Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 04 квітня 2017

Луганський напрямок

За минулу добу відбулося два ворожі обстріли. Вночі ворог відкрив вогонь з міномету калібру 120 мм по Кримському, а під вечір застосував стрілецьку зброю та гранатомети поблизу залізничної станції Донець.

Донецький напрямок

Минулої доби тут спостерігалась найбільш напружена ситуація. Не зважаючи на оголошене припинення вогню, ворог активно обстрілював опорні пункти ЗСУ з мінометів калібрів 82 та 120 мм. Найбільше від ворожого вогню потерпали Авдіївка, позиція «Шахта Бутовка» та Піски. Позиції в Авдіївці з обіду до півночі перебували під обстрілами бойовиків. За цей час окупанти провели три мінометних обстріли. Ще три – відбулись поблизу позиції «Шахта Бутовка». В районі Пісків ворог застосовував переважно легке озброєння, але одного разу відкрив вогонь з мінометів калібру 82 мм.  Опівдні окупанти відкрили короткочасний мінометний вогонь по житловим кварталам Новгородського. В інших місцях на горлівському периметрі бойовики здійснювали обстріли з легкого озброєння. В районі світлодарської дуги вчора було тихо.

За інформацією, яку повідомив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулось 19 обстрілів з боку ворога, зокрема – 7 з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Як і раніше, абсолютна більшість порушень припинення вогню приходиться на район від Павлополя до Широкиного, хоча вчора ворог не застосовував важке озброєння на згаданих рубежах. У Широкиному та Водяному окупанти застосовували БМП, а поблизу Гнутового вели вогонь ворожі снайпери. Один мінометний обстріл відбувся в Березовому. У Мар’їнці внаслідок ворожого обстрілу поранено 15-річного підлітка, що мешкає на східній околиці міста.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулось 27 обстрілів з боку ворога.

За минулу добу, внаслідок бойових дій, 2 військовослужбовців загинуло, 5 – отримало поранення. Крім того, вчора в Головному військовому клінічному госпіталі помер військовослужбовець, який 2 березня під час обстрілу поблизу Авдіївки отримав тяжкі поранення.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблих воїнів.

Вчора вранці у Верхньоторецькому трактор наїхав на міну в полі

Машина знищена, водій поранений.

У районі проведення АТО СБУ виявила дві схованки з боєприпасами

Поблизу покинутого шиноремонтного заводу у Мар’їнці на Донеччині правоохоронці вилучили кулемет Калашникова для встановлення на танку, дві протитанкові міни із запалами, чотирнадцять гранат Ф-1 та майже 3,5 тисячі набоїв різного калібру.

Також у лісосмузі на околиці села Первомайське Ясинуватського району Донеччини співробітники спецслужби виявили три порохові заряди до танкових снарядів, гранатомет РПГ-22 та майже чотириста набоїв різного калібру.

За Програмою СБУ «На тебе чекають вдома» до мирного життя повернувся ще один колишній бойовик

Мешканець Селидівського району Донецької області у листопаді 2016 року вступив до бандформування т.зв. «ДНР», в лавах якого відповідав за роботу з особовим складом. Розчарувавшись в утопічних ідеях так званої «новоросії», він у січні 2017 року втік від бойовиків. У соціальних мережах чоловік знайшов інформацію про програму СБУ та, подолавши страх, звернувся до правоохоронців.

Днями співробітники CБУ викрили спробу вербування російськими спецслужбами заробітчанина з Луганщини

Правоохоронці встановили, що українець потрапив у поле зору російських спецорганів наприкінці 2016 року під час нелегального перебування в Росії, де той неофіційно працевлаштувався на одному з підприємств. Це і було використано для тиску на нього та примусу до співробітництва на шкоду інтересам національної безпеки України. Після вербування співробітник російської спецслужби доручив заробітчанину завдання зі збору даних про географічне розташування бойових позицій, кількість особового складу, озброєння та військової техніки підрозділів ЗСУ у районі Лисичанська. За виконану роботу співробітник ФСБ гарантував чоловіку сприяння в оформленні документів для легального працевлаштування в Росії. Однак після повернення в Україну чоловік відразу звернувся до СБУ та розповів про обставини вербування російськими спецслужбами. Через добровільне повідомлення про контакти з спецслужбами РФ чоловіка було звільнено від кримінальної відповідальності.

На Миколаївщині, в Міжвидовому центрі підготовки частин і підрозділів, пройшли спільні навчання дивізіонів окремої артилерійської бригади та танкової роти однієї з мотопіхотних бригад

Артилеристи провели навчально-бойову вогневу підготовку та удосконалили алгоритм дій у бойовій обстановці.

Тим часом танкісти тренувалися облаштовувати і маскувати позиції і техніку в обороні. Іспитом на належну боєздатність цих підрозділів стануть бригадні навчання, які незабаром відбудуться на цьому полігоні.

Майбутні військові розвідники та спецпризначенці взяли участь у експериментальному тактичному занятті (додано ІАЦ)

На завершення тижневого польового виходу курсанти І та ІІІ курсів факультету підготовки спеціалістів військової розвідки та спеціального призначення Військової академії (м. Одеса) взяли участь в експериментальному комплексному тактичному занятті для вдосконалення фахових умінь курсантів та практичного відпрацювання здобутих за час навчання знань і навичок.

На польовому виході було проведено комплексне тактичне навчання, на якому курсанти вперше тренувались діяти одразу за кількома напрямками — із загальної тактики, розвідки та бойового застосування технічних засобів розвідки.

 

 

За інформацією, підготовленою УКМЦ

http://mediarnbo.org/2017/04/04/zvedeni-dani-ato-04-kvitnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества