Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 24 квітня 2017

Луганський напрямок

Основні бойові дії велися у Попаснянському районі у другій половині дня – між 14 та 22 годиною. Окупанти один раз застосовували міномети, в інших випадках обмежившись гранатометами та кулеметами. Під вогонь ворога потрапили щонайменше 3 наших опорних пункти. Також противник порушував режим тиші у Станиці Луганській та сусідньому с. Валуйське. Бойовики застосовували бронетехніку.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 8 ворожих обстрілів. Про це поінформував сьогодні на щоденному брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Донецький напрямок

Основна активність противника вчора припала на світлодарську дугу та район Авдіївки. На обох рубежах бойовики неодноразово застосовували міномети, випустивши загалом близько 40 мін. Традиційно щільність ворожого вогню різко зростає в темну пору доби.

Також епізодичні обстріли з боку противника сталися на інших позиціях – під Горлівкою та в Донецькому аеропорту. Найсерйознішим був інцидент біля с. Новоселівка Друга, де бойовики також стріляли з міномета.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 11 ворожих обстрілів, зокрема 5 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Обстановка незмінна. Двома основними районами збройного напруження залишається Мар’їнка та ділянка фронту Павлопіль-Широкине. Окрім цього, один обстріл з боку противника стався у Тарамчуку. Ворог двічі застосовував міномети та тричі – снайперів. Як і на інших напрямках, бойовики активізуються у вечірні години.

Всього вчора на Маріупольському напрямку сталося 15 ворожих обстрілів.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, ще 2 – дістали поранення.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблого воїна.

Вчора, близько 11:17 ранку за київським часом автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні наїхав на протитанкову міну та вибухнув

Інцидент стався поблизу с. Пришиб Слов’яносербського району Луганської області. Один співробітник місії, громадянин США, загинув на місці.

Ще двоє спостерігачів (громадяни Німеччини та Чехії) були доправлені в лікарню міста Луганська. Загалом цей патруль складався з шести спостерігачів на двох автомобілях.

Вся відповідальність за цей інцидент лежить на бойовиках, оскільки згаданий район ще з літа 2014 року контролюється бандформуванням «ЛНР». Пункт 6 Меморандуму від 20 вересня 2014 року передбачає розмінування прифронтових територій, отже цей трагічний інцидент вкотре засвідчує невиконання Мінських угод з боку противника.

Українська влада виступає за ретельне розслідування обставин підриву автомобіля ОБСЄ та притягнення винуватців до відповідальності.

Також висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблого співробітника місії.

Військовослужбовці НГУ в Маріуполі здали кров для поранених

Гвардійці самостійно висловили бажання допомогти тим, хто цього потребує. Таким чином, окрім сумлінно виконання службових обов’язків, НГУ неодмінно подасть руку допомоги всім, до кого у дім прийшла біда.

На Чорноморському полігоні, що на Одещині, курсанти ВВНЗ, які навчаються за програмами підготовки офіцерів підрозділів розвідки, спецпризначення та ВДВ, здійснили стрибки з парашутом з літака Ан-26

Стрибки виконувалися з висоти 800 м зі зброєю та спорядженням. Вже незабаром курсанти здійснять десантування з вертольота Мі-8 на воду, а також на практиці скористаються зйомним бортовим обладнанням «Адаптер-М1». Повний курс навчання молодого українського офіцера передбачає близько 40 стрибків з парашутом.


За інформацією, підготовленою УКМЦ

http://mediarnbo.org/2017/04/24/zvedeni-dani-ato-24-kvitnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества