Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 21 квітня 2017

Луганський напрямок

Російсько-окупаційні війська вчора здійснили два обстріли Катеринівки, зокрема один мінометний. Ще по одному інциденту сталось на станції Донець, що поблизу Станиці Луганської, та в Новозванівці.

Донецький напрямок

Ситуація раптово загострилась. Кількість обстрілів за останню добу на цих рубежах зросла до 20, порівняно з 5 збройними провокаціями позавчора. Бойовики неодноразово застосовували важке озброєння, здебільшого в районі Авдіївки та північніше Горлівки.

З 17 до 21 години ворог вів активні обстріли Авдіївки та позиції «Шахта Бутовка» з танків та мінометів різних калібрів. За цей час бойовики випустили майже 60 снарядів та мін по позиціях ЗСУ.

Такі дані оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Вчора внаслідок мінометного вогню з боку противника два житлових будинки в Авдіївці було пошкоджено. Серед цивільних мешканців постраждалих немає.

Також ворожі міни пошкодили лінію електропередач, внаслідок чого тимчасово було знеструмлено 5 сусідніх сіл. В самій Авдіївці електро- і водопостачання не припинялося.

В районі Верхньоторецького ворог провів три мінометні обстріли, ще один – поблизу Луганського. Крім того, в обох згаданих місцях російсько-окупаційні війська застосовували БМП.

В Троїцькому, на горлівському периметрі та поблизу Донецького аеропорту окупанти неодноразово здійснювали збройні провокації з стрілецької зброї та гранатометів.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулось 20 обстрілів з боку ворога, зокрема – 7 з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Ворог вчора тричі застосовував міномети: зранку двічі по Мар’їнці, а ввечері – по Красногорівці.  Окупанти продовжили здійснювати збройні провокації з легкого озброєння, головним чином на ділянці фронту Павлопіль – Широкине. Вчора в районі Лебединського вели вогонь снайперські групи бойовиків. Також ворог відкривав вогонь з озброєння БМП поблизу Водяного та Широкиного.

Вчора на Маріупольському напрямку відбулось 23 обстріли з боку ворога, зокрема – 3 з мінометів.

За минулу добу внаслідок бойових дій 2 українських військовослужбовців загинули, ще 8 – дістали поранення. Серед поранених троє військовослужбовців НГУ, решта – ЗСУ.

Один український військовослужбовець отримав поранення під Мар’їнкою, решта втрат припадають на Авдіївку.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким воїнів, що загинули за Україну.

Нещодавно на взводно-опорному пункті однієї з бригад на Луганському напрямку відбулися кількаденні інструкторсько-методичні заняття на тему інженерного облаштування позицій

Військові згідно з усіма вимогами облаштували одну із передових позицій, де бійці можуть повноцінно відпочити, прийняти їжу чи помитися. Також учасники навчань продемонстрували, як необхідно маскувати командно-спостережні пункти, перекривати бліндажі, створювати хибні позиції тощо. Окрім цього, із військовослужбовцями було проведено тренування з надання першої медичної допомоги пораненому під час бою та підготовки його до транспортування у медичний заклад.

«Кіборг» і фронтмен гурту Kozak System записали пісню «Воля» (додано ІАЦ)

У проекті #ПісніВійни відбулась чергова прем’єра. У Львові, в рамках цього масштабного соціально-мистецького проекту, на студії Jenny Records записано вже восьмий сингл. Автор слів до пісні «Воля» — «Кіборг» Станіслав Паплінський. Воїн АТО був у полоні в терористів понад півроку і саме в неволі написав вірш, який став піснею. Івано-франківський музикант Мартін Небо поклав на музику слова вірша.

Для альбому #ПісніВійни пісню «Воля» записано в унікальному дуеті автора-бійця АТО Станіслава Паплінського і фронтмена гурту Kozak System Івана Леньо.



За інформацією, підготовленою УКМЦ

http://mediarnbo.org/2017/04/21/zvedeni-dani-ato-21-kvitnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества