Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 01 січня

Луганський напрямок

Вчора відбулося 3 короткотривалих ворожих обстріли: 2 – в Станиці Луганській та 1 – в Новозванівці. Важке озброєння не застосовувалося.

Донецький напрямок

Серія обстрілів з легкого озброєння з боку противника вчора прокотилася по всіх ключових точках нашої оборони – Луганському, Зайцевому, Авдіївці, позиції «Шахта Бутовка». Вже перед самим Новим Роком окупанти почали мінометний обстріл на світлодарській дузі, який завершився вже після опівночі. За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, усього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 11 ворожих обстрілів.

Маріупольський напрямок

Головною «гарячою точкою» вчора було Водяне – вчора там між 12 та 14 годиною послідовно відбувся спочатку артилерійський, а потім потужний мінометний обстріл. Як і раніше, основні бойові дії тривають на ділянці фронту Павлопіль – Широкине, проте вчора окупанти порушували режим тиші і в інших місцях у Мар’їнському та Волноваському районах.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 30 ворожих обстрілів, зокрема 3 – з важкого озброєння.

Вчора в районі проведення АТО сталося 2 польоти ворожих БПЛА.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 1 військовослужбовець отримав поранення у Зайцевому внаслідок ворожого обстрілу.

Вчора на Донеччині поліцейські затримали бойовика-танкіста

23-річний чоловік вступив до лав російсько-окупаційних військ у червні 2015 року через безгрошів’я. Він перебував у лавах так званої «5-ї бригади» (також відома як «Оплот»), і вартував на блокпосту на виїзді з Донецька в бік Мар’їнки. Після 5 місяців такого життя, донеччанин вирішив звільнитися. Проте вже у червні 2016 року чоловіка мобілізували, і він опинився у танковому підрозділі противника (місце дислокації – між Горлівкою та Донецьком). Бойовик співпрацює зі слідством, і розповів багато цікавих подробиць – про нічні мінометні і танкові обстріли українських позицій, міст і сіл, постачання важкого озброєння з Росії, кадрових російських офіцерів, які складають кістяк російсько-окупаційних військ.

11 12

Вчора указом Президента України командиру роти 54-ї окремої механізованої бригади лейтенанту Микиті Яровому присвоєно звання Героя України із врученням ордена «Золота Зірка» (посмертно)

Йому назавжди залишиться лише 21 рік. Уроженець Дніпропетровської області, випускник Національної академії Сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного, Микита Яровий випустився достроково наприкінці зими 2016 року, одяг офіцерські погони і вирушив у діючу армію. Микита Яровий – один з воїнів, що героїчно загинули під час грудневих боїв на світлодарській дузі. Це сталося рівно 2 тижні тому, 18 грудня, коли наші військовослужбовці успішно стримували натиск ворога і в підсумку зайняли нові позиції.

Нагороди з рук Глави держави отримала мати загиблого офіцера.

21 22

Вчора під час поїздки в Маріуполь і околиці Президент України вручив державні нагороди воїнам-учасникам АТО, які відзначилися під час боїв на Світлодарській дузі та на Маріупольському напрямку, а також передав для потреб ЗСУ та ДПСУ військове спорядження та техніку.

31 32 33 34

За інформацією, підготовленою УКМЦ

http://mediarnbo.org/2017/01/01/zvedeni-dani-ato-01-sichnya/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества