Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані Інформаційно-аналітичного центру на 7 квітня 2015


Ситуація на сході України має тенденцію до загострення. Збройні провокації противника регулярно трапляються по всій лінії розмежування за винятком східної частини Луганщини. Вчора було зафіксовано 5 епізодів застосування 120-мм мінометів, 3 випадки обстрілів наших позицій зі ствольної артилерії, також є факти застосування танків з боку бойовиків. Таку інформацію оприлюднив сьогодні на брифінгу речник штабу Антитерористичної операції  полковник Андрій Лисенко. Нагадаємо, що всі вищезгадані види озброєння підлягають відведенню від лінії розмежування відповідно до Мінських домовленостей.

Найбільш  неспокійною обстановка залишається на Донецькому напрямку, зокрема поблизу Донецького аеропорту та передмістях Горлівки.

На Луганському напрямку противник здійснює спроби знайти слабкі місця у наших рубежах оборони поблизу Бахмутської траси.

На Маріупольському напрямку ворог намагається оволодіти селом Широкине. Українські військові успішно утримують периметр, відбиваючи всі атаки ворога.

Протягом доби зафіксовано польоти 3 ворожих БПЛА в Донецькій області.

Протягом минулої доби внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 2 – було поранено.

За оперативною інформацією, бойовики активно мінують автошляхи, залишають вибухові пристрої у місцях масового скупчення людей, навіть маскують їх під дитячі іграшки та предмети побуту. Закликаємо всіх громадян проявляти пильність, у випадку виявлення підозрілих предметів звертатися до співробітників МВС, ДСНС чи ЗСУ.

Україна бореться за кожного свого воїна.

Вчора ввечері з полону бойовиків було звільнено 16 українських військовослужбовців. Вони вже перебувають у Краматорську, де отримують всю необхідну допомогу. Незабаром вони повернуться додому і до своїх сімей. Україна виступає за неухильне дотримання Мінських домовленостей і повне звільнення заручників.

Українські спецслужби затримують проросійських бойовиків і диверсантів.

Затримано диверсійну групу так званої «ДНР», яка у березні організувала вибух у Запоріжжі поряд з офісом громадської організації. Трьох диверсантів підтримували ватажки НЗФ «ДНР» та координували російські спецслужби.

Бойовики планували здійснити ряд терористичних актів на інфраструктурних об’єктах області, судових установах та військкоматах. У бойовиків вилучено 5 бойових гранат, матеріали для виготовлення вибухових пристроїв і банківські картки, на які куратори терористів перераховували кошти за «брудну роботу».

1112

Учора Бердянський міський суд (Запорізька область) оголосив вирок керівнику одного з бандформувань у складі так званої «ДНР» – 11 років за гратами. За завданням ворога, бойовик мав вчинити низку терактів і захопити морський порт і адміністративні будівлі у м. Бердянську напередодні президентських виборів у травні минулого року. У разі успіху, злочинець планував стати так званим «народним мером» Бердянська. Тоді в ході спецоперації оперативники СБУ вилучили 73 ящики з озброєнням, що були доставлені морем з окупованого Криму. У складі арсеналу – гранатомети, 8 кулеметів, 88 автоматів, 920 гранат, багато набоїв та інше спорядження.

21

В Одесі триває розслідування діяльності бойовиків-комуністів, причетних до вчинення терористичних актів в місті. Оперативники знайшли схованку з матеріалами для виготовлення вибухівки.

Українські військовослужбовці підвищують свої бойові навички.

На Дніпропетровщині триває бойова підготовка десантників-мінометників. Мобілізовані військовослужбовці відпрацювали бойові стрільби та завдання зі стримування наступу ворога. Слід зазначити, що керівний склад підрозділу – це досвідчені військові, які неодноразово виконували бойові завдання в зоні АТО.

??????????????????????????????????????????????????????????????????

Також на Миколаївщині ветерани-десантники передають бойовий досвід новій хвилі мобілізованих військових. Воїни проходять інтенсивний курс з бойовими стрільбами, вивчають вибухову справу та здобувають необхідні знання з тактичних дій під час наступу та оборони. На полігоні широко використовується британська бойова машина «Саксон» та гелікоптер, який подарували волонтери. Обидві новинки значно посилили бойові розрахунки десантників.

41424344454647484949-149-249-3

Крім того, на базі 197-го Центру підготовки сержантського складу ЗСУ пройшли заняття серед сержантського складу. Курсанти взяли участь у стрільбах та виконували інші бойові задачі.

515253545556

Українська армія підсилює свої підрозділи військовою технікою.

12 бронетранспортерів, які пройшли капітальний ремонт у Миколаївській області, були передані одній з аеромобільних бригад ЗСУ.Серед відремонтованих бронемашин – 10 БТР-80 та 2 БТР-70.

616263

Триває ротація підрозділів українських правоохоронців в зоні АТО.

Батальйон особливого призначення «Чернігів» повернувся додому після виконання бойових завдань в зоні АТО на Луганщині. Біля будівлі УМВС міліціонерів зустрічали родичі, друзі та товариші по зброї. Командир роти спецпризначенців з позивним «Чабан» доповів керівництву, що всі бойові завдання успішно виконані. Луганський напрямок – один з найнебезпечніших в зоні антитерористичної операції. Його особливість полягає в близькості кордону з Росією, через який постійно намагаються проникнути диверсійно-розвідувальні групи ворога. Після відведення важкого озброєння від лінії розмежування обстріли з ворожої артилерії майже припинилися, проте діють розвідувально-диверсійні групи бойовиків, що намагаються проникнути вглиб нашої території. За місяць служби в зоні АТО спецпризначенці відбили понад два десятки таких атак. Після нетривалої відпустки бійці спецпідрозділу повернуться до виконання службових обов’язків.

71727374

Один з перших героїв АТО очолив харківську міліцію.

Полковник Андрій Крищенко призначений керівником Головного управління міліції в Харківській області. У квітні 2014 року Андрій Крищенко очолював міліцію у м. Горлівка Донецької області. Під час штурму міського управління міліції 14 квітня 2014 року він разом зі своїм заступником Германом Приступою відстоював Державний прапор, коли бойовики намагалися зняти його з козирка будівлі, щоб повісити чужий – російський.

81

Європейські партнери допомагають відновлювати Донбас.

Слов’янська міськарада бере участь у конкурcі Європейського Союзу «Підтримка громад, що опинилися під впливом конфлікту в Україні». Мета програми – реконструкція 2 гуртожитків для осіб, чиє житло повністю зруйновано. Угода передбачає фінансування у обсязі 800 тисяч євро.

Українські волонтери допомагають нашим захисникам на передовій.

Кременчуцькі нацгвардійці отримали допомогу від місцевих школярів. У рамках акції «Хвиля доброти в Кременчуці» учні зібрали ліки, теплі шарфи, продути харчування чимало інших потрібних речей, і відправили цю допомогу на передову. Наразі мешканці Кременчука несуть службу під Маріуполем. Такі подарунки дуже підтримують наших бійців.

91929394

За час проведення антитерористичної операції в Україні волонтерський рух набрав значного розмаху. Бізнесмени і домогосподарки, лікарі та вчителі – люди різних професій об’єдналися, щоб допомагати армії. Сергій Бражник перебуває в зоні АТО менше 2 місяців. Доброволець з військовим досвідом зараз несе службу на блокпосту, і розповідає про роботу волонтерів із захопленням. Офіцер каже, що прості люди взялися робити величезну справу. Часто вони привозять дуже необхідні речі, включаючи продукти та інвентар. Допомагають і місцеві, наприклад, одна жінка майже кожен день носить їм банку свіжого молока, місцеві підприємці – свіжий хліб.

Серед пріоритетів наших волонтерів – психологічна допомога. Дуже дієвий спосіб розвантаження у зоні АТО – концерт. Артисти приїжджають не дуже часто, але дійсно допомагають відволіктися, – визнають нацгвардійці.

Зараз допомога небайдужих цінується ще більше. Адже кожен повинен займатися своєю справою. Військові – захищати, а цивільні – підтримувати.

100

 

 

http://mediarnbo.org/2015/04/07/zvedeni-dani-informatsiyno-analitichnogo-tsentru-na-07-kvitnya/

Музей миротворчества он-лайн

 

 

 

Центр миротворчества