Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 07 квітня 2017

Луганський напрямок

Вчора бойові дії велися у другій половині дня. Противник 4 рази порушив режим тиші у Станично-Луганському районі, 1 раз – в с. Кримське, тричі – у Попаснянському районі. Ворог не застосовував важке озброєння.

З огляду на те, що ворог обстріляв район потенційного розведення сил і засобів сторін у Станиці Луганській, розведення зірване і найближчим часом проводитися не буде.

Донецький напрямок

За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, противник продовжує систематично порушувати перемир’я по всьому фронту. Ворог тричі застосовував міномети – в Новолуганському, Авдіївці та Пісках. При цьому було випущено 16 мін.

Головною «гарячою точкою» залишається Авдіївка. Окрім низки обстрілів наших бойових позицій, противник влучив у житлові квартали. Поранено цивільного.

Також правоохоронці продовжують оцінювати руйнування від нещодавнього ворожого обстрілу, коли в місті було пошкоджено 2 будинки.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 11 ворожих обстрілів.

Маріупольський напрямок

Переважна більшість збройних інцидентів сталася на ділянці фронту Павлопіль – Широкине. Окрім легкого озброєння, противник активно застосовував бронетехніку, а також міномет. Найбільша кількість обстрілів сталася в Широкиному – 10.

Також бойові дії велися у Красногорівці та Новотроїцькому. На обох рубежах окупанти застосовували міномети.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 29 ворожих обстрілів, зокрема 3 – з важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 5 військовослужбовців дістали поранення і травми.

СБУ попередила на Хмельниччині теракт, підготовлений російськими спецслужбами

Встановлено, що для виконання диверсійного завдання завербована особа мала отримати в Одесі вибухівку, передану представниками спецслужб РФ з так званої «Придністровської Молдавської Республіки». Кур’єра з вибухівкою затримано.

За інформацією контррозвідки СБУ, головний організатор диверсії – співробітник ФСБ Росії, який зараз обіймає високу посаду в злочинній організації «Міністерство державної безпеки «ЛНР».

  

На Дніпропетровщині співробітники СБУ затримали двох адміністраторів сепаратистських груп у соцмережах

З 2014 року 52-річна жінка та 45-річний чоловік були активними учасниками антиукраїнських груп в Інтернеті, а у 2016 році їх завербували представники російських спецслужб. Виконуючи завдання своїх кураторів, зловмисники створили та адміністрували 12 груп у соціальних мережах, де поширювали спеціально підготовлені пропагандистські матеріали, спрямовані на дискредитацію державної влади в Україні, розпалювання міжетнічної ворожнечі та закликали до входження південно-східних областей України до складу Росії.

  

СБУ затримала бойовика у районі проведення АТО Мешканець Краматорська у 2014 році під час окупації Слов’янська входив до лав НЗФ. Тоді ж він здійснив розбійний напад на території залізничної станції Слов’янськ з метою незаконного заволодіння вантажем.

Днями інструктори-волонтери провели комплексні практичні заняття з військово-медичної підготовки для курсантів V курсу Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка

Головна мета занять – навчити майбутніх офіцерів практичним навичкам надання першої медичної допомоги пораненому, самодопомоги та взаємодопомоги безпосередньо в бойових умовах.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

http://mediarnbo.org/2017/04/07/zvedeni-dani-ato-07-kvitnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества