Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Прес-центр АТО: ситуація на 09:00, 4 квітня 2015


Впродовж вчорашнього вечора, з 18:00 до опівночі 3 квітня, ситуація в зоні АТО дещо загострилась. Противник не лише продовжував збройні провокації із використанням стрілецької зброї, а й застосовував артилерію, яка згідно домовленостей мала бути відведена від лінії розмежування. Таку інформацію оприлюднив сьогодні вранці речник АТО Анатолій Стельмах.

Найбільша активність противника і надалі зберігалась поблизу Донецька. Тут з 19:06 до 19:45 бойовики із 122 – міліметрової артилерії обстріляли Авдіївку. А о 19:45 по цьому ж місту злочинці відкрили вогонь з танку. Крім того під вогонь з мінометів, гранатометів і стрілецької зброї потрапили Піски, Опитне та знову ж таки Авдіївка.

На Луганщині о 22:00 поблизу селища Кримське відбулось бойове зіткнення з противником. Після вдалих дій наших бійців ворог відійшов. Також о 23:00 зі 120 – міліметрового міномету російсько-терористичні угруповання вели вогонь по українських позиціях в районі селища Нижнє.

Неподалік Маріуполя о 18:20 з 120 міліметрового міномету бандити обстріляли наші позиції на південно-східній околиці Бердянського. А о 22:30 мінометного обстрілу зазнали позиції сил АТО на південно-західній околиці селища Широкине.

Загалом, з 18:00 до опівночі 3 квітня противник 14 разів порушив режим тиші.

Водночас, незважаючи на неприховані плани бойовиків втягнути сили АТО у збройне протистояння, наші бійці залишаються на своїх позиціях і на провокації бандитів не піддаються. Своїми діями українські військові вчергове демонструють прагнення до миру та всебічного виконання домовленостей, які підписав у Мінську Президент України.

http://mediarnbo.org/2015/04/04/498957/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества