Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 22 квітня 2017

Луганський напрямок

Бойові дії велися лише ввечері – між 19 та 23 годиною. Головною гарячою точкою вчора було Кримське, де сталося 2 мінометних обстріли. Зазначимо, що вогонь вівся з різних напрямків та з мінометів різних калібрів.

Також 2 збройних інциденти сталося у Жовтому. Тут бойовики також стріляли з двох різних позицій, проте важке озброєння не застосовували.

Крім того, окупанти порушили режим тиші у Станиці Луганській. На ділянці фронту Новотошківське – Троїцьке вчора було спокійно.

За фактами, які оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 5 ворожих обстрілів, зокрема 2 – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Світлодарська дуга. Бойові дії велися у Троїцькому. Між 17 та 19 годиною бойовики двічі відкривали вогонь з мінометів.

Горлівський периметр. Зафіксовано 2 ворожих обстріли – у Зайцевому.

Район Авдіївки. Окупанти активізувалися після 20 години.

Попри те, що противник не застосовував важке озброєння, вогонь, що вівся одразу з двох майданчиків, не стихав протягом 3 годин. В цей же час окупанти порушували режим тиші на позиціях у Кам’янці та «Шахта Бутовка».

Донецький аеропорт. Противник організував 2 сеанси обстрілів у Пісках – нічний (між 1 та 4 годиною) та денний (між 12 та 14 годиною). Після цього там було спокійно. Також і провокація з боку ворога сталася у Невельському.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 17 ворожих обстрілів, зокрема 3 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Мар’їнський район. Обстріли райцентру почалися одразу після опівночі. Бойовики вели вогонь по житлових кварталах з міномета і танка. Також бойовики обстрілювали і українські позиції – у темну і світлу пору доби. Після 14 години бойові дії призупинилися.

Внаслідок нічного обстрілу з боку противника у Мар’їнці пошкоджено 5 житлових будинків. Постраждалих серед цивільних немає. Біля одного з будинків поліція знайшла нерозірваний снаряд, який був негайно знешкоджений.

Волноваський район. Окупанти порушили режим тиші у Новотроїцькому. Ворожий обстріл тривав біля 40 хвилин, бойовики застосовували стрілецьку зброю та міномет.

Ділянка фронту Павлопіль – Широкине. Бойовики активізувалися у другій половині дня, коли почалися кулеметні обстріли кількох українських передових позицій. Найнеспокійніше традиційно було у Водяному. Бойовики не застосовували важке озброєння, що вкрай нетипово для цього району.

Всього вчора на Маріупольському напрямку сталося 19 ворожих обстрілів, зокрема 4 – з важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 2 військовослужбовців дістали поранення в Авдіївці та Пісках.

У Бахмуті поліцейські викрили ворожу ДРГ

Співробітники поліції затримали двох бойовиків, які діяли під керівництвом так званого «полковника» з бандформування «ДНР». Встановлено, що з квітня по червень 2014 року вони скоювали на території Донеччини розбійні напади, викрадали людей та їхні авто.

За місцем проживання одного із затриманих, в селі Іванівське Бахмутського району, вилучено солідний арсенал – 8 вогнеметів «Шмель» російського виробництва, 8 автоматів та 41 магазин до них, більше 3400 патронів та військову амуніцію.

На Херсонщині більше 100 українських прикордонників разом зі співробітниками СБУ взяли участь в антитерористичних навчаннях

Снайперські групи виконували завдання із знищення умовних терористів після взяття заручників у покинутих будівлях, а в контрольних пунктах в’їзду-виїзду прикордонники в рамках навчань виявили вибухівку та вогнепальну зброю, яку намагався провезти навчальний порушник.

Під Харковом гранатометники відточували навички стрільби зі штатної зброї

Практичним стрільбам передували декілька днів занять, під час яких гвардійці закріпили свої вміння з вогневої та інженерної підготовки, вдосконалювали знання з військової топографії та надавали першу медичну допомогу умовно пораненим товаришам.

А вже на полігоні військовослужбовці вели вогонь з гранатомета РПГ-7В з різних положень по віддалених цілях.

                  

На базі військових частин Повітряних Сил відбулися заняття зі слухачами Національного університету оборони України імені Івана Черняховського

Їхня тема – поточна робота на командних пунктах бригади тактичної авіації, зенітної ракетної та радіотехнічної бригад із врахуванням досвіду участі військ в АТО. Ці заняття стали фінішною підготовкою до бригадних командно-штабних навчань, які відбудуться найближчим часом.

   

У Кам’янець-Подільському центрі розмінування Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України українські сапери отримали сертифікати НАТО від канадських інструкторів

Це – ще один випуск українських військових саперів, які засвоїли курс навчання помічника оператора зі знешкодження саморобних вибухових пристроїв. Усього за два роки роботи канадської тренувальної місії у цьому Центрі підготовлено 217 фахівців.

Через КПВВ «Новотроїцьке» на виїзд до неконтрольованої території прослідували 4 вантажних автомобілі від Міжнародного Комітету Червоного Хреста з 80 т продуктів харчування.

 

 

За інформацією, підготовленою УКМЦ

http://mediarnbo.org/2017/04/22/zvedeni-dani-ato-22-kvitnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества