Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведення штабу АТО на 06:00 – 23 квітня

Ситуація в районі проведення АТО залишається напруженою, але контрольованою Збройними Силами України. За минулу добу підрозділи російсько-окупаційних військ здійснили 46 обстрілів позицій українських захисників. Один військовослужбовець Збройних Сил України загинув, ще троє отримали поранення.

За інформацією, яку оприлюднив сьогодні вранці спікер прес-центру штабу антитерористичної операції підполковник Ярослав Чепурний, найбільшу кількість збройних провокацій ворога було зафіксовано на Донецькому напрямку. Так, з мінометів калібру 82-мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів супротивник відкривав вогонь по опорних пунктах поблизу Авдіївки, шахти «Бутівка», Верхньоторецького і Луганського. За захисникам Зайцевого, Пісок і Кам’янки бив з гранатометів і кулеметів великих калібрів. Озброєння БМП застосовував в районі населених пунктів Луганське і Зайцеве. Поблизу шахти «Бутівка» діяли ворожі снайпери.

На Приморському напрямку вогнем мінометів калібру 82-мм противник накривав захисників Широкино і Мар’їнки. З озброєння БМП, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів ворог бив по морських піхотинцях неподалік Водяного. Кулемети великих калібрів застосував в районі Лебединського, а поблизу Тарамчука і Гнутового – стрілецька зброя.

На Луганському напрямку з великокаліберних кулеметів, мінометів калібрів 120-мм і 82-мм противник вів вогонь по позиціях поруч з Катеринівкою. Зі стрілецької зброї бив по опорних пунктах наших військ поблизу Станиці Луганської і Валуйського.

http://mediarnbo.org/2017/04/23/zvedennya-shtabu-ato-na-06-00-23-kvitnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества