Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Прес-центр АТО: ситуація на 09:00, 26 березня 2015

У зоні проведення антитерористичної операції на Сході України тривають провокативні обстріли українських позицій. 

Російсько-терористичні угруповання і надалі сконцентровують вогневий натиск на Донецькому напрямку. Цієї ночі з 20:40 до 21:20 бойовики вели вогонь із 120 – міліметрових мінометів по Піскам, а в 22:45 також із мінометів били по Авдіївці. Крім того, зі стрілецької зброї бандити обстріляли Новоселівку та Каменку. Таку інформацію оприлюднив сьогодні вранці речник АТО Анатолій Стельмах.

На Маріупольському напрямку бойовики зі стрілецької зброї вели вогонь по селищу Широкине.

На Артемівському напрямку близько 03:00 з боку Стаханова бандформування зі 120 – міліметрових мінометів били по Троїцькому.

Загалом, за ніч з 20:00 вечора до опівночі бойовики 8 разів вели вогонь по позиціях сил АТО, ще 2 випадки порушення режиму тиша зафіксовано з опівночі до 06:00 ранку.

Слід згадати вчорашній трагічний випадок, що стався неподалік Майорська. Рейсовий автобус, який рухався за маршрутом Артемівськ – Горловка, аби скоротити дорогу та порушуючи правила пропускного режиму в темну пору доби намагався об’їхати наш опорний пункт. Транспортний засіб, в середині якого знаходились 26 людей, звернув з траси і на польовій дорозі близько 19:30 підірвався на ворожій міні. Усі постраждалі каретами швидкої допомоги оперативно доставлені у Артемівську лікарню. Водночас, незважаючи на жахливу трагедію, підконтрольні російсько-терористичним військам ЗМІ намагаються перекласти провину за цивільні жертви на сили АТО.

Прес-центр штабу АТО повідомляє, що військовослужбовці Збройних Сил першими прийшли на допомогу постраждалим. А наші саперні підрозділи практично щоденно проводять розмінування місцевості, яка усіяна вибуховими пристроями, що залишили після себе російські злочинці на українській землі.

http://mediarnbo.org/2015/03/26/pres-tsentr-ato-situatsiya-na-09-00-26-bereznya/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества