Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані ІАЦ РНБО на 12:30 – 7 січня 2015

За минулу добу ситуація на Сході України не змінилася.

Терористи вдавалися до провокаційних обстрілів позицій сил АТО, порушуючи режим тиші. Зокрема, сьогодні близько першої ночі терористи обстріляли з РСЗВ БМ-21 «Град» позиції наших військових у селищі Піски.

Про це заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Антитерористичної операції  полковник Андрій Лисенко.

За останню добу 3 українських військовослужбовців загинули: 1 – від кулі снайпера поблизу н.п. Нікішине, ще 1 – від мінометного обстрілу в районі аеропорту «Донецьк», третій військовослужбовець загинув в н.п. Піски внаслідок обстрілу зі стрілецької зброї. Одного військового було поранено.

Військове командування вживає заходів задля мінімізації втрат серед військових сил АТО. Українські військові адекватно реагують на провокаційні обстріли, бойовики продовжують зазнавати втрат.

Внаслідок обстрілів терористів було пошкоджено підвідний газопровід, без газопостачання залишаються смт Чорнухине (Попаснянський район), села Трьохізбенка, Кряківка та Сокільники (Новоайдарський район). Також у м. Щастя через мінометний обстріл бойовиками частково пошкоджено високовольтну лінію електропередач «Луганська ТЕС – м. Лисичанськ».

Керівництво бандформувань намагається збільшити кількість бойовиків за рахунок нових рядових членів та підпорядкування розрізнених НЗФ єдиному централізованому так званому командуванню.

За даними розвідки, на окупованій території Луганщини посилюються конфлікти між «казаками»-терористами та бандформуванням «ЛНР», що діє за підтримки військовослужбовців ЗС РФ. Бойовики «ЛНР» намагаються взяти під контроль населені пункти, в яких дислокуються загони «казаків».

Виявлено чергові докази причетності Російської Федерації до збройного конфлікту на Донбасі.

У Маріуполі українські спецслужби затримали бойовика бандформування «Сват» на прізвисько «Філя». Після спецпідготовки у військовому таборі у Севастополі, затриманий одержав від представників російських спецслужб завдання організувати та вчинити в українських містах теракти проти мирного населення. Затриманий також надав інформацію про пряму причетність РФ до фінансування тероризму в Україні.

Також учора наші прикордонники у пункті контролю «Георгіївка» на Донеччині затримали громадянина Австралії, ймовірно причетного до діяльності терористичних організацій. Під час перевірки його особистих речей виявлено 10 набоїв калібру 7,62, бронежилет, 2 ножі, перепустку і посвідчення акредитації журналіста, видані бандформуванням «ДНР».

Терористи продовжують перешкоджати налагодженню мирного життя на Донбасі.

У м. Красний Луч бойовики банд формування «ЛНР» на мережі передавачів українських телеканалів розпочали трансляцію російських телеканалів, яким заборонено мовлення на території України.

Через відсутність працюючих банкоматів та банківських терміналів, мешканці смт Новий Світ Старобешевського району Донецької області вимушені користуватися послугами посередників для отримання готівки з банківських карток, сплачуючи їм при цьому 10% від суми.

Також, за оперативною інформацією, на ринках Донецька знову зафіксовано випадки торгівлі гуманітарною допомогою, що нібито постачається з Росії.

Українська влада та небайдужі громадяни підтримують своїх співвітчизників зі Сходу України.

Для оперативного вирішення проблем населення та якнайшвидшого проведення соціальних виплат до Волноваського району Донецької області приєднали території ряду місцевих рад Тельманівського та Новоазовського районів. Нагадаємо, що більша частина території цих районів включно з районними центрами тимчасово перебувають під контролем терористів. Так 1000 громадян вже отримали державну допомогу загальною сумою 3,6 млн. грн. За аналогічною схемою здійснено виплату допомоги у м. Вуглегірськ, що стало частиною Артемівського району: 1200 мешканців отримали державну допомогу загальною сумою 5 млн. грн. Також для надання кваліфікованої медичної допомоги мешканцям приєднаних територій у медичних закладах м. Артемівськ створено додаткові структурні підрозділи.

Вчора через контрольний пункт «Артемівськ» прослідував український гуманітарний вантаж – 2,5 т продуктів харчування для жителів окупованих територій.

До Авдіївки вдруге прибула адресна гуманітарна допомога від тернопільських релігійних організацій. Зокрема, доставлено 75 продуктових наборів для багатодітних сімей і сімей з дітьми-інвалідами.

У Слов’янському районі Донецької області місцеві підприємці подарували 1050 продуктових і 50 дитячих наборів сім’ям переселенців.

Зазначимо, що між окупованою та звільненою територіями Донецької області регулярне автобусне сполучення не припинено.

Триває ротація у лавах українських підрозділів, що задіяні в Антитерористичній операції

До м. Запоріжжя на Різдво повернулися військові артилеристи, що протягом 2 місяців виконували бойові завдання в районі донецького аеропорту.

Артилеристи з Запоріжжя-1

Артилеристи з Запоріжжя-2

Артилеристи з Запоріжжя-3

Також прибули до місць постійної дислокації бійці Центрального оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії, які боронили спокій і безпеку жителів м. Маріуполя.

Повернулись військовослужбовці НГУ-1

Повернулись військовослужбовці НГУ-2

Повернулись військовослужбовці НГУ-3

Повернулись військовослужбовці НГУ-4

З зони проведення АТО повернулися частина бійців спецпідрозділу вінницької міліції «Сокіл», які протягом останнього місяця виконували завдання зі знешкодження диверсійних груп, вилучення з незаконного обігу зброї та вибухових речовин, затримання осіб, що готували злочинні дії. Українські спецпризначенці виконали усі поставлені завдання та повернулися неушкодженими і без втрат.

Спецпризначенці СОКОЛУ повернулися додому-1

Спецпризначенці СОКОЛУ повернулися додому-2

Спецпризначенці СОКОЛУ повернулися додому-3

http://mediarnbo.org/novini-2/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества