Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 19 червня

Motuzyanik-8

Луганський напрямок

Бойовики знову активізувалися. НЗФ пізно ввечері відкривали вогонь у районі Попасної. При цьому ворог випустив 12 мін по позиціях сил АТО у сусідній з Попасною Новозваніці. А у навколишніх селах Новоолександрівка та Богуславське застосовував крупнокаліберні кулемети. За фактами, про які розповів сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, вчора противник знову відкривав вогонь зі стрілецької зброї у бік осель мешканців села Лобачеве Станично-Луганського району.

Донецький напрямок

Ворог продовжує застосовувати міномети проти українських оборонців. Так, одразу після опівночі щільним мінометним вогнем були обстріляні сили АТО в районі селища Невельське Ясинуватського району. Тут же пізно ввечері противник застосував гармати. Встановлено, що обстріл вівся з артилерійських батарей, які розташовані в окупованому Донецьку. Також під мінометний вогонь попали українські позиції в районі шахти Путилівської  (також відомої як «Шахта Бутовка») та Троїцького.

На решті ділянок фронту Донецького напрямку важке озброєння бойовиками не застосовувалося.

Триває й надалі активне протистояння у Авдіївській промзоні та на околицях Горлівки. У Донецькому аеропорту – затишшя. Загалом за минулу добу противник порушив режим тиші на Донецькому напрямку 18 разів.

Маріупольський напрямок

Обстановка у Красногорівці залишається вкрай важкою. Проти наших військових противник застосовував танки та випустив більше 70 мін. Зброю, заборонену Мінськими домовленостями, НЗФ застосовували в темну пору доби.

У Мар’їнці на початку доби відбулася перестрілка тривалістю більше двох годин з використанням стрілецької зброї та гранатометів різних систем.

У Талаківці проти сил АТО ворог застосував озброєння БМП, міномети та стрілецьку зброю.

Також у Лебединському та Широкиному відбулися мінометні обстріли з боку НЗФ. У Гранітному відкривав вогонь ворожий снайпер.

Усього на Маріупольському напрямку відбулося 20 обстрілів позицій сил АТО.

За минулу добу загинуло троє українських військових. Один військовослужбовець отримав поранення, несумісні з життям, під час обстрілу позицій поблизу Талаківки. Двоє захисників загинули, натрапивши на ворожу міну в районі селища Луганське Бахмутського району Донеччини. Ще одного бійця було поранено під час цього ж інциденту (поблизу Луганського).

Втрати бойовиків за добу

Троє загиблих та ще п’ять отримали поранення з двох бандформувань так званої «ДНР» та двох угрупувань так званої «ЛНР». Найбільші втрати зазнала так звана «100 окрема мотострілецька бригада» т.зв. «ДНР» внаслідок невдалого штурму позицій сил АТО в районі Красногорівки.

За даними ГУР МОУ, бойовики саме з цього підрозділу вчора напали на розвідувальний підрозділ свого ж бандформування, захопивши всю зброю, боєприпаси, бронежилети, харчі та пальне.

Українські військові діляться знаннями і досвідом з молодим поколінням патріотів

Учора на центральній базі радіаційного, хімічного і біологічного захисту, що на Полтавщині, відбувся день відкритих дверей – приїхали зацікавлені дітлахи, юнаки призовного віку, їхні батьки, представники місцевої влади та ЗМІ. Військовослужбовці розповідали про перевагу служби за контрактом, показали солдатську їдальню й казарми, а також військову техніку та озброєння.

11 12 13 14 15 16 17 18

У м. Святогірськ на Донеччині виступив Академічний ансамбль пісні й танцю НГУ

Гостями концерту були чинні учасники та ветерани АТО, ветерани Другої світової війни, ліквідатори наслідків Чорнобильської катастрофи. Наступні концерти колективу відбудуться Слов’янську та Костянтинівці.

21 22 23 24 25 26 27 28

У пункті постійної дислокації 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади ВДВ ЗСУ відкрили пам’ятник десантникам, які героїчно загинули під час бойових дій в районі проведення АТО

Пам’ятник – це камінь з емблемою українських ВДВ та гранітні плити з викарбуваними на них 136 прізвищами загиблих в боях «крилатих піхотинців» бригади. Рідним та близьким загиблих десантників і льотчиків, які у ніч з 13 на 14 червня 2014 року загинули в збитому бойовиками в небі над Луганськом Іл-76, командир 25-ї бригади полковник Олег Зенченко вручив відзнаки «За оборону Луганського аеропорту».

31 32 33 34 35 36 37 38 39 39-1

Президент України вручив державні нагороди військовослужбовцям НГУ, які брали участь у боях під Семенівкою – містом-супутником Слов’янська

5 осіб отримали орден «За мужність» ІІІ ступеня, ще 10 – медаль «За військову службу Україні». Той пам’ятний бій відбувся 5 травня 2014 року, і в ньому сили АТО (військовослужбовці ЗСУ, гвардійці та спецпризначенці СБУ зі складу «Альфи») знищили кілька десятків бойовиків.

За дорученням Президента України, у понеділок, 20 червня, до Польщі вирушає виїзна міжвідомча комісія з фахівцями МОУ та МОЗ для обстеження пораненого Героя України майора Олександра Петраківського. Разом із комісією під час огляду перебуватимуть рідні пораненого. Мета поїздки – визначення стану пораненого та прийняття експертного рішення щодо лікування пораненого Героя в закордонних клініках.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

http://mediarnbo.org/2016/06/19/zvedeni-dani-ato-19-chervnya/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества