Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 29 квітня 2017

Вчора ситуація у районі проведення АТО знову загострилася, причому на всіх напрямках одразу. Окупанти повернулися до звичної тактики регулярних обстрілів українських позицій, міст і сіл з важкого озброєння, причому як вдень, так і вночі.

Луганський напрямок

Станично-Луганський район. Тут вчора було відносно спокійно. Ввечері сталося 2 ворожих обстріли у райцентрі та Валуйському, важке озброєння не застосовувалося.

Новоайдарський район. Бойові дії велися лише в Кримському. Здебільшого противник порушував режим тиші вранці, проте кілька обстрілів сталося й у другій половині дня.

Попаснянський район. Ворог активізувався по всьому фронту. Зокрема, на відрізку Нижнє – Новотошківське – Оріхове, що прилягає, до Бахмутської траси, сталася серія мінометних обстрілів з боку бойовиків. При цьому було випущено понад 20 мін.

Набагато складніша ситуація безпосередньо під Попасною. Під ворожий вогонь з мінометів і 122-мм ствольної артилерії потрапила практична кожна наша передова позиція.

Бойовики активізувалися після заходу сонця. Найпотужніше обстріли сталися у Новозванівці: за 35 хвилин по наших позиціях було випущено близько 50 снарядів.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 19 ворожих обстрілів, зокрема 9 – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Світлодарська дуга. Одразу після опівночі бойовики відкрили вогонь з мінометів в бік Луганського. Обстріл тривав близько 1 години, було випущено не менше 25 мін. А вже ввечері, окупанти застосували важке озброєння біля Троїцького – як міномети, так і 122-мм гармати. Ворожий обстріл тривав близько 2,5 годин, кількість випущених снарядів і мін – не менше 60. Також бойовики активно використовували інше озброєння, зокрема зенітну установку, гранатомети, стрілецьку зброю.

Горлівський периметр. Протягом дня – до світанку, вранці, вдень та ввечері – окупанти неодноразово обстрілювали Зайцеве. Також вже після 21 години бойовики двічі застосовували міномети у Верхньоторецькому.

Район Авдіївки. Противник здійснив 3 обстріли: 2 мінометних вдень, і 1 з легкого озброєння ввечері. Кожен з них тривав близько 1 години.

Донецький аеропорт. Бойові дії велися лише в Пісках після 18 години. Бойовики застосовували міномети й бронетехніку.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 16 ворожих обстрілів, зокрема 8 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Мар’їнський район. Приблизно о 05:20 окупанти розпочали масштабний обстріл Красногорівки та прилеглих військових позицій з важкого озброєння. За півгодини було випущено понад 60 мін та артилерійських снарядів. Після цього інциденту на фронті стало спокійно.

Волноваський район. Ввечері сталося 2 короткотривалих ворожих обстріли у Новотроїцькому. Окупанти застосовували тільки стрілецьку зброю.

Ділянка фронту Павлопіль-Широкине. Вчорашня доба позначилася численних короткотривалими провокаціями із застосуванням легкого озброєння, а також бронетехніки. У Гнутовому та Водяному відбулося 3 мінометних обстріли. Традиційно, бойові дії ведуться і вдень, і вночі, практично біля кожної нашої передової позиції.

Всього вчора на Маріупольському напрямку сталося 35 ворожих обстрілів, зокрема 4 – з важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій 2 українських військовослужбовців загинули, 6 – дістали поранення.

 

Найважчі втрати припадають на Красногорівку, де загинув 1 військовослужбовець, а 4 дістали поранення, причому один з поранених – у вкрай тяжкому стані. Інший воїн загинув під Павлополем внаслідок підриву автомобіля на вибуховому пристрої. По одному військовослужбовцю внаслідок ворожих обстрілів поранено у Зайцевому та Верхньоторецькому.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблих воїнів.

Правоохоронці виявили схованку з боєприпасами в Лисичанську

В покинутому будинку працівники поліції знайшли гранатомет РПГ-22, 7 пострілів та гранат для гранатометів різних систем  і більше 350 набоїв різних калібрів.

В Мар’їнському районі двоє чоловіків намагалися розпиляти 30-мм снаряд, внаслідок чого один загинув, а інший – отримав поранення. Ми вчергове закликаємо мешканців прифронтових районів дотримуватися правил поводження з вибухонебезпечними предметами та повідомляти правоохоронні органи або військових про знайдені боєприпаси.

Ще один луганчанин взяв участь у Програмі «На тебе чекають вдома»

Мешканець Антрацита у грудні 2014 року потрапив до комендатури бандформування «ЛНР». Під час допиту бойовик на прізвисько «Саша Чорний», погрожуючи фізичною розправою, змусив чоловіка вступити до угруповання, де той займався безкоштовно ремонтував автотранспорт та займатися господарськими роботами. Згодом, зрозумівши, що це ні до чого доброго не приведе, фігурант справи покинув лави НЗФ та виїхав до Росії на заробітки. Від знайомих він дізнався про Програму СБУ «На тебе чекають вдома» та вирішив нею скористатися, адже не брав участі у бойових діях.

У небі над Луцьком тренуються бомбардувальники Повітряних Сил ЗСУ

Основна мета двотижневих зборів — підготовка льотного складу до бойових дій на фронтових бомбардувальниках та літаках-розвідниках за різних погодних умов вдень і вночі. Льотчики навчаються виконувати складні види маневрів у повітрі та вражати наземні цілі бомбами та ракетами. Кожне виконання завдань екіпажами пов’язано з протидією засобам ППО умовного противника та керування бойовою машиною в умовах роботи ворожих засобів РЕБ.

 

За інформацією, підготовленою УКМЦ

http://mediarnbo.org/2017/04/29/zvedeni-dani-ato-29-kvitnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества