Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 11 січня

Луганський напрямок

Бойовики вчора відкривали вогонь у «традиційних» гарячих точках минулих днів. Найбільша активність ворога зберігається в Попаснянському районі. Там бойові дії відбулися у першу половину доби. Переважно, сили окупанта застосовували легке озброєння та випустили 4 мінометні міни у бік наших позицій. У Троїцькому режим тиші було порушено ворогом під вечір – бойовики провели збройну провокацію із застосуванням гранатометів. Двічі бандформування відкривали вогонь у Станиці Луганській вже пізно ввечері.

За інформацією, яку повідомив сьогодні на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 7 ворожих обстрілів.

Донецький напрямок

Ситуація – незмінна. Основні протистояння тривають на Світлодарській дузі, периметрі Горлівки, у Авдіївці та в районі Донецького аеропорту. На всіх цих ділянках ворог застосовував важке озброєння – 82- та 120-мм міномети, за добу випустивши по позиціях сил АТО більше 120 мін. Найбільш напруженою була доба для захисників Авдіївської промзони.

Там бойовики активізувалися в обід та майже без перерв протягом 6 годин обстрілювали наші позиції до восьмої вечора.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 12 ворожих обстрілів.

Маріупольський напрямок

Кількість ворожих обстрілів зросла у півтора рази і знову досягла середньодобового рівня минулих тижнів на цьому напрямку – 30 випадків порушення режиму тиші.  Ділянки бойової активності противника – звичні: Мар’їнський район та східні підступи до Маріуполя. Переважно ворог застосовував стрілецьку зброю, включно зі снайперською, та гранатомети, рідше – міномети з яких щоразу випускав не більше двох мін. Так, за добу відбулося 5 випадків використання ворогом мінометів.

Вчора о 19:20 ДРГ противника атакувала наших військових поблизу Тарамчука. Завдяки скоординованим діям напад ворога було відбито за лічені хвилини.

Водночас вчора військовослужбовці НГУ затримали на блокпосту в Маріуполі колаборанта. Встановлено, що він мешкає в Донецьку, працює лікарем та є активним пособником НЗФ. Затриманого передано слідчим.

За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовий загинув, ще 3 – отримали поранення.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким воїна, який загинув за Україну.

Інформація ГУР МОУ

yemblema-voyenna-rozvidka-ukrayini-1

Військова розвідка повідомляє, наразі в підрозділах т.зв. «11-го полку» російсько-окупаційних військ продовжує працювати комісія, яку прислало командування. Перевірка виявила більше 20 епізодів приховування загибелі та каліцтва окупантів.

Також за даними ГУР МОУ, вчора у так званій «7-й бригаді» противника 10 бойовиків зі складу підрозділу ППО самовільно залишили місце служби. А в артилерійському підрозділі «бригади» 5 бойовиків важко травмувалися, коли розвантажували боєприпаси.

Днями військовослужбовці НГУ з частини, що дислокується у Львівській області, і зараз виконує завдання в районі проведення АТО, провели навчальні стрільби

Все проводилося в умовах, максимально наближених до бойових. Такі вправи дозволяють ефективніше використовувати зброю та пересуватися на полі бою, швидше реагувати на зміну ситуації, а також покращують психологічну стійкість.

11 13 14 15 16 17 18 12

Ще один мешканець Донеччини скористався програмою СБУ «На тебе чекають вдома!» та повернувся до мирного життя

Він розповів, що у 2014 році приєднався до бойовиків через безвихідь та скрутне матеріальне становище. Чоловік чергував на блокпостах, перевіряв транспорт та документи громадян. З часом бойовику набридло таке життя і він вирішив залишити лави НЗФ. Побоюючись кримінальної відповідальності, чоловік довго переховувався на окупованій території. Від знайомого він дізнався про Програму СБУ та вирішив нею скористатися.

sbu-na-tebe-chekayut-vdoma-2

За інформацією, підготовленою УКМЦ

http://mediarnbo.org/2017/01/11/zvedeni-dani-ato-11-sichnya/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества