Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 05 квітня 2017

Незважаючи на запровадження режиму припинення вогню на лінії бойового зіткнення, інтенсивність ворожих обстрілів минулої доби знову зросла. Так, усього в районі проведення АТО противник порушив режим тиші 54 рази. З них 4 рази провів короткотривалі мінометні обстріли ключових районів оборони на Донецькому та Маріупольському напрямках, а також спровокував бойове зіткнення з українськими захисниками.

Такі дані оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Луганський напрямок

За минулу добу противник чотири рази відкривав вогонь з легкого озброєння у бік наших позицій: тричі – у Новоайдарському районі та одного разу зі снайперської зброї у Троїцькому, що поблизу Попасної. Обстріли були нетривалими, відбулися у світлу пору доби та носили провокативний характер.

Донецький напрямок

Ситуація – важча. Бойовики порушували режим тиші протягом доби вздовж усієї лінії фронту. Обстріли були тривалішими – від 20 хвилин до півтори години. Втім з арсеналу сили окупанта застосовували переважно так само легке озброєння – стрілецьку зброю та гранатомети. Водночас у районі Донецького летовища наші позиції обстріляв ворожий снайпер, а у авдіївській промзоні бандформування випустили 4 міни.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку зафіксовано 20 випадків порушення режиму припинення вогню.

Маріупольський напрямок

Тут ситуація аналогічно напружена: зрання і до самої опівночі бандформування обстрілювали наші позиції на всій лінії бойового зіткнення, включно з Мар’їнським районом та районом на захід від Докучаєвська. Так, у Новотроїцькому окупант застосував снайперську зброю, а у Красногорівці та Богданівці обстріляв українські рубежі оборони з мінометів.

Також вчора після 16-ї години наші військові попередили пересування ворожої ДРГ через лінію фронту поблизу Мар’їнки. Помітивши рух групи противника, який суперечить домовленостям, наші військові відкрили вогонь у бік ворога. Після півгодинної перестрілки група противника була відкинута. З нашої сторони – без втрат.

Всього вчора на Маріупольському напрямку відбулося 30 випадків порушення тиші, з них 3 мінометних обстріли та одне бойове зіткнення.

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, п’ятеро отримали поранення.

Вчора у зоні проведення АТО правоохоронці тричі вилучали боєприпаси

Правоохоронці Луганщини спільно з працівниками СБУ виявили схованку з боєприпасами в Старобільському районі. В лісосмузі поблизу с. Половинкине оперативники знайшли схрон, з якого вилучили два гранатомети «РПГ-26», чотири гранати різних модифікацій та більше 150 набоїв калібру 5,45 мм.

В Маріуполі місцевий мешканець знайшов пакет з боєприпасами на узбіччі дороги та одразу повідомив про це правоохоронців. З місця пригоди було вилучено 4 гранатометних постріли ВОГ-17, гранату із запалом та понад 2 тисячі набоїв різних калібрів. Загроза для цивільного населення була нейтралізована, боєприпаси – передано на експертизу.

У Торецьку тракторист знайшов міну на околиці лісосмуги та повідомив про це поліцію. Фахівці оперативно прибули на місце пригоди та ліквідували небезпечну знахідку.

У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки у Львівській області завершилася 55-денна підготовка батальйону 28-ї окремої механізованої бригади ЗСУ

Тренування проводилося за участю фахівців зі Збройних сил США, Канади, Польщі, Данії. Підготовка була комплексною – опрацьовувалися такі важливі теми, як тактика ведення бойових дій, протидія вибуховим пристроям, медична допомога, евакуація поранених, взаємодія з підрозділами інших родів та видів військ (сил).

Тепер цей батальйон має пройти бойове злагодження разом з іншими підрозділами 28-ї бригади, після чого вирушить на фронт. За декілька тижнів у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки розпочнеться черговий етап підготовки військовослужбовців ЗСУ з іноземними фахівцями. Цього разу це буде підрозділ зі складу ВДВ.

У Львівській та Івано-Франківській областях відбулися збори з командирами рот частин авіації, ППО та зв’язку

Тема зборів – вдосконалення бойового застосування підрозділів Повітряних Сил ЗСУ з урахуванням досвіду АТО. Військовослужбовці виконували завдання з ремонту й передислокації техніки, тилового та морально-психологічного забезпечення особового складу. Також на зборах піднімалися питання тактичної медицини, фізичної підготовки, роботи антидиверсійних груп, мінно-вибухової справи.

 

За інформацією, підготовленою УКМЦ

http://mediarnbo.org/2017/04/05/zvedeni-dani-ato-05-kvitnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества