Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 12 квітня 2017

Луганський напрямок

Минулої доби окупанти двічі відкривали вогонь з мінометів. Перший епізод трапився у Кримському близько четвертої години пополудні, а через три години – у Новоолександрівці. Ще двічі ворог порушував режим припинення вогню із застосуванням гранатометів у Кримському та Катеринівці. Про це повідомив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Донецький напрямок

Ворог вів «турбуючий» вогонь з мінометів по позиціях українських військовослужбовців у Верхньоторецькому, Авдіївці та в районі Донецького аеропорту. Ці обстріли були відносно тривалими в часі, але під час кожного з них бойовики вистрілювали не більше 10 снарядів. Також на згаданих рубежах противник активно відкривав вогонь з легкого озброєння та гранатометів. У Зайцевому окупанти протягом всього вечора здійснювали обстріли з легкого озброєння. У Луганському та Опитному ворог вів вогонь з БМП.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 19 обстрілів з боку ворога, зокрема – 7 мінометних.

Маріупольський напрямок

Минулої доби окупанти двічі застосовували важке озброєння, обидва рази – у Мар’їнці. Вчора спостерігалася активізація ворожих снайперів поблизу Красногорівки, Мар’їнки, Новотроїцького та Водяного.  Як і раніше, переважна частина обстрілів припадає на ділянку фронту Павлопіль – Широкине.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 22 обстріли.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 5 військовослужбовців отримали поранення. 

Правоохоронці вилучають боєприпаси в районі проведення АТО

Вчора на блокпосту у Краматорську під час перевірки рейсового автобусу до Слов’янська у одного пасажира правоохоронці виявили та вилучили саморобний вибуховий пристрій та корпус гранати Ф-1. Боєприпаси було вилучено, чоловіка – затримано.

Триває бойове злагодження українських військових

На Одещині тривають навчальні збори снайперів нацгвардії. На початковому етапі зборів всі військовослужбовці проходять тестування офіцерами-психологами.

На зборах проводяться заняття з військової топографії, снайперської та вогневої підготовки.

У Миколаєві відбулися навчально-методичні збори з начальниками кінологічних служб НГУ. Військові закріпляли практичні навички щодо застосування службових собак, вдосконалювали професійно-методичні навички щодо теорії та техніки дресирування службових собак. Велика увага приділялася заняттям по методиці та практиці дресирування службових собак з пошуку мін, вибухових пристроїв, заборонених речовин, зброї та набоїв.

Військовослужбовці ОК «Захід» здали кров для хворих дітей, які проживають у районі проведення АТО

У благодійній акції взяли участь понад 50 осіб.

Військовослужбовці ОТУ «Луганськ» разом з київськими волонтерами та благодійниками  допомогли родинам загиблих ветеранів АТО і дитячому будинку в Луганській області

Офіцери та громадські діячі підготували для них різноманітні подарунки, солодощі та іграшки до Великодніх свят. Такі ж заходи відбудуться й в інших містах Луганщини.


 

За інформацією, підготовленою УКМЦ

http://mediarnbo.org/2017/04/12/zvedeni-dani-ato-12-kvitnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества