Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 19 квітня 2017

Луганський напрямок

Бойові дії у Сизому, Станиці Луганській, Кримському та Катеринівці розгорнулися у другій половині дня. Противник здійснив низку обстрілів тривалістю від 10 до 40 хвилин. Окупанти тричі застосовували міномети.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 7 ворожих обстрілів.

Донецький напрямок

За фактами, про які розповів сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко, основні бойові дії велися на ділянці фронту Кам’янка – Піски. Більшість ворожих обстрілів була достатньо тривалою. Бойовики не застосовували важке озброєння.

Ворог двічі обстрілював Зайцево. В інших районах було спокійно.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку ворог 10 разів порушив режим припинення вогню.

Маріупольський напрямок

Тут ситуація дещо напруженіша. Вчора у Красногорівці сталося 2 мінометних обстріли. На інших ділянках фронту противник кілька разів застосовував снайперів та бронетехніку. Традиційно бойовики активізуються у другій половині дня, а основні бойові дії ведуться на півдні, біля Азовського моря.

Вчора на Маріупольському напрямку сталося 18 ворожих обстрілів.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 2 військовослужбовців дістали поранення.

На Луганщині суд звільнив від відповідальності колишнього учасника бандформувань, який скористався програмою СБУ «На тебе чекають вдома»

На початку червня 2014 року мешканець Лисичанська приєднався до одного з бандформувань так званої «ДНР». Він облаштовував блокпости та займався господарською діяльністю. Розчарувавшись та усвідомивши злочинність способу життя бойовиків, чоловік добровільно залишив їхні лави у серпні 2014 року. Правопорушник звернувся до правоохоронних органів та сприяв слідству. Суд звільнив його від кримінальної відповідальності, оскільки колишній бойовик не вчиняв тяжких злочинів.

Оперативники СБУ виявили дві схованки зі зброєю в районі проведення АТО

Поблизу Нетайлового на території колишньої ферми правоохоронці вилучили зі схрону три реактивні протитанкові гранати РПГ-22 та РПГ-26, вісім ручних гранат різних типів із запалами та комплектом для встановлення розтяжок, кілограм тротилу із детонуючим шнуром та детонатором, а також понад тисячу набоїв калібру 5,45 мм.

У лісосмузі між Старогнатівкою та Гранітним поблизу лінії розмежування правоохоронці виявили схованку із автоматом АКС-74 та підствольним гранатометом.

Шосткинські нацгвардійці провели заняття по підготовці підрозділу до виконання завдань за призначенням

Військовослужбовці військової частини з охорони важливих державних об’єктів тренувались вести вогонь зі стрілецької зброї і ручних протитанкових гранатометів, а також вправлялись в метанні гранат.

 

 

За інформацією, підготовленою УКМЦ

http://mediarnbo.org/2017/04/19/zvedeni-dani-ato-19-kvitnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества