Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 12 лютого

Луганський напрямок

Вчора було абсолютно спокійно.

Донецький напрямок

Як і раніше, основні бойові дії вчора велися в авдіївській промзоні та на її флангах. З перервами ворожі обстріли тривали 8 годин. Противник застосовував міномети, випустивши кілька десятків мін. Українські війська відкривали вогонь у відповідь.

За інформацією, яку повідомив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, на інших рубежах вчора противник також порушував режим тиші. Перш за все, мова йде про світлодарську дугу, горлівський периметр, Донецький аеропорт. Таким чином, противник повернувся до звичної тактики «турбуючих обстрілів», здебільшого в темну пору доби.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 23 ворожих обстріли, зокрема 6 мінометних.

Маріупольський напрямок

Майже вся ворожа активність зосереджена на ділянці фронту Павлопіль – Широкине. Противник і вдень, і вночі, веде вогонь по українських опорних пунктах. Вчора ворог активно застосовував бронетехніку. У Павлополі НЗФ організували потужний мінометний обстріл.

Пізно ввечері бойовики спровокували загострення під Красногорівкою. Інтенсивна перестрілка між силами АТО і окупантами тривали близько 1 години. Ворог застосовував міномети і БМП.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 36 ворожих обстріли.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 2 військовослужбовців отримали поранення. Це сталося у Водяному та Широкиному на Маріупольському напрямку.

СБУ затримала жінку-снайпера бойовиків на лінії розмежування

Співробітники спецслужби встановили, що вона була снайпером взводу швидкого реагування та радіотелеграфістом так званих «внутрішніх військ» у НЗФ «ДНР». Жінку затримали, коли вона намагалася потрапити на підконтрольну українській владі територію для переоформлення документів. Зі слів затриманої, вона протягом чотирьох місяців проходила спеціальну підготовку на території Росії поблизу Таганрога у Ростовській області.

Днями на КПВВ у Піщевику українські правоохоронці затримали члена бандформування «Козачий союз «Область війська Донського», що у складі НЗФ «ДНР»

Чоловік намагався потрапити в Маріуполь, аби оформити закордонний паспорт на себе та дружину та виїхати за кордон – у Західну Європу. Встановлено, що він приєднався до бойовиків у вересні 2014 року і три місяці здійснював охорону штабу «казаків». Грошей за останній місяць чоловік так і не отримав і невдовзі пішов з лав НЗФ на прохання дружини.

Фахівці ЗС Канади провели для українських військових інструкторів курс найвищого рівня із відповідно до стандартів НАТО

У майбутньому здобуті нашими військовослужбовцями знання впроваджуватимуться в систему підготовки і освіти ЗСУ.

На Одещині вшанували матерів воїнів, які загинули під час виконання військового обов’язку на території інших держав та в районі проведення АТО

На початку зустрічі всі присутні вшанували пам’ять воїнів-Героїв хвилиною мовчання.

За мужність і високий професіоналізм синів, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Військовій присязі матерям воїнів-Героїв вручили почесні нагороди й квіти.

Військовослужбовці бригади тактичної авіації передали для захисників України в район проведення АТО маскувальну сітку

Солдати власноруч зробили цей засіб маскування, на виготовлення якої пішло приблизно 15 тисяч стрічок. Разом із сіткою та словами підтримки військовослужбовці передали на передову прапор України, який підписали від імені авіаторів.

Гвардійці допомогли мешканцям Авдіївки

Особовий склад військової частини НГУ з Павлограда Дніпропетровської області разом з представниками місцевої організації Червоного Хреста взяли участь в благодійній акції збору теплого одягу для дорослих та дітей Уже за декілька днів гуманітарна допомога попрямувала до цього прифронтового міста.

Вчора у своєму робочому кабінеті на 56-му році життя помер генерал-полковник Генадій Воробйов – ректор Національного університету оборони України імені Івана Черняховського

В минулому Генадій Воробйов обіймав найвищі посади у військові ієрархії України – Командувача Сухопутних військ, першого заступника НГШ – Головнокомандувача ЗСУ, керівника АТО. За багаторічну чесну службу у лавах армії, покійний був нагороджений багатьма орденами і медалями. Висловлюємо співчуття рідним та близьким Генадія Петровича.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

http://mediarnbo.org/2017/02/12/zvedeni-dani-ato-12-lyutogo/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества