всіх трьох напрямках.

Луганський напрямок

Станично-Луганський район. Тут вчора ввечері окупанти здійснили три гранатометних обстріли – два в райцентрі і один в Валуйському.

Новоайдарський район. Було відносно спокійно. Ворог по одному разу порушив режим тиші в Кримському та Лобачевому.

Попаснянський район. Бойовики неодноразово відкривали вогонь на лінії фронту Катеринівка – Троїцьке. Обстріли припали переважно на другу половину доби. Найбільш напружена ситуація спостерігалась в Катеринівці, де російсько-окупаційні війська випустили по позиціям ЗСУ близько 25 мін. Ще по одній збройній провокації з використанням мінометів відбулись в Новозванівці та Троїцькому.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 12 ворожих обстрілів, зокрема 3 – з мінометів.

Таку інформацію оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Донецький напрямок

Світлодарська дуга. Тут минулої доби  окупанти здійснили одну збройну провокацію із застосуванням кулеметів.

Горлівський периметр. Вночі і ввечері бойовики обстрілювали Зайцеве, а вранці – Майорськ. Пополудні ворог провів короткий мінометний обстріл Верхньоторецького.

Район Авдіївки. На цих рубежах російсько-окупаційні війська відкривали вогонь п’ять разів, зокрема тричі – з мінометів. Бойові дії поблизу Кам’янки розпочалися після 17 години та тривали майже 5 годин.

Донецький аеропорт. Ввечері бойовики здійснили коротку збройну провокацію з використанням мінометів у Опитному, а згодом – обстріляли з кулеметів Піски.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулось 14 обстрілів з боку ворога, зокрема – 6 з мінометів.

Маріупольський напрямок

Минулої доби активізувались снайперські групи противника. Було зареєстровано п’ять інцидентів снайперського вогню.

Мар’їнський район. Вчора вдень та ввечері окупанти неодноразово відкривали вогонь по Мар’їнці зі стрілецької зброї та гранатометів. Ще один обстріл відбувся в Красногорівці.

Волноваський район. Тут по одному обстрілу відбулось в Новогригорівці та Богданівці.

Ділянка фронту Павлопіль – Широкине.  Вчорашня доба позначилася численними короткотривалими провокаціями із застосуванням легкого озброєння. У Водяному відбулося 2 мінометних обстріли, ще по одному – в Гнутовому та Широкиному. Традиційно, бойові дії ведуться і вдень, і вночі.

Всього на Маріупольському напрямку відбулось 28 обстрілів з боку ворога, зокрема – 4 з використанням мінометів.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 7 – дістали поранення та травмування. Найважчі втрати припадають на Катеринівку, де внаслідок ворожого обстрілу загинув 1 військовослужбовець, а ще 2 дістали поранення. Двоє військовослужбовців підірвались на вибуховому пристрої в районі Кримського.

По одному військовослужбовцю внаслідок ворожих обстрілів було поранено поблизу Авдіївки, в Мар’їнці та у Водяному.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблого воїна.

На Херсонщині СБУ спільно с військовою прокуратурою перекрили канал постачання боєприпасів із районів АТО

Двоє військовослужбовців-контрактників однієї з частин ЗСУ, що дислокується у Херсонській області, налагодили продаж боєприпасів цивільним особам. Військовослужбовців було затримано «на гарячому» під час спроби збуту п’яти гранат РГД, трьох ручних осколкових гранат Ф-1 та гранатомету РПГ–22.

У Луцьку завершилося тренування бомбардувальної авіації однієї з окремих бригад тактичної авіації Повітряних сил ЗСУ

Льотний склад тренувався виконувати бойові завдання вдень і вночі на фронтових бомбардувальниках та літаках-розвідниках. Кожен елемент тренувань був пов’язаний з протидією засобам протиповітряної оборони та радіоелектронної боротьби умовного противника.

Відбулися навчальні збори екіпажів БТР з військовослужбовцями НГУ

Захід тривав 1 тиждень, вдень і вночі. Гвардійці вправлялися як у водінні машин, так у бойовій стрільбі.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

http://mediarnbo.org/2017/05/01/zvedeni-dani-ato-01-travnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества