Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 18 січня

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих і поранених у лавах українських військ немає.

Луганський напрямок

Майже всі ворожі обстріли припали на Станично-Луганський та Попаснянський райони. Як і в минулі дні, головною «гарячою точкою» залишається Троїцьке – вчора там відбулося 5 короткотривалих мінометних обстрілів, а також низка дрібніших провокацій з боку НЗФ. Також противник неодноразово відкривав вогонь по району потенційного розведення сил і засобів у Станиці Луганській; при цьому обстріли тривали з перервами майже 3 години. У Валуйському стріляв ворожий снайпер. У Золотому, Новоолександрівці та Новозванівці сталося кілька перестрілок між бойовиками та силами АТО.

Як заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 19 ворожих обстрілів, зокрема 6 – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

В авдіївській промзоні вчора було 3 великих перестрілки між силами АТО та противником – вранці, вдень та ввечері.

Кожна з них тривала 2 години. Також окупанти здійснили потужні обстріли наших позицій у Зайцевому, Троїцькому Ясинуватського району та в Донецькому аеропорту. Важке озброєння противник не застосовував.  На світлодарській дузі та в Новолуганському вчора було тихо.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку вчора сталося 9 ворожих обстрілів.

Маріупольський напрямок

Обстановка незмінна. Вчора відбулося 33 ворожих обстріли, зокрема 5 мінометних. Окупанти порушують режим тиші і вдень, і вночі. Основні гарячі точки – Красногорівка, Мар’їнка, Водяне, Широкине.

На Сумщині співробітники СБУ затримали бойовика зі складу бандформування «Оплот»

Правоохоронці встановили, що раніше судимий мешканець Старобешівського району Донеччини приєднався до окупантів у 2014 році.  Він перевозив вантажі бойовиків та ремонтував техніку. Зі слів затриманого, ватажки НЗФ звинуватили його у крадіжці зброї та утримували у в’язниці, щоб не платити гроші. Після звільнення чоловік тривалий час переховувався в Росії.

Нещодавно співробітники спецслужби затримали його в одному з сіл Сумщини, куди він приїхав до родичів – вимушених переселенців з Донбасу.

Українські захисники проводять навчання

Вчора під Маріуполем військовослужбовці НГУ вдосконалювали навички влучної стрільби з автоматів.

Гвардійці проводили стрільби з різних положень та різних відстаней, як одиночними пострілами, так і чергами.

На Миколаївщині у Навчальному центрі ВМС ЗСУ, відбулися нічні навчальні стрільби для курсантів з різних видів стрілецького озброєння.

Такі практичні заняття в умовах обмеженої видимості дають змогу військовим морякам закріплювати отримані теоретичні знання та відпрацьовувати навички до автоматизму.

На Полтавщині у бригаді тактичної авіації провели тренування із ліквідації пожежі на винищувачі Су-27.

Відповідно до сценарію, при проведенні робіт на аеродромі відбулося розтікання палива під літаком, в результаті чого виникло загоряння. Негайно було викликано пожежні розрахунки, які й нейтралізували пожежу.

Одночасно з гасінням умовної пожежі відбулися тренування медичних працівників.

Через КПВВ «Новотроїцьке» вчора прослідували 12 вантажівок від МКЧХ  із гуманітарною допомогою для мешканців окупованих територій.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

http://mediarnbo.org/2017/01/18/zvedeni-dani-ato-18-sichnya/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества