Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані Інформаційно-аналітичного центру на 9 березня 2015

Противник відновлює боєздатність своїх підрозділів, намагаючись вивчати бойову обстановку та позиції українських підрозділів, проводить накопичення зброї, боєприпасів та військової техніки вздовж лінії розмежування. Як повідомив сьогодні на брифінгу речник штабу Антитерористичної операції  полковник  Андрій Лисенко, спостерігається активізація діяльності диверсійно-розвідувальних груп бойовиків, зокрема на Луганському та Донецькому напрямках. Загони НЗФ оснащуються тепловізорами, засобами нічного бачення та прицілювання, що дозволяє їм ефективно діяти у нічну пору доби. Росія активно допомагає своїм найманцям, здійснюючи постачання озброєнь та боєприпасів залізницею.

Вчора, 8 березня, російсько-терористичні угрупування обстріляли позиції сил АТО 40 разів. Найбільш неспокійною залишається обстановка на Маріупольскому, Донецькому та Артемівському напрямках. Також сьогодні вночі було нанесено 2 артилерійських обстріли по українських позиціях в районі н.п. Опитне та Авдіївка, і ще 1 артобстріл – безпосередньо по Авдіївці.

Біля с. Широкине ворог 7 разів обстріляв з мінометів та стрілецької зброї опорний пункт Національної гвардії. Також по позиціях сил АТО працював ворожий снайпер. Українські військовослужбовці тримають оборону, успішно відбиваючи атаки противника.

Ворог веде активну повітряну розвідку наших позицій: вчора українські військвослужбовці зафіксували політ 9 ворожих БПЛА в зоні АТО.

За останню добу жоден український військовослужбовець не загинув, 4 було поранено.

Російська Федерація та проросійські бойовики вкотре демонструють своє бажання продовжувати бойові дії, незважаючи на Мінські домовленості.

Заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко, коментуючи результати нещодавніх переговорів представників МЗС країн «нормандської четвірки», заявив, що Росія не сприяє забезпеченню доступу спостерігачів ОБСЄ на контрольовані бойовиками території для фіксації відведення важких озброєнь.

11

Це також підтвердив Головнокомандувач об’єднаних сил НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав. Генерал зазначив, що досі невідомо, як проходить відведення важкої військової техніки з боку бойовиків, оскільки вони не допускають представників місії ОБСЄ. Таким чином, НЗФ можуть і надалі проводити бойові маневри, готуючись до нових зіткнень.

22

Нагадаємо, що Україна зразково виконує Мінські домовленості, і відвела значну кількість важкої техніки від лінії розмежування, що завжди відбувалося під наглядом спостерігачів ОБСЄ та представників українських та міжнародних ЗМІ.

Тривають чвари в лавах бойовиків.

Конфлікт між ватажком банди «казачій полк ім. Платова» Дрьомовим та загонами бандформування «ЛНР» набирає обертів. «Казакобандити» отримали наказ від Дрьомова підготуватися до збройного протистояння з керівництвом т.зв. «ЛНР» у разі спроб захоплення останніми територій, що контролюються «дрьомовцями», – насамперед, міст Антрацит і Стаханов.

Українські волонтери з усього світу допомагають нашій армії.

Представники української громади в Іспанії та Італії спільно з львівською місцевою владою та волонтерами передали українським бійцям 4 карети швидкої медичної допомоги. Реанімобілі отримали бійці ЗСУ, солдати у лавах добровольчих батальйонів та 66-й львівський мобільний госпіталь.

3132

Триває планова ротація українських військовослужбовців у зоні АТО.

До Житомира зі сходу повернулися близько 250 десантників. Кожен з них багато місяців захищав Україну зі зброєю в руках на сході нашої держави. Люди, що побували там, зрозуміли всю відповідальність за долю рідної землі, стали справжніми патріотами і готові виконувати нові завдання.

414243 444543

Водночас з Ужгорода на Донбас вирушила чергова група місцевих міліціонерів. Вони замінять своїх колег на бойовому посту в Донецькій області. Бійців у дорогу традиційно благословив священик.

5152535455565758

Цивілізований світ підтримує Україну у боротьбі проти російської агресії.

Міністр закордонних справ Великої Британії Філіп Хеммонд заявив, що країни ЄС будуть збільшувати санкційний тиск на Москву, якщо вона не виконуватиме Мінські домовленості. Міністр також повідомив, що Лондон продовжить вивчення питання про поставки озброєнь українським військовим у разі саботування мирних угод з боку бойовиків.

А зараз – традиційна історія про українських військовослужбовців, які захищають Батьківщину на передовій.

Як відомо, важка артилерія є однією з головних складових могутнього війська, і серед наших артилеристів є багато хоробрих воїнів, які захищають нашу державу на сході. Водій самохідної гаубиці «Акація» Олександр – саме один із таких героїв. Свою потужну зброю Олександр ніжно називає «Машинка». На ній він тримав рубіж на Херсонщині, стримував ворожі сили на Артемівському напрямку і прикривав відхід наших бійців з Дебальцевого. За словами Олександра, «Машинка» встигла добряче повоювати, проте він зауважив: – «Які б не були перемоги, ми прагнемо якнайшвидшого миру, щоб наші «Акації» стріляли тільки на полігонах».

6162

Наразі «Акації» та інше важке озброєння були відведені від лінії зіткнення, згідно з Мінськими домовленостями. Але у разі будь-якої загрози, Олександр та інші артилеристи завжди готові дати гідну відсіч ворогу й захистити український народ.

http://mediarnbo.org/2015/03/09/zvedeni-dani-informatsiyno-analitichnogo-tsentru-na-09-bereznya/

Музей миротворчества он-лайн

 

 

 

Центр миротворчества