Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 03 квітня 2017

Луганський напрямок

Тут сталося 3 ворожих обстріли, причому всі в різних місцях. Противник двічі порушив режим тиші у Станично-Луганському районі та с. Кримське. Під час одного з обстрілів ворог застосовував БМП.

Вперше за багато місяців у Попаснянському районі було тихо.

Донецький напрямок

Незважаючи на загальну деескалацію, бойові дії тривають практично по всьому фронту. Тричі ворог застосовував міномети. Всі ці інциденти сталися в Авдіївці, і при цьому було випущено 35 мін. На інших рубежах – на світлодарській дузі, під Горлівкою, в Донецькому аеропорту тощо, бойовики не дотримуються перемир’я, проте важке озброєння не застосовують. Більшість обстрілів – достатньо тривала в часі. Наприклад, найкоротший – 20 хвилин, найдовший – понад 2 години. Водночас вчора було абсолютно спокійно у таким гарячих точках, як Луганське, Верхньоторецьке, Піски тощо.

За фактами, про які розповів сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко, в Авдіївці досі відсутнє електропостачання. Бригади українських інженерів готові виїхати, проте немає безпекових гарантій з боку противника. Побутові потреби людей у електриці забезпечуються за допомогою електрогенераторів. Теплопостачання у місті  здійснюється централізовано за рахунок заводської теплоенергоцентралі Авдіївського коксохімічного  заводу.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 13 ворожих обстрілів.

Маріупольський напрямок

Понад 80% ворожих обстрілів припадає на ділянку фронту Павлопіль – Широкине. Також противник порушив режим тиші у Красногорівці, Новотроїцькому та Новогригорівці. Вчора окупанти двічі застосовували міномети. Найбільша кількість обстрілів з боку противника сталася у Водяному. Здебільшого противник відкриває вогонь у темну пору доби.

Всього вчора на Маріупольському напрямку сталося 16 ворожих обстрілів.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 1 військовослужбовець дістав поранення. Це сталося в Новоселівці Другій на Донецькому напрямку.

Військовослужбовці Дніпропетровської зенітної ракетної бригади провели тактичні навчання

Отримавши сигнал навчальної тривоги, зенітники виконали завдання з охорони та оборони позицій підрозділу, завантаження техніки, протидію диверсійним підрозділам умовного противника.


За інформацією, підготовленою УКМЦ

http://mediarnbo.org/2017/04/03/zvedeni-dani-ato-03-kvitnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества