Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 17 квітня 2017

Луганський напрямок

Минулої доби ворог тричі відкривав вогонь проти позицій українських військовослужбовців. Близько шостої ранку окупанти здійснили збройну провокацію поблизу Новоолександрівки. У Катеринівці між 13 та 14 годинами відбувся короткий мінометний обстріл, а ближче до півночі бойовики відкрили вогонь з гранатометів.

Таку інформацію повідомив сьогодні на щоденному брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Донецький напрямок

Основні бойові дії розгорнулись в районі Зайцевого між 17 та 21 годиною. Також серія збройних провокацій з боку ворога відбулась поблизу Авдіївки. Одного разу окупанти відкривали вогонь в Луганському. На згаданих рубежах важкого озброєння ворог не застосовував.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулось 6 ворожих обстрілів.

Маріупольський напрямок

Минулої доби бойові дії тут відбувались на ділянці лінії фронту Павлопіль – Широкине. Бойовики здійснили мінометні обстріли у Павлополі, Гнутовому та Водяному.

Також ворог неодноразово відкривав вогонь з легкого озброєння в Лебединському та Широкиному.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулось 13 обстрілів з боку ворога, зокрема – 4 з використанням мінометів.

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, 2 – отримали поранення та травмування.

Вчора на українських позиціях вздовж усієї лінії фронту військові капелани вітали українських захисників з Великоднем

Зокрема, священики з громадської організації «Перший український батальйон військових капеланів» відвідали передові позиції під Авдіївкою, щоб привітати воїнів зі святом Світлого Христового Воскресіння. Із собою вони привезли паски, писанки та солодощі. Солдати, натомість, розповіли гостям про щоденні ворожі обстріли попри перемир’я, про зброю, яку застосовує проти них ворог. А також запевнили, що залишать ці позиції тільки в одному випадку: якщо їм доведеться наступати.

У Запоріжжі На базі військової кафедри Національного Технічного Університету проходять курси з підготовки командирів гармат

Заняття проводять офіцери, які мають досвід участі в бойових діях, в тому числі і в зоні проведення АТО. Учбово-матеріальна база кафедри дозволяє за два місяці якісно підготувати спеціалістів артилерії для Національної гвардії України.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

http://mediarnbo.org/2017/04/17/zvedeni-dani-ato-17-kvitnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества