Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 16 квітня 2017

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих і поранених у лавах українських військ немає.

Луганський напрямок

Вчора сталося 2 ворожих обстріли – у Лобачевому та Новоолександрівці. Ці інциденти трапилися ще до світанку. Важке озброєння противник не застосовував.

Донецький напрямок

Основні бойові дії розгорнулися в районі Авдіївки між 20 та 24 годиною. Також противник порушував режим тиші на світлодарській дузі, Кам’янці та Донецькому аеропорту. Під Горлівкою вчора було тихо.

Як повідомив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 10 ворожих обстрілів, зокрема 2 снайперських.

Маріупольський напрямок

У Мар’їнці окупанти здійснили 3 мінометні обстріли. Ці інциденти сталися в темну пору доби. Втім, як і раніше, левова частка обстрілів припадає на ділянку фронту Павлопіль – Широкине. Бойовики відкривали вогонь і вдень, і вночі. Окрім легкого озброєння, окупанти застосовували бронетехніку.

Всього вчора на Маріупольському напрямку сталося 17 ворожих обстрілів.

Вчора правоохоронці Бахмута затримали бойовика

Встановлено, що в травні 2014 року чоловік вступив до лав бандформувань, отримав прізвисько «Циган» та заступив на охорону штабу окупантів – захоплену будівлю місцевої прокуратури. Згодом він отримав посаду водія помічника «коменданта»», де він і пересвідчився у злодіяннях прихильників «руського міра». Бойовик на власні очі бачив, як до штабу привозили чуже викрадене майно, а його власників катували в підвалах. Не погодившись з такими методами роботи, «Циган» став вартувати на ворожому блокпосту поблизу Ямпіля. Врешті-решт, через місяць він виїхав до Росії. Згодом чоловік повернувся до Бахмута, де й був затриманий.

Під Харковом завершився табірний збір гвардійських артилеристів, який тривав близько місяця

Після напружених тижнів теоретичної підготовки, комплексних занять взводів та батарей, успішного складання нормативів, військовослужбовці провели бойові стрільби. Гаубиці виконували вогневі завдання прямою наводкою та з закритих позицій.

У Васильківському гарнізоні на базах військових частин Повітряних Сил ЗСУ відбулися навчання на тему гасіння пожеж на військових аеродромах

Під час практичних занять військові побачили реальні дії особового складу пожежно-рятувальних підрозділів. До занять залучалися представники керівного складу органів пожежної безпеки ЗСУ, начальники служб пожежної безпеки ПС ЗСУ, ДСНС.

Прикордонники пройшли підготовку з РХБ захисту та екологічної безпеки

Навчання тривали два тижні в рамках проекту міжнародно-технічної допомоги «Виявлення та припинення ядерної контрабанди». До нього залучалися прикордонники Луцького, Одеського прикордонних загонів та Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ».

У Київському військовому ліцеї імені Івана Богуна встановлено меморіальну дошку випускнику Герою України майору Андрію Кизилу

Від початку війни на сході України Андрій Кизило служив у 72-й окремій механізованій бригаді ЗСУ.

У 21 рік він став заступником командира батальйону. 29 січня 2017 року під час бою в авдіївській промзоні, виконуючи бойове завдання, Андрій Кизило героїчно загинув. Тоді наша штурмова група виявила ворожу диверсійно-розвідувальну групу та вступила з нею в бій. Разом з Андрієм загинули і два його товариша.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

http://mediarnbo.org/2017/04/16/zvedeni-dani-ato-16-kvitnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества