Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 22 лютого

Луганський напрямок

Основні бойові дії відбулися у Попаснянському районі. Там противник двічі провів мінометні обстріли наших позицій – поблизу Катеринівки та Новоолександрівки. Також вдень на цих рубежах бойовики застосовували легке озброєння. Далі на схід вздовж усієї лінії фронту було спокійно до самої Станиці Луганської, де близько 20-ї години банфдормування застосували гранатомети проти українських захисників. Таку інформацію оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 5 ворожих обстрілів.

Донецький напрямок

Складною залишається ситуація у Авдіївці та на її околицях – у першу чергу в Кам’янці. Ворог активізувався на цій ділянці фронту після обіду і з перервами проводив активні обстріли тамтешніх позицій до пізнього вечора.

На цих рубежах за добу бандформування випустили понад півтори сотні мінометних мін, більше 65 разів відкривав вогонь з танків та широко застосовував легке озброєння, включно зі снайперською зброєю. Попри намагання противника зламати українську оборону, наші захисники надійно закріпилися на своїх позиціях та відкривають вогонь у відповідь на найбільш дошкульні ворожі провокації.

На інших ділянках фронту – на Світлодарській дузі, у Зайцевому і в районі Донецького летовища – бойовики в основному відкривали вогонь з крупнокаліберних кулеметів та гранатометів різних систем, а також періодично використовували міномети, обстрілюючи сили АТО. Кожен з обстрілів тривав не більше 30 хвилин.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 18 ворожих обстрілів.

Маріупольський напрямок

За виключенням порушення тиші ворогом у Тарамчуці з озброєння БМП, бойові дії на цьому напрямку велися виключно на приморській ділянці фронту від Павлополя до Широкиного. Там бойовики відкривали вогонь з легкого озброєння цілодобово.

Важке озброєння, а саме 82-мм міномети, противник використовував тільки у Водяному та Широкиному.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 36 ворожих обстрілів.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 1 військовослужбовець отримав поранення під час бойових дій у районі Донецького аеропорту.

Інформація ГУР МОУ

Командування російської армії продовжує відбирати офіцерів для ротації у лавах окупаційних військ на Донбасі. Пріоритет надається військовослужбовцям, які в майбутньому мають намір навчитися у ВВНЗ оперативного і стратегічного рівнів. Таким чином, невдовзі ці воєнні злочинці можуть обійняти високі посади у російському генералітеті.

Інше джерело поповнення офіцерського корпусу російсько-окупаційних військ – вербування вояків, які скоїли правопорушення або мають дисциплінарні стягнення. Таким чином, вони хочуть вислужитися перед керівництвом і використати окупований Донбас як кар’єрний трамплін та соціальний ліфт.

Військові комісаріати, організовані НЗФ, також проводять набір громадян Росії для укомплектування з’єднань і частин російсько-окупаційних військ.

Зокрема, Головне управління розвідки МОУ встановило, що у військовому комісаріаті Макіївки оформлювалися документи для таких осіб:

Є.А. Сергєєв (Республіка Татарстан);

С.Х. Бузаєв (Республіка Північна Осетія–Аланія);

А.А. Рибочкін (м. Самара).

Водночас у смузі відповідальності так званої «3-ї бригади» противника (Горлівка), російські військові радники проводять підготовку «казачої сотні», яку планують залучати для виконання розвідувально-диверсійних завдань у тилових районах сил АТО. Отаман «сотні» – громадянин РФ на прізвисько Черкес, мешканець Москви.

Офіцери цивільно-військового співробітництва ЗС України, які працюють на Маріупольському напрямку, передали понад 40 пар взуття та кілька комплектів спецодягу сім’ям села Орловське

Допомогу надав один із депутатів Маріупольської міськради. Завдяки регулярній підтримці з боку військових та волонтерів, мешканці цього прифронтового села змогли легше пережити зиму.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

http://mediarnbo.org/2017/02/22/zvedeni-dani-ato-22-lyutogo/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества