Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 14 квітня 2017

Сьогодні Україна відзначає третю річницю початку АТО на території Донецької та Луганської областей. Три роки тому в.о. Президента України підписав відповідний Указ. Це була виправдана реакція на сепаратистський заколот, інспірований, організований, озброєний та керований Росією. Тисячі українських патріотів вирушили на східний фронт, щоб відбити ворожу агресію. Також українські волонтери і мільйони патріотів по всій країні зробили свої внески у захист Батьківщини. Від усього світу Україна отримала військову допомогу і дипломатичну підтримку у своїй справедливій боротьбі з російськими окупантами. Таку інформацію оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Протягом минулих 3 років в боях за свободу, незалежність і територіальну цілісність України віддали свої життя 2652 військовослужбовців і співробітників ЗСУ, НГУ, МВС, СБУ, ДПСУ та інших військових і правоохоронних формувань. 9578 військовослужбовців дістали бойові поранення. Вічна їм слава та память.

Луганський напрямок

Між 14 та 20 годиною противник здійснив 3 обстріли українських позицій, зокрема 1 – у Станично-Луганському районі та 2 – у Попаснянському районі. Важке озброєння при цьому не застосовувалося.

Донецький напрямок

Основні бойові дії вчора велися на ділянці фронту Кам’янка – Донецький аеропорт. Противник активно застосовував міномети – перш за все, це стосується Авдіївки та Опитного. По наших позиціях випущено близько 50 мін. Два найбільших сеанси ворожих обстрілів сталися вранці (між 7 та 9 годиною) та у другій половині дня (між 14 та 22 годиною).

Також 3 ворожих обстріли, зокрема 1 мінометний, сталися вчора на світлодарській дузі. Окрім цього, під вогонь з боку противника потрапило Зайцеве.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 19 ворожих обстрілів, зокрема 5 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

На півдні обстановка дещо загострилася. Ворог знову підтягнув на передову важке озброєння і почав активно його застосовувати.

У Талаківці, Гнутовому та Широкиному відбулися мінометні обстріли з боку противника, а у Водяному – мінометні й артилерійські.

Як і на Донецькому напрямку, всього було випущено близько 50 мін і снарядів. Окрім цього, окупанти інтенсивно застосовували бронетехніку (відмічено 6 епізодів). Як і під Авдіївкою, бойові дії ведуться і вранці, і у другій половині дня.

В Мар’їнському та північній частині Волноваського району вчора було відносно спокійно – зафіксовані лише епізодичні провокації з боку противника, зокрема снайперські обстріли.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 43 ворожих обстріли, зокрема 6 – з важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 2 військовослужбовців дістали поранення.

Суд звільнив від кримінального покарання ще одного учасника Програми СБУ «На тебе чекають вдома»

Мешканець Покровського району Донецької області впродовж півроку перебував у лавах НЗФ «ДНР»

З часом, розчарувавшись в ідеях «русского міра», чоловік вирішив повернутися до мирного життя, залишив бандформування та звернувся за допомогою до СБУ. Колишній бойовик добровільно написав заяву до правоохоронних органів та сприяв слідству.

Тривають навчання українських військових

На Луганщині військовослужбовці одного з підрозділів, який задіяний до виконання бойових завдань у районі проведення АТО, провели навчальні стрільби.

Саме завдяки щотижневій полігонній виучці рівень вогневої підготовки бійців залишається високим.

Через КПВВ «Новотроїцьке» на виїзд до неконтрольованої території прослідували 6 вантажних автомобілів від​ ООН, що перевозили​ гігієнічні набори загальною масою 60,5 тонн для мешканців Донецької області.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

http://mediarnbo.org/2017/04/14/zvedeni-dani-ato-14-kvitnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества