Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 10 квітня 2017

Луганський напрямок

Станично-Луганський район. Вчора ввечері противник двічі обстріляв наші позиції біля райцентру. Важке озброєння при цьому не застосовувалося, але нахабні дії окупантів вкотре унеможливлюють розведення сил і засобів у цьому районі.

Новоайдарський район. Між 10 та 12 годиною ворог здійснив 3 обстріли українських позицій у Кримському та Новотошківському. В інших місцях було спокійно.

Попаснянський район. Тут бойові дії велися ввечері. Бойовики почергово обстріляли три наших опорних пункти. Один із обстрілів був мінометним.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 8 ворожих обстрілів.

Такі факти оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Донецький напрямок

Світлодарська дуга. Основні бойові дії розгорнулися під час заходу сонця. Протягом 1 години противник обстрілював наші позиції з БМП та мінометів.

Район Горлівки. Ворог двічі порушив режим тиші, здійснивши 1 довгий обстріл у Зайцевому та 1 короткий – у Верхньоторецькому.

Район Авдіївки. Тут бойові дії велися вранці та ввечері. Саме у другій половині дня ворог почав потужний мінометний обстріл. При цьому було випущено майже 30 мін. Загалом бойові дії на цих рубежах велися з перервою 4 години. Також окупанти порушили режим тиші на сусідній позиції – «Шахта Бутовка».

Донецький аеропорт. Під час заходу сонця бойовики здійснили 20-хвилинний снайперський обстріл в Пісках.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 9 ворожих обстрілів.

Маріупольський напрямок

Мар’їнський район. Ввечері відбувся ворожий обстріл у Красногорівці. Окрім легкого озброєння, бойовики застосовували міномет.

Волноваський район. Дуже неспокійно вчора було у Новотроїцькому. Основні бойові дії велися між 16 та 19 годиною. Ворог задіяв міномети та бронетехніку. Також противник обстріляв три інші українські передові позиції – у Новомихайлівці, Новогригорівці та Чермалику.

Ділянка фронту Павлопіль – Широкине. Вчора противник на цих рубежах не застосовував важке озброєння, що вкрай нехарактерно. Загалом ситуація, як і раніше напружена: через ворожу активність спокійних місць на цьому 20-км відрізку немає.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 27 ворожих обстрілів, зокрема 3 – з важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 2 військовослужбовців дістали поранення і травму.

Тривають планові навчальні польоти військовослужбовців ПС ЗСУ

Тема занять – взаємодія тактичної авіації з підрозділами СВ ЗСУ. Всі завдання виконані успішно. Також з військовослужбовцями були проведені заняття з психологічної підготовки. Цей захід потрібен для психологічного гартування особового складу, що важливо у випадку ворожого авіаудару.

Військовослужбовці НГУ провели навчальні стрільби в районі проведення АТО

Усі гвардійці діяли впевнено та злагоджено і засвідчили цим високий рівень своєю майстерності.

Біля Сум завершилися 10-денні навчальні збори загону територіальної оборони

У навчаннях взяли участь близько 300 осіб.

Військовозобов’язані займалися вогневою, інженерною, тактико-спеціальною, медичною та розвідувальною підготовкою, виконували навчальні вогневі вправи, відпрацьовували дії в екстремальних ситуаціях. Усі заходи проводилися під проводом досвідчених інструкторів-учасників АТО.

На полігоні неподалік Маріуполя відбулися практичні заняття із загоном самооборони міста

Захід проводився за ініціативою громадської організації та підтримки командира ОТУ «Маріуполь». Військовослужбовці розгорнули навчальні місця для проведення занять з вогневої підготовки, тактичної медицини, військової топографії та підривної справи. Керували заняттями інструктори з досвідом участі у бойових діях.



 

За інформацією, підготовленою УКМЦ

http://mediarnbo.org/2017/04/10/zvedeni-dani-ato-10-kvitnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества