Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведення штабу АТО на 06:00 – 14 квітня

Ситуація в районі проведення АТО залишається напруженою. Незважаючи на досягнуті домовленості Трьохсторонньої групи у Мінську про встановлення режиму «тиші» російсько-окупаційні підрозділи продовжують збройні провокації проти наших військ. За минулу добу зафіксовано 65 обстрілів позицій Збройних Сил України. Двоє українських захисників отримали поранення. Таку інформацію оприлюднив сьогодні вранці речник прес-центру штабу Антитерористичної операції підполковник Ярослав Чепурний.

Центром вогневого протистояння продовжує залишатись Приморський напрямок. Так, в районі Водяного, по наших воїнах ворог гатив зі 122 мм артилерійських систем, мінометів калібру 120 мм, озброєння БМП та великокаліберних кулеметів. Мужніх захисників Широкиного накривав вогнем зі 120 мм мінометів, озброєння БМП, зенітних установок ЗУ-23-2, гранатометів та стрілецької зброї. З мінометів калібру 120 мм та стрілецької зброї противник відкривав вогонь по морських піхотинцях поблизу Гнутового. Міномети калібру 82 мм, протитанкові гранатомети застосував у районі Талаківки. З гранатометів різних систем бив по наших позиціях поблизу Павлополя, Мар’їнки та Красногорівки. З кулеметів великих калібрів намагався поцілити у наших захисників під Чермаликом, Гранітним та Мар’їнкою. Зі стрілецької зброї обстріляв оборонців Старогнатівки. Ворожі снайпери активно діяли в районі Водяного, Талаківки, Павлополя та Новотроїцького.

На Донецькому напрямку по наших позиціях поблизу Авдіївки ворог відкривав вогонь з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Захисників Луганського обстрілював з мінометів калібру 82 мм. По оборонцях Опитного застосовував протитанковий ракетний комплекс, 82 мм міномети, гранатомети та озброєння БМП. З гранатометів різних систем обстрілював позиції поблизу Невельського. Зенітні установки ЗУ-23-2, гранатомети та кулемети великих калібрів застосував у районі Кам`янки. Зі стрілецької зброї та кулеметів великого калібру відкривав вогонь по захисниках шахти «Бутівка».

На Луганському напрямку з гранатометів різних систем ворог бив по захисниках Новоолександрівки та Катеринівки.

http://mediarnbo.org/2017/04/14/zvedennya-shtabu-ato-na-06-00-14-kvitnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества