Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 10 січня

Луганський напрямок

Основні бойові дії вчора велися у Попаснянському районі. У Троїцькому окупанти неодноразово застосовували міномети, а також снайперів. Низка ворожих обстрілів відбулася у Новозванівці.

У прикордонному та прифронтовому с. Сизе Станично-Луганського району противник застосував установку «Град-П». За фактами, про які розповів сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, усього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 11 ворожих обстрілів, зокрема 5 – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Противник активізувався у всіх ключових районах протистояння – на Світлодарській дузі, у Зайцевому, Авдіївці, Опитному. Близько половина ворожих обстрілів були мінометними: по наших позиціях було випущено понад 100 мін. Особливо неспокійно було у другій половині дня. Найбільш потужні та тривалі обстріли з боку НЗФ відбулися в Луганському. Загалом вчора бойові дії на цих рубежах тривали з перервами понад 10 годин.

Також зазначимо, що біля Луганського та Новолуганського противник поспіхом обладнує нові позиції, мінує місцевість, намагається засилати розвідгрупи до українських укріплень. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 15 ворожих обстрілів.

Маріупольський напрямок

Не припиняються ворожі обстріли у Мар’їнському районі, а також на ділянці фронту Павлопіль – Широкине. Окупанти епізодично застосовують міномети та бронетехніку. Здебільшого обстріли не дуже тривалі і відбуваються в темну пору доби – вже після заходу сонця.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 20 ворожих обстрілів, зокрема 2 – з важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 5 військовослужбовців отримали поранення.

За минулий тиждень в районі проведення АТО відбулося 12 польотів ворожих БПЛА на всіх напрямках.

Інформація ГУР МОУ

yemblema-gur-2

Підтверджені втрати противника за 2-8 січня: 1 окупанта ліквідовано, 9 – поранено.

В так званому «11-му полку» російсько-окупаційних військ триває перевірка, пов’язана з інцидентом 8 січня, коли командир відділення застрелив підлеглого. Комісія виявила до 30 епізодів самовільного залишення (тобто дезертирства) з лав цього з’єднання противника, окрім офіційно зареєстрованих фактів. Нагадаємо, що так званий «11-й полк» противника розквартирований в Макіївці і регулярно несе втрати під час безуспішних атак на авдіївську промзону.

Мешканець Слов’янська скористався програмою Служби безпеки України «На тебе чекають вдома»

sbu-na-tebe-chekayut-vdoma-1

У 2014 році чоловік вступив до лав НЗФ і чергував на ворожих блокпостах. Втім, з часом, побачивши реальну ситуацію в лавах бойовиків, він швидко розчарувався в ідеях «руського міра» та дезертирував. З того часу його життя перетворилося на постійну та небезпечну гру в хованки, оскільки його переслідували бойовики. Дізнавшись про Програму СБУ, він, не зволікаючи зателефонував на гарячу лінію та здався українським правоохоронцям.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

http://mediarnbo.org/2017/01/10/zvedeni-dani-ato-10-sichnya/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества