Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 09 лютого

Добра новина: за минулу добу жоден український військовий не загинув та не був поранений у районі проведення АТО.

Луганський напрямок

Ворог продовжив активно обстрілювати українські позиції у Кримському, застосовуючи артилерію. За підрахунками Генштабу, за добу на цих рубежах бойовики випустили понад 90 снарядів. Зрідка бандформування порушували режим тиші у Попаснянському районі, поблизу Бахмутської траси та у Малиновому, що на північ від Станиці Луганської. На всіх трьох ділянках противник епізодично застосовував важке озброєння – міномети. Внаслідок чергового ворожого обстрілу на бахмутській трасі було пошкоджено Занівську насосну станцію. П’ять тисяч людей, які живуть на північ від району обстрілу у селищах Тошківка та Тошківка-1 залишилися без водопостачання.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 25 ворожих обстрілів, третина яких – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Обстановка залишається напруженою вздовж усієї лінії протистояння на цьому напрямку. Важке озброєння широко застосовувалося окупантами протягом доби, як вдень, так і вночі. Найгарячіше – знову ж таки у Авдіївці з її околицями та на світлодарській дузі. Тут бойовики активізувалися вже у другій половині доби і до пізнього вечора проводили масовані обстріли з мінометів, гармат та танків, які мали б бути відведеними від лінії розмежування, згідно з Мінськими домовленостями.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 33 обстріли противником наших позицій, майже дві третини яких – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Тривожною обстановка залишається на східних підступах до Маріуполя, особливо у Лебединському та Широкиному. Там вчора пізно ввечері сили окупанта провели потужний артилерійсько-мінометний обстріл. До цього протягом доби на цих рубежах бойовики широко застосовували стрілецьку зброю та епізодично – міномети калібру 82 мм.

Під час ворожих обстрілів тамтешніх українських позицій постраждали й прилеглі села. Так, у приватному будинку у Талаківці вибуховою хвилею снаряда, що розірвався, було вибито шибки. Один із снарядів, випущених бандформуваннями, влучив в електропідстанцію, в результаті чого Талаківка і по сусідству з нею Гнутове та Сартана залишились без світла.

У Мар’їнці ворог порушив режим тиші тричі. В останніх двох випадках бандформування застосували важке озброєння. Знову під обстріл противника потрапив КПВВ у тому районі.

На околицях Докучаєвська вчора було спокійно.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 24 ворожі обстріли, зокрема 10 – з важкого озброєння.

Поліція Донецької області виявила арсенал у Волновасі

У мешканця міста правоохоронці вилучили 8 ручних гранат, 4 запали, 2 гранатометних постріли та набої різних калібрів. За словами затриманого, він зберігав боєприпаси, щоб у майбутньому використати їх для ловлі риби.

Військовослужбовці Повітряних Сил ЗСУ продовжують навчання в умовах холодної зими

Молоді льотчики бригади виконують тренувальні польоти на різних висотах. Найбільш непростими видами підготовки льотчиків-винищувачів є складний пілотаж, бойове маневрування, повітряні бої з винищувачами – одиночні та у складі пари.

Вже третій день в Авдіївці працює прес-центр, організований за рішенням Міністра оборони України

Там працює швидкісний інтернет, і журналісти мають змогу передати до своїх редакцій відео- та фотоматеріали, попрацювати в спокійній обстановці та відпочити. З огляду на продовження агресивних дій противника в Авдіївці, функціонування прес-центру є життєво необхідним для оперативного інформування України та світу про війну на Сході.

Через КПВВ «Новотроїцьке» на виїзд до неконтрольованої території прослідували 12 вантажівок з 155 тоннами продуктів від закордонних благодійників.

Президент України зустрівся з військовослужбовцями ЗСУ та співробітниками ДСНС, які відзначилися в зимових боях з окупантами та долучилися до допомоги мирним мешканцям

Під час зустрічі Глава держави вручив заслужені ордени й медалі солдатам та офіцерам. Зокрема, орден Богдана Хмельницького ІІ ступеня отримав командир легендарної 72-ї окремої механізованої бригади ЗСУ, які вороги від страху прозвали «Чорною», полковник Андрій Соколов. Низку військовослужбовців та 1 співробітника ДСНС нагородили посмертно.

 

За інформацією, підготовленою УКМЦ

http://mediarnbo.org/2017/02/10/zvedeni-dani-ato-09-lyutogo/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества