Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані Інформаційно-аналітичного центру на 6 квітня 2015


Ситуація в зоні АТО залишається неспокійною, проте наші військові утримують периметр оборони, не даючи ворогу жодного шансу просунутися вперед. Проте хаотичні провокації бойовиків тривають по всій лінії зіткнення. Зафіксовано 1 випадок застосування артилерії по наших позиціях. Найбільш «гарячі» точки протистояння – район Донецького аеропорту, передмістя Маріуполя та Горлівки, район м. Щастя. Про це повідомив сьогодні на брифінгу речник штабу Антитерористичної операції  полковник Андрій Лисенко.

Лысенко-АКЦ-15

Противник веде активну авіарозвідку: вчора було зафіксовано польоти 12 БПЛА в районі Маріуполя.

За минулу добу внаслідок бойових дій 4 військовослужбовців загинули, 1 – було поранено.

У районі с. Широкине  внаслідок порушення правил безпеки дорожнього руху на міні підірвався позашляховик ЗС, внаслідок чого  2 українських військовослужбовців загинули, 1 – поранено. Закликаємо всіх місцевих мешканців суворо дотримуватися правил пересування у зоні АТО і обирати лише безпечні маршрути.

Українські сапери розміновують небезпечні боєприпаси

Протягом березня в районі Маріуполя знешкоджено понад 40 снарядів калібром від 82 до 300 міліметрів. Також сапери перевірили на наявність вибухівки 150 кілометрів автодоріг. Завдяки співпраці мирних мешканців і військових вдалося ліквідувати чимало небезпечних боєприпасів.

1112131415

У с. Катеринівка Попаснянського району Луганської області офіційно відновлено українську владу. Це село перебуває на самій лінії розмежування, проте відповідно до Мінських домовленостей та закону України «Про особливий порядок місцевого самоврядування у окремих районах Донецької та Луганської областей» та додатку до нього, належить до території, що підлягає прямому контролю української влади та Луганської обласної військово-цивільної адміністрації. Місцеві мешканці також налаштовані патріотично.

212223

За оперативною інформацією, через погіршення фінансового забезпечення і зниження морально-психологічного стану у лавах НЗФ, серед бойовиків загострюються внутрішні суперечності, що переростають у збройні сутички. Один з таких епізодів трапився на блокпосту НЗФ у с. Красноармійське Новоазовського району Донецької області (окупована територія), де між бойовиками сталася суперечка, яка згодом переросла у стрілянину.

Генеральний штаб Збройних сил поповнюється досвідченими військовими

Провідник Добровольчого Українського корпусу Дмитра Яроша призначено радником начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-полковника Віктора Муженка. Головнокомандувач ЗСУ та його новий радник наголосили, що найважливіше для військових –  це єдність у боротьбі за незалежність і територіальну цілісність України. Вже розпочалася підготовка до підвищення взаємодії всіх військових формувань України у зоні АТО.

31

Українські військовослужбовці підвищують свої бойові навички

Учора на Львівщині пройшли тренування наших десантників. «Крилаті піхотинці» виконали стрільби та пройшли бойове злагодження розвідувальної роти.

В Україні тривають призов і мобілізація до лав ЗСУ

Українська армія поповнилася 200 військовослужбовцями, які вчора присягнули на вірність Батьківщині на одному з полігонів у Миколаївській області. Протягом місяця вчорашні вчителі, робітники, службовці та аграрії проходили інтенсивні тренування. Сьогодні вони стали захисниками миру та спокою мільйонів українців.

4142434445464749

Наші силовики затримують бойовиків та їхніх поплічників

На одному з блокпостів Луганщини наші прикордонники затримали 2 бойовиків.  Чоловіки прямували з окупованої території, і один з них був з явними ознаками побиття. Встановлено, що затримані були активними учасниками НЗФ, і мають відповідні посвідчення. Чоловіки заявили, що хочуть переїхати на територію, що контролюється українською владою, оскільки ватажки бандитів їх всіляко принижували, застосовували фізичне насильство, і не платили грошей. Бойовиків-невдах передали співробітникам СБУ.

У Дзержинську затримано злочинця, який торік брав участь у захопленні будівлі міської ради та низці інших диверсій, спрямованих на залякування мирних мешканців. Також затримано жінку з міста Селидове, яка повідомляла окупантам про розташування військової техніки та особового складу ЗСУ в цьому районі.

Водночас спецслужби викривають схеми фінансування бойовиків

У Черкаській області оперативники вилучили вантаж вугілля, який був незаконно видобутий на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей. Черкаське приватне підприємство закуповувало кам’яне вугілля через фіктивну фірму, а кошти з цієї незаконної схеми перераховувалися бойовикам. Наразі триває слідство з встановлення осіб, причетних до злочину.

Наші правоохоронці стоять на варті спокійного життя українського Донбасу

У великих містах Донеччини посилено патрулювання вулиць спільними групами працівників місцевої міліції, ДАІ та спецпідрозділу «Сокіл». Правоохоронці укріплюють взаємодію з військовими комендатурами. За порушення правопорядку комендантські патрулі затримуватимуть і цивільних осіб, і військовослужбовців.Патрулі мають перевіряти дотримання членами військових формувань України правил носіння форменого одягу, знаків розрізнення, правил поведінки та професійної етики, а також підстав носіння вогнепальної зброї.

51525354555657585959-159-259-3

Триває ротація підрозділів українських правоохоронців

Шестеро співробітників кримінальної міліції Вінниччини повернулися додому зі Сходу України. Правоохоронці займалися розшуком злочинців на звільнених територіях Донбасу, та допомагали місцевим колегам у налагодженні роботи.

61626364

Українські військові роблять героїчні вчинки не лише на передовій

У Чернігові, повертаючись увечері додому зі служби, майор Збройних Сил України Сергій Калетнік почув крики про допомогу, а згодом побачив, як палає балкон на першому поверсі багатоповерхівки. Мужній майор пробрався через балкон, що вже палав, всередину будинку, та в їдкому диму відшукав 28-річного хлопця. Офіцер врятував чоловіка, а після цього – гасив пожежу підручними засобами до прибуття вогнеборців.

Сергій Калетнік – інженер-випробувач озброєння та військової техніки Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України. Під час окупації Росією українського Криму та Севастополя офіцер залишився вірним Військовій присязі, та залишився служити в українській армії на новому місці – в Чернігові.

71

 

http://mediarnbo.org/2015/04/06/zvedeni-dani-informatsiyno-analitichnogo-tsentru-na-06-kvitnya/

Музей миротворчества он-лайн

 

 

 

Центр миротворчества