Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 15 квітня 2017

Луганський напрямок

Сили окупанта вчора тричі відкривали вогонь по позиціях ЗСУ з мінометів калібру 120 мм – одного разу в Катеринівці та двічі – в Кримському. В Станиці Луганській відбулася одна збройна провокація з легкого озброєння. В Катеринівці та Попасній ворог застосовував гранатомети.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулось 6 обстрілів з боку ворога, половина з яких – з мінометів. Про це розповів сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Донецький напрямок

Інтенсивність вогню ворога тримається на тому ж рівні, що й в останні дні. Бойовики неодноразово застосовували міномети. Зокрема, три мінометних обстріли відбулися в Верхньоторецькому, два – в Авдіївці і один – в Зайцевому. Під час цих обстрілів по позиціях українських військовослужбовців було випущено більше 60 мін. В Пісках та Опитному окупанти відкривали вогонь виключно з легкого озброєння. В районі світлодарської дуги вчора було тихо.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 17 обстрілів з боку ворога, зокрема – 6 з мінометів.

Маріупольський напрямок

Бойовики тричі відкривали вогонь з мінометів, по одному разу обстрілявши Красногорівку, Водяне та Широкине. Всі інші обстріли були з легкого озброєння та припали на ділянку фронту Павлопіль – Широкине.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 22 ворожих обстріли.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих в лавах українських військ немає, 4 військовослужбовці отримали поранення.

Правоохоронці затримують бойовиків та їх пособників

Поблизу Мар’їнки поліцейські затримали бойовика т.зв. «ДНР», який їхав до Курахового оформляти українську пенсію. Було встановлено, що з жовтня 2015 року протягом трьох місяців чоловік перебував у складі господарського взводу військової частини т.зв. «Козацького Союзу війська Донського».

Вдень він виконував дрібну роботу, а вночі зі зброєю ходив в караули та охороняв периметр військової частини. За службу він обіцяних грошей так і не отримав, тому й полишив лави окупантів й почав шукати іншого джерела заробітку.

Також у Маріуполі патрульні нацгвардійці затримали неповнолітнього учасника т.зв. «ДНР»

У ході перевірки причетність затриманого до НЗФ була підтверджена. Крім того, його підозрюють в скоєнні вбивства. Підозрюваного було доставлено до Кальміуського відділу поліції.

Водночас в Одесі співробітники ДПСУ затримали громадянина однієї з країн СНД, який, перебував у розшуку та підозрюється в причетності до бандформувань

Чоловік легалізувався в Україні, використовуючи чужі підроблені документи. У поле зору правоохоронців він потрапив, коли почав займатися виготовленням і розміщенням на інформаційних ресурсах продукції сепаратистської спрямованості.

За минулу добу у районі проведення АТО співробітники СБУ виявили три схованки зі зброєю

Поблизу села Іванівка Волноваського району Донецької області співробітники СБУ виявили схрон, з якого вилучили реактивну протитанкову гранату РПГ-22, сім гранат РГД-5 і Ф-1 та набої різного калібру. Неподалік с. Славне Мар’їнського району на Донеччині правоохоронці вилучили зі схованки протитанкову керовану ракету, дев’ять пострілів до протитанкового гранатомета, чотири гранати та більше 2.5 тисяч набоїв. До того ж, в одному із закинутих дачних будинків поблизу селища Олексієво-Дружківка Дружківської міськради Донецької області оперативники спецслужби виявили схрон, у якому знаходилось два фугасних снаряди, шість гранат Ф-1, тротилова шашка, постріл до гранатомета РПГ-7, кумулятивна граната РГК та майже 2 тисячі набоїв різного калібру.

Тим часом на Полтавщині льотний склад бригади тактичної авіації відпрацював навички у веденні повітряних боїв

Досвідчені військові пілоти вдосконалювали навички у веденні повітряних боїв на літаках Су-27, а також ділилися досвідом із молоддю. Польоти відбувались у складних метеорологічних умовах вдень та вночі.

Повітряний бій завжди був невід’ємною складовою бойового застосування винищувальної авіації, тому вести повітряні бої за будь-яких умов є пріоритетним в навчанні молодих військових льотчиків.

На Півдні країни військові інженери тренувались у протидесантному обладнанні узбережжя

Військові відпрацювали заходи щодо прикриття десантно-доступних ділянок морського узбережжя протидесантними мінними загородженнями. Також військові сапери вдосконалили професійні навики зі знешкодження вибухових предметів. При цьому заняття проводились із залученням спеціальної інженерної техніки, зокрема гусеничних плаваючих транспортерів та екскаваторів.

 Вчора Герой України генерал-майор Ігор Гордійчук провів зустріч з курсантами Військового інституту Київського національного університету ім. Тараса Шевченка

У ході зустрічі легендарний «Сумрак» розповів майбутнім офіцерам про військове протистояння на Сході нашої країни, про події весни 2014 року, учасником яких він був, та поділився власним баченням сучасних методів ведення бойових дій з використанням новітніх технологій.

Вчора через КПВВ «Новотроїцьке» до неконтрольованої території прослідували 4 вантажних автомобілів від Міжнародного комітету Червоного Хреста з продуктовими наборами масою 80 тонн.

 

За інформацією, підготовленою УКМЦ

http://mediarnbo.org/2017/04/15/zvedeni-dani-ato-15-kvitnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества