Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані ІАЦ РНБО на 12:30 – 8 січня 2015

За останню добу ситуація в зоні АТО залишалася неспокійною.

Члени НЗФ вдавалися до провокативних обстрілів позицій українських військових на Донецькому та Луганському напрямках. Зокрема,  окрім стрілецької зброї та мінометів, терористи використали проти сил АТО  установки «Град», а  також вели вогонь з більш потужних реактивних систем залпового вогню – РСЗВ 9П140 «Ураган».

Такі дані оприлюднив сьогодні на брифінгу речник Антитерористичної операції  полковник Андрій Лисенко.

У районі с. Кримське Новойдарського району бойовики здійснили спробу нападу на блокпост Національної гвардії України. Напад було відбито.

За оперативною інформацією, зафіксовано подальше перекидання підрозділів військовослужбовців ЗС РФ та військової техніки до України. Найбільш активне накопичення проросійських військових формувань фіксується на території Донецької області.

Сьогодні о 7:00 в районі населеного пункту Велика Новосілка Донецької області прикордонний наряд зафіксував проліт 1 БПЛА.

За минулу добу жоден український військовослужбовець не загинув, двоє отримали поранення.

Росія продовжує зухвало порушувати міжнародне право, і в односторонньому порядку направила одинадцятий т.зв. «гуманітарний конвой» на схід України.

Представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста не брали участі у переміщенні вантажу, тому український зведений підрозділ здійснив лише візуальне спостереження за проходженням вантажівок через державний кордон, не маючи змоги виконати контрольні функції. Візуальний контроль було здійснено в російських пунктах пропуску «Донецьк» та «Матвєєв Курган» двома зведеними прикордонно-митними группами. З 07:30 до 09:10 – 08.01.15 через пункт пропуску «Донецьк» прослідувало  62 вантажівки.  А з 08:25 до 10:20 через пункт пропуску «Матвєєв Курган» прослідувало ще 62 машини.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що гуманітарний вантаж, який начебто надійшов з РФ, не доходить до мирних жителів, а натомість продається на ринках в населених пунктах, тимчасово підконтрольних бойовикам.

У Луганській області терористи організували схему контрабандного переміщення лікарських препаратів з території РФ через пункт пропуску «Ізварине».

Ці факти вкотре свідчать про те, що лідери бандитів продовжують використовувати скрутне становище місцевого населення для власного збагачення.

Терористи розгортають інформаційну кампанію, спрямовану на дискредитацію України.

На території, що контролюється бандфомуванням «ДНР», готується до випуску газета «Мирний Донбас», що поширюватиме ідеї сепаратизму та тероризму. Наклад видання – 100 тис. примірників. Також у Донецьку члени НЗФ «ДНР» почали трансляцію двох російських телеканалів, яким заборонено мовлення на території України.

Триває робота українських прикордонників з запобігання спроб терористичних актів.

Під час перевірки рейсового автобуса «Донецьк – Олександрівка», було затримано громадянина України, який був одягнений у бронежилет, мав при собі гранату «РГ-42» та посвідчення бандформування «поліція ДНР».

Українські військові продовжують надавати допомогу та підтримку мирним мешканцям на звільнених територіях.

Так, військовослужбовці групи цивільно-військового співробітництва завітали до школи мистецтв м. Дебальцеве та подарували дітям іграшки та солодкі подарунки. Вихованці школи мистецтв провели для захисників Вітчизни святковий концерт.

Військові - дітям Дебальцевого-1

Військові - дітям Дебальцевого-2

Військові - дітям Дебальцевого-3

Військові - дітям Дебальцевого-4

Також учора українські військові доставили більше тисячі листів шиферу до одного із населених пунктів Луганщини. Матеріал, вкрай необхідний мешканцям села, був придбаний за благодійні кошти та доправлений на вантажівках ЗСУ.

Шифер для мирних мешканців-1

Шифер для мирних мешканців-2

Шифер для мирних мешканців-3

Шифер для мирних мешканців-4

Українські патріоти продовжують допомагати бійцям АТО

Вчора активісти-волонтери з міста Павлоград Дніпропетровської області передали бійцям АТО 35 маскувальних халатів.

Волонтери самостійно пошили захисні костюми, а кошти на білу тканину зібрали медики та школярі міста.

маскувальні костюми-1

маскувальні костюми-2

маскувальні костюми-3

http://mediarnbo.org/novini-2/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества