Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 09 січня

Луганський напрямок

Бойова активність ворога вчора була дещо меншою, ніж добою раніше. Так, кількість випадків порушення перемир’я зменшилася вдвічі – до десяти. З них, два обстріли були із застосуванням мінометів. Це відбулося у одній з найгарячіших точок Луганського напрямку минулих днів – у Троїцькому. Там же вдень зафіксовано «роботу» ворожого снайпера.

У районі Попасної, а саме поблизу села Новозванівка, бандформування обстрілювали наші позиції з гранатометів різних систем та стрілецької зброї, в основному в темну пору доби. Також по одній збройній провокації противник провів у Станиці Луганській та Лопаскиному, що на лівому березі Сіверського Дінця. Про це заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Донецький напрямок

Ділянки бойової активності ворога – традиційні: Світлодарська дуга, північні околиці Горлівки та Авдіївська промзона. Важке озброєння противник застосовував у всіх трьох районах.

Водночас поблизу Свтілодарська сили окупанта активно обстрілювали наших військових з озброєння на БМП. Загалом, кожен з випадків порушення режиму тиші ворогом на Донецькому напрямку тривав у середньому від тридцяти хвилин до трьох годин. Найтриваліші обстріли зафіксовані у Авдіївці.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 11 ворожих обстрілів, зокрема 5 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Найбільш напруженою обстановка залишається на півдні напрямку – на ділянці фронту від Павлополя до Широкиного. Там ворог розпочав провокувати наших військових вже від самої опівночі, відкриваючи вогонь у бік українських позицій з автоматів та крупнокаліберних кулеметів. Вже ближче до обіду в хід пішли міномети, з яких противник обстріляв українські рубежі оборони у Гнутовому, Водяному та Широкиному. А під вечір, з настанням сутінків, бойовики нанесли артилерійський удар по силах АТО у Широкиному та двічі обстріляли з танка наш опорний пункт у Талаківці. Після цього бойова активність окупанта зменшилася, і до кінця доби бандформування застосовували в основному стрілецьку зброю, періодично відкриваючи вогонь у бік наших укріплень.

На ділянці фронту Мар’їнка – Красногорівка вчора зафіксовано чотири випадки порушення режиму перемир’я. Усі – неприцільні і з використанням стрілецької зброї.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 30 ворожих обстрілів, зокрема 8 – з важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув.  П’ятеро наших захисників отримали поранення.

 

За інформацією, підготовленою УКМЦ

http://mediarnbo.org/2017/01/09/zvedeni-dani-ato-09-sichnya/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества