Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані Інформаційно-аналітичного центру на 26 березня 2015

Протягом минулої доби, внаслідок бойових дій, жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений.

На фоні безумовного дотримання Україною Мінських домовленостей, противник намагається зірвати мирний процес шляхом здійснення численних збройних провокацій. Відносно спокійною залишається ситуація лише на сході Луганщини: активність бойовиків зберігається по всій лінії розмежування від Азовського моря до Бахмутської траси. Про це повідомив сьогодні на брифінгу речник штабу Антитерористичної операції  полковник Андрій Лисенко. Окрім збройних провокацій з використанням стрілецької зброї, гранатометів та мінометів, вчора наші позиції поблизу селища Опитне, що в районі Донецького аеропорту, були обстріляні з танка НЗФ. Також учора відбувся мінометний обстріл бойовиків безпосередньо по м. Авдіївка. Фактів використання ворожої артилерії не зафіксовано. Вже сьогодні, після опівночі, противник двічі порушив режим тиші. Наші військовослужбовці адекватно реагують на провокації бойовиків і утримують визначені рубежі оборони.

За даними розвідки, протягом 24-25 березня з території РФ на окуповану територію Донбасу незаконно введено 2 колони військової техніки, у складі яких – танки, паливозаправники та автомобілі.

За минулу добу було зафіксовано польоти 7 ворожих безпілотників неподалік Маріуполя.

Вчора поблизу м. Горлівка, на узбіччі автодороги на міні підірвався автобус, що прямував за маршрутом Артемівськ – Горлівка. У результаті трагедії загинули 4 осіб, і ще 20– травмувалися. Водій автобуса не постраждав.

За оперативною інформацією, автобус прибув на український блокпост «Майорськ», проте не був пропущений, оскільки перетин лінії розмежування в темну пору доби заборонено. Водій поїхав у зворотньому напрямку, і, намагаючись оминути український блокпост, виїхав на ґрунтову дорогу і підірвався на міні. Військовослужбовці Збройних Сил України першими прийшли на допомогу постраждалим, забезпечивши їх евакуацію до лікарень.

Закликаємо усіх автоперевізників Донецької та Луганської областей виконувати всі встановлені владою вимоги щодо перетину лінії розмежування і не ризикувати життями наших громадян.

PM989image001PM360image002

PM598image003PM581image004PM800image005

Співробітники ДСНС та українські військові щоденно обстежують значні території Донецької та Луганської областей та знешкоджують боєприпаси та вибухівку. Зокрема, у Костянтинівському районі на Донеччині лише протягом одного дня військові сапери обстежили понад 30 гектарів, де було знайдено і знешкоджено 8 мін.

111213

14

Наші спецслужби знешкоджують проросійських диверсантів і бойовиків.

У рамках розслідування вбивства капітана СБУ Віктора Мандзика 21 березня у Волновасі, затримано 4 свідків та одного підозрюваного у скоєнні цього злочину. У Дніпропетровську, в помешканні одного з підозрюваних, вилучені гранатомети, гранати й тротилові шашки. Також у місті знайдено автобус, в якому пересувалися вбивці офіцера, де були виявлені ще 20 гранат та упаковка з набоями.

Також у ході спецоперації з зачищення зони АТО від незаконної зброї та контрабанди, наші оперативники затримали понад 30 інших правопорушників у Донецькій та Дніпропетровській областях. У зловмисників вилучено 19 автоматів, 9 гранатометів РПГ-26, 42 підствольні гранатомети, пістолети, гранати, понад 6 кг вибухівки та 13 тисяч набоїв різного калібру. Днями у Волноваському районі затримано 18 озброєних людей – 8 військовослужбовців та 10 громадян, які представлялися співробітниками міліції та громадськими активістами.

У Донецькій області затримано диверсійну групу, яка здійснювала злочини проти місцевого населення під виглядом українських військових з метою дискредитації ЗСУ. Бойовики планували викрасти одного з українських офіцерів. Завдяки оперативній роботі спецслужб,  диверсанти були затримані одразу після їх прибуття до Мар’їнського району Донецької області.

2122

В Одесі СБУ затримала трьох бойовиків. Один з них був учасником трагічних подій 2 травня минулого року, і готував нові теракти в місті. У бойовиків вилучено вибуховий пристрій потужністю 500 г. у тротиловому еквіваленті, компоненти до саморобного вибухового пристрою, 8 пістолетів, 3 гвинтівки із снайперськими прицілами, набої, а також антиукраїнські пропагандистські матеріали.

3132

3334

35

Також у рамках розшуку осіб, причетних до терактів в Одесі, затримано двох активних учасників так званого «Антимайдану». Встановлено, що один з них підтримує контакти з прихильниками бандформувань «ДНР» та «ЛНР», а другий поширював антиукраїнську пропаганду. Контррозвідка вилучила у бойовиків саморобну вибухівку.

Українські правоохоронці вилучили нові незаконні арсенал в зоні АТО.

Співробітники Артемівського міськвідділу міліції спільно з київськими колегами попередили спробу вивезення із зони АТО зброї та боєприпасів. На в’їзді в Артемівськ з боку Горлівки міліціонери зупинили автомобіль «Газель», в якому було виявлено заховану зброю та боєприпаси. В арсенал входило: 4 автомати, 16 магазинів до них, 10 пачок з патронами, 3 гранати Ф-1 с запалами, ніж-багнет з чохлом, 2 упаковки пороху вагою 1 кг кожна, 7 бронежилетів, армійські каски, а також порожній корпус від ручного протитанкового гранатомета. Водій і пасажири разом з транспортом були доставлені в міліцію. Вилучені предмети направлені на експертизу.

4142

В місті Курахове Мар’їнського району Донецької області мешканець намагався продати ручний протитанковий гранатомет РПГ-26. Йому завадили українські міліціонери. Затриманий пояснив, що бойову зброю йому дав для продажу його знайомий. Опитаний власник гранатомета стверджує, що знайшов зброю і зберігав з метою збуту. Ця інформація наразі перевіряється.

51

Тривають заходи із планової ротації наших військових, що несуть службу на Донбасі.

Волинські правоохоронці вирушили в зону бойових дій на сході України. Основні завдання, які виконуватимуть правоохоронці у зоні АТО – забезпечення охорони громадського порядку, служба на блокпостах, перевірка транспортних засобів на наявність зброї та вибухових пристроїв, перевірка документів підозрілих осіб щодо їх можливої причетності до кримінальних угрупувань та терористичних організацій. Весь особовий склад добре екіпірований та готовий до виконання поставлених завдань.

6162

Мобілізовані солдати з Чернігівщини вирушили на схід України. Бійці повністю забезпечені всіма необхідними засобами захисту, військовою амуніцією, обмундируванням, теплими речами, медичними препаратами та харчовими продуктами.

7172

7374

Українці допомагають своїм захисникам в зоні АТО.

Футболісти Національної збірної України відвідали поранених ветеранів АТО, що перебувають на лікуванні у Головному медичному клінічному госпіталі Києва. У клініці нейрохірургії та неврології, де проходять курс лікування 28 бійців АТО, футболісти поспілкувалися з військовослужбовцями та їхніми рідними й висловили слова підтримки і вдячності. Багато з наших військовослужбовців – великі шанувальники збірної та наших гравців. Водночас футболісти не могли залишитися осторонь і зустрітися зі справжніми героями, які гідно несуть службу у лавах ЗСУ. Військові й футболісти побажали перемоги нашій країні – як на футбольних стадіонах, так і на полі бою.

Благодійники передали українським десантникам 3 автомобілі. Машини були придбані за рахунок профспілкового комітету Південноукраїнської АЕС та благодійного фонду. Усі автомобілі вже вирушили у зону АТО.

8182

83

Українська армія підвищує свою боєготовність.

Так, українські десантники, що були призвані в рамках четвертої хвилі мобілізації, пройшли бойове злагодження своїх підрозділів. Протягом місяця наші воїни виконували вправи на бронетранспортерах БТР-3Е та артилерійських установках «Нона», а також вогневі стрільби з гранатометів. Санітарні інструктори пройшли заняття з тактичної медицини з надання першої допомоги пораненим військовослужбовцям.

??????????????????????????????????????????????????????????????

???????????????????????????????

??????????????????????????????????????????????????????????????

???????????????????????????????

??????????????????????????????????????????????????????????????

??????????????????????????????????????????????????????????????

??????????????????????????????????????????????????????????????

??????????????????????????????????????????????????????????????

 

Міжнародна спільнота активізує допомогу українській армії.

У міжнародному аеропорту «Бориспіль» Президент України Петро Порошенко зустрів літак Військово-повітряних сил США, яким прибули 10 американських броньованих автомобілів «Хамві». Загалом США планують надіслати Україні 230 автомобілів «Хамві», з них 30 – з посиленим бронюванням. Ці автомобілі забезпечать надійний захист наших військових під час виконання бойових завдань. Нагадаємо, що це вже не перша техніка з США для української армії. На фронті вже використовуються сучасні засоби цифрового захищеного зв’язку, радари контрбатарейної боротьби, прилади нічного бачення, роботизовані системи розмінування, медичне обладнання.

111112

113114

Також вчора військово-транспортний літак Збройних Сил Чехії доставив на військовий аеродром «Бориспіль» гуманітарну допомогу для української армії. Це черевики, зимовий одяг, рюкзаки, намети та інше спорядження.

121123

Європейські партнери підтримують Україну.

Президент України Петро Порошенко провів зустріч із міністром закордонних справ Австрії Себастьяном Курцом. За словами австрійського дипломата, Австрія готова продовжити програми гуманітарної допомоги для постраждалих та внутрішньо переміщених осіб із Донецької та Луганської областей. Уряд Австрії прийняв рішення збільшити фінансування цих програм на 500 тисяч євро.

Сьогодні ми хочемо розповісти про одного із героїв української армії, який брав участь у взятті кургану Савур-Могила.

Сержант Леонов Максим Сергійович – командир відділення зі складу 95-ї окремої аеромобільної бригади Збройних Сил України.

27 липня 2014 року під відділення на чолі з сержантом Леоновим зайняло висоту поблизу міста Торез Донецької області. Під час виконання завдання вогнем відділення було знищено три вогневі точки противника. Потрапивши під артилерійський обстріл, Максим особисто надав першу медичну допомогу військовослужбовцям, які перебували на межі життя та смерті. Своєчасне відведення в укриття особового складу дозволило зберегти не одне людське життя.

29 липня 2014 року відділення військовослужбовця, яке входило до складу штурмової групи, результативно та в найкоротші строки взяло під контроль та утримувало стратегічно важливу висоту – курган Савур-Могила.

Указом Президента України за мужність та героїзм сержант Леонов нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

http://mediarnbo.org/2015/03/26/zvedeni-dani-informatsiyno-analitichnogo-tsentru-na-26-bereznya/

Музей миротворчества он-лайн

 

 

 

Центр миротворчества