Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 25 квітня 2017

За минулу добу внаслідок бойових дій втрат серед українських військових немає.

Луганський напрямок

Ситуація вчора помітно заспокоїлась. Російсько-окупаційні війська провели збройну провокацію у Новоолександрівці та відкрили вогонь з гранатометів по Троїцькому. Обидва епізоди порушення режиму тиші припали на вечір та тривали менше години.

Донецький напрямок

Як розповів сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, нова доба тут почалася з нічного обстрілу Авдіївки, при цьому ворог застосовував легке озброєння. Пополудні збройні провокації відновилися і ворог двічі відкривав вогонь з мінометів по Авдіївці. Ще один мінометний обстріл стався у Верхньоторецькому. У Пісках окупанти застосовували гранатомети. В районі світлодарської дуги вчора було спокійно.

За минулу добу на Донецькому напрямку відбулися 5 порушень режиму тиші, з них 3 – з мінометів.

Маріупольський напрямок

Тут обстановка залишається незмінною. Основними районами збройного протистояння залишається Мар’їнка та ділянка фронту Павлопіль – Широкине.

У Мар’їнці зранку відкривали вогонь ворожі снайпери, а ввечері неодноразово та з різних напрямків бойовики вели вогонь з гранатометів та озброєння БМП. Внаслідок ворожого обстрілу у Мар’їнці пошкоджено кілька житлових будинків. Також під вогонь з боку противника потрапив наш КПВВ «Мар’їнка» на трасі Донецьк – Запоріжжя. Поранено одного цивільного чоловіка, який представився волонтером.

В Широкиному російсько-окупаційні війська один раз відкрили вогонь з переносної реактивної установки «Град-Партизан».  У Красногорівці бойовики провели обстріл з гранатометів.

За минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 14 збройних провокацій з боку ворога.

Інформація ГУР МОУ

Українська військова розвідка здобула інформацію про наміри противника організувати чергову інформаційну провокацію проти українських військ. Бойовики запланували організувати постановочне бойове зіткнення поблизу с. Новогригорівка, у якому братиме участь міфічна «українська ДРГ». Ця дешева інсценізація, яку планують організувати для потреб російської пропаганди, пов’язана з інцидентом 23 квітня на Луганщині, коли загинув співробітник місії ОБСЄ.

Ворог не припиняє спроб приховати власні злочини та систематичне невиконання Мінських домовленостей, і покласти вину за трагедію на Збройні Сили України.

Українські поліцейські затримали у Бахмуті ще одного члена ворожої ДРГ

Нагадаємо, його поплічники вже кілька днів також перебувають за ґратами. Під час проведення обшуку у помешканні диверсанта правоохоронці знайшли ретельно захований арсенал. Це протитанковий гранатомет РПГ-26, автомат Калашникова у кольорах камуфляжу, 5 магазинів до нього та набої. Автомат відсутній, як в базі даних ЗСУ, так і в кримінальних базах, що непрямо свідчить про його російське походження. Також експертиза встановила, що 8 автоматів з першого «арсеналу» диверсантів викрадені з українських військових частин у Криму навесні 2014 року.

На польовому артилерійському складі ЗСУ в ОТУ «Луганськ» відбулися навчальні заняття на тему правильного зберігання ракет, снарядів та інших боєприпасів

У заході взяли участь представники штабу АТО, командири штабів, заступники командирів з озброєння та матеріально-технічного забезпечення військових частин ЗСУ, СБУ, військової контррозвідки, Національної поліції України, НГУ та ДСНС. Окрім теоретичних занять, де розглядався порядок організації утримання, обліку списання ракет та боєприпасів на польових складах, а також правила дій при охороні та обороні об’єкту, відбулися практичні тренування. Для гасіння навчальної пожежі та ліквідації наслідків детонації боєприпасів було залучено понад 10 одиниць броньованої та спеціальної техніки.

На Харківщині військовослужбовці НГУ провели навчальні стрільби із установок ЗУ-23

Військовослужбовці з технікою прибули на полігон, перевели зенітну установку з польового положення в бойове, зайняли вогневу позицію та провели стрільби по наземних цілях. Відповідно до завдання навчань, розрахунок мав влучити у бронетранспортер. Всі офіцери, що були залучені до проведення занять, мають бойовий досвід.

Авдіївська промзона. Репортаж з передової (додано ІАЦ)

За інформацією, підготовленою УКМЦ

http://mediarnbo.org/2017/04/25/zvedeni-dani-ato-25-kvitnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества