Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 23 квітня 2017

Луганський напрямок

Бойові дії вчора розгорнулися у Станично-Луганському та Попаснянському районах. Так, після опівдня бойовики провели дві короткотривалі збройні провокації поблизу села Валуйське, а після заходу сонця обстріляли з гранатометів та стрілецької зброї наші позиції у самій Станиці Луганській. Обстріли при цьому носили провокативний характер та не були тривалими. У Попаснянському районі противник надвечір випустив понад 15 мін по нашому опорному пункту у Катеринівці, де також відкрив вогонь з кулемета.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку ворог порушив перемир’я 5 разів, у тому числі один раз – з мінометів.

Донецький напрямок

На світлодарській дузі противник був активний у Луганському, де вдень застосовував озброєння на БМП, а ввечері випустив 9 мін калібру 82 мм та відкривав вогонь зі стрілецької зброї.

На горлівському периметрі сили окупанта активно обстрілювали наші позиції з легкого озброєння у Зайцевому та Верхньоторецькому. А в останньому після 20-ї години відкрили вогонь з мінометів.

Під Авдіївкою, як і раніше, неспокійно. У промзоні та на сусідніх позиціях у Кам’янці та «Шахта Бутівка» ворожі обстріли тривали вчора практично цілодобово, переважно – з гранатометів та крупнокаліберних кулеметів. Надвечір на цих рубежах окупанти застосовували міномети, а ще до світанку на позиції «Шахта Бутівка» противник обстрілював зі снайперської зброї сили АТО сумарно більше години.

На передовій в Донецькому аеропорту вчора бойовики порушили режим тиші лише один раз, відкривши вогонь з гранатометів поблизу Пісків.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 28 ворожих обстрілів, зокрема 4 – мінометних.

Маріупольський напрямок

Мар’їнський район. Тут бойовики активізувалися вже надвечір, провівши три обстріли в Мар’їнці та одну збройну провокацію у Тарамчуці. Під час одного з обстрілів райцентру окупанти випустили 6 мін. Ще один ворожий обстріл був з використанням снайперської зброї.

У результаті злочинних дій окупантів сім будинків місцевих жителів Мар’їнки було пошкоджено. Також один місцевий мешканець дістав поранення. Зараз його життю нічого не загрожує – він перебуває у лікарні міста Курахове, куди його було доставлено після наданої оперативної медичної допомоги.

Решта обстрілів на Маріупольському напрямку відбулася на крайньому півдні напрямку – лінія фронту Гнутове – Лебединське – Водяне – Широкине. Тут противник продовжив застосовувати переважно легке озброєння. Міномети противник застосував на цій ділянці фронту вчора лише у Широкиному.

Всього вчора на Маріупольському напрямку сталося 13 ворожих обстріли, зокрема 2 – з важкого озброєння.

За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, за минулу добу внаслідок бойових дій один український військовий загинув, 3 воїнів отримали поранення і травми.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким воїна, що загинув за Україну.

Триває бойове злагодження у лавах українських військових

На базі 199-го навчального центру та загальновійськового полігону ВДВ ЗС України відбулися комплексні навчання

Учасники зборів тренувались розміновувати саморобні вибухові пристрої, а також відпрацьовували стрільбу і управління вогнем дивізіону в обороні. Офіцери зенітних ракетних артилерійських підрозділів відпрацьовували завдання з організації протиповітряної оборони.

Курсанти інженерно-авіаційного факультету Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба провели тактико-стройові заняття

Протягом чотирьох днів курсанти відпрацювали практичні завдання із загальної тактики, інженерної підготовки, радіаційного, хімічного та біологічного захисту, топографічного орієнтування і практичної бойової роботи на сучасних зразках озброєння.

У Південному та Північному ОТО НГУ завершилися навчальні збори з гранатометниками.

Військовослужбовці мали як теоретичні заняття, так і бойові стрільби – вдень і вночі. Гвардійці продемонстрували високий рівень підготовки та проявили свої найкращі фахові здібності. Також представники різних військових частин обмінялися бойовим досвідом.

У Львівській області відбулися спільні навчання військовослужбовців НГУ та поліцейських

Тема занять – робота з вибухонебезпечними предметами. Українські силовики ознайомилися з роботою пересувної вибухотехнічної лабораторії, робота-маніпулятора, гідродинамічної гармати, а також оглянули сучасних захисний костюм канадського виробництва.

 

За інформацією, підготовленою УКМЦ

http://mediarnbo.org/2017/04/23/zvedeni-dani-ato-23-kvitnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества