Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані Інформаційно-аналітичного центру на 25 березня 2015

Сьогодні в Україну прибувають 10 бронеавтомобілів «Хамві» – військова допомога зі Сполучених Штатів Америки для нашої армії. У церемонії зустрічі вантажу братиме участь Президент України Петро Порошенко, після чого техніка буде передана українським військовим. Всього в Україну мають надійти 230 американських бронеавтомобілів.

За даними, які оприлюднив сьогодні на щоденному брифінгу речник штабу Антитерористичної операції  полковник Андрій Лисенко,протягом минулої доби ситуація в зоні АТО залишалася напруженою. Бойовики здійснювали провокації майже по всій лінії розмежування – від Азовського моря до Бахмутської траси. Традиційно неспокійно в районі Донецького аеропорту: там зафіксовано близько половини усіх епізодів порушення режиму припинення вогню з боку бойовиків. Зокрема, наш опорний пункт під Авдіївкою було обстріляно з танків. Фактів використання ворожої артилерії не зафіксовано. Вже сьогодні, після опівночі, бойовики 4 рази обстріляли позиції наших військовослужбовців із зенітних установок та мінометів. В усіх випадках у разі небезпеки життю наших військовослужбовців сили АТО відкривають вогонь у відповідь.

Бойовики не припиняють атаки на наші позиції в районі с. Широкине. Противник активно застосовує різноманітні види озброєння, зокрема гранатомети, ПТРК, міномети, зенітні установки. Наші бійці відбивають атаки ворога і утримують рубежі оборони. Активність бойовиків у цьому районі привернула увагу спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. У звіті місії сказано, що спостерігачі зафіксували вибух мін з 82-мм мінометів над позиціями наших воїнів, неподалік с. Бердянське, що поруч з Широкиним.

За інформацією Державної прикордонної служби за минулу добу зафіксовано польоти 5 БПЛА в н.п. Маріуполь та Станиця Луганська. Ще 2 російські безпілотники вели повітряну розвідку на адміністративній межі з тимчасово окупованою АР Крим поблизу с. Червоний Чабан.

Протягом минулої доби внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 4 – було поранено.

За оперативною інформацією, активізувалися диверсійно-розвідувальні групи противника, основною метою яких є пошуки слабких місць у оборонних позиціях сил АТО та створення провокацій під виглядом українських військових на лінії розмежування.

За даними розвідки, на залізничну станцію Краснодон з Російської Федерації прибуло 20 вагонів з боєприпасами.

За інформацією керівника Луганщини Геннадія Москаля, вчорашній диверсійний акт на радіолокаційній станції у смт. Мілове стався внаслідок підриву вибухівки. Нагадаємо, що цей населений пункт знаходиться безпосередньо на українсько-російському кордоні, та на відстані понад 100 км на північ від лінії зіткнення.

Служба безпеки України знешкодила 4 поплічників бандформувань «ДНР» та «ЛНР».

Одного з них затримано у Станично-Луганському районі – його завербувала військова розвідка РФ. За їхньою вказівкою, він збирав інформацію про розташування блокпостів ЗСУ, кількість бійців на них та їхнє озброєння.

Ще двох інформаторів ворога затримано в Маріуполі та Красногорівці. Злочинці інформували бойовиків про ситуацію у звільнених містах Донбасу, зокрема щодо будівництва фортифікаційних споруд.

Також у Слов’янську затримано бойовика так званої «ДНР», який навесні минулого року охороняв один з блокпостів бандитів, а після звільнення міста українськими військовими продовжував підтримувати зв’язок з ватажками бандитів.

Українські медики допомагають нашим воїнам з передової.

Майже 1000 військових – учасників АТО отримали кваліфіковану медичну допомогу в Полтавському військовому госпіталі. Зараз там проходять курс лікування ще 19 воїнів з зони АТО. За словами начальника госпіталю, за час ведення бойових дій в зоні АТО полтавські військові лікарі надали кваліфіковану медичну допомогу 938 бійцям. Більшість з них вже повернулися до своїх підрозділів. Госпіталь забезпечений усім необхідним, а медичний персонал працює майже цілодобово сім днів на тиждень. Полтавські військові медики мають чималий досвід роботи з пораненими, адже свого часу працювали у складі мобільних лікарсько-сестринських груп в зоні АТО.

В Донецькій області виконує свій обов’язок черговий зведений загін Львівської міліції.

Завдання міліціонерів – не допустити втручань в роботу особливо важливих об’єктів міської інфраструктури.Це відрядження – не лише бойове. Це також нагода покращити соціально-культурні зв’язки двох регіонів, і допомогти мешканцям «гарячої точки». Заплановано зустрічі з громадськими діячами, відвідини навчальних та виховних закладів.

1112

1314

1516

1718

1919-1

19-219-3

19-4

Благодійники з-за кордону допомагають нашим правоохоронцям.

Черкаські правоохоронці в зоні АТО отримали гуманітарну допомогу з Польщі. Гуманітарну акцію організували представники польського осередку Міжнародної поліцейської асоціації. Зібрана гуманітарна допомога прибула до Черкас. Представники делегації привезли медикаменти, засоби особистої гігієни, білизну, одяг та продукти харчування.

2122

23

Українські військові допомагають тимчасовим переселенцям.

Великоновосілківський район Донеччини став тимчасовим місцем проживання для сотень родин вимушених переселенців із міст і селищ, де життя через обстріли бойовиків перетворилося на пекло. Втікаючи від війни, вони залишили свої оселі в Донецьку, Мар’їнці, Красногорівці, Пісках, Авдіївці та інших містечках Донбасу. Зараз офіцери цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України допомагають їм пережити непрості часи. В першу чергу допомогу отримають багатодітні сім’ї. Їм офіцери цивільно-військового співробітництва передали продуктові набори, дитяче харчування, засоби гігієни та іграшки для дітей.

31

А зараз – традиційна історія про захисників нашої Батьківщини.

Безстрашні бійці 3-го окремого полку спеціального призначення вкрили себе безсмертною славою за час проведення АТО. Мужні кіровоградські спецпризначенці під командуванням полковника Віталія Пікуліна героїчно обороняли  Артемівський арсенал та Донецький аеропорт, брали Савур-Могилу, виконували бойові завдання у Маріуполі, Старобешевому, Дебальцевому та інших містах Донбасу. Саме вони одними з перших отримали від ворога грізне прізвисько «кіборги» за непохитну рішучість та надлюдські бойові навички під час 242-денної битви за Донецький аеропорт. Історія героїчного шляху кіровоградських спецпризначенців в зоні АТО почалася з зачистки Донецького аеропорту в травні минулого року. Тоді було знищено майже дві сотні бойовиків бандформування «Восток». Серед керівників оборони аеропорту були начальник штабу полку полковник Буран та командир підрозділу, Герой України полковник Олександр Трепак. Ці офіцери уміло організували контрдиверсійну та контрзасідкову роботу в околицях аеропорту.

Під час оборони аеропорту воїни 3-го полку відбили чимало ворожих атак, підбили 8 танків, а один – захопили та переправили на наш бік. Також було знищено більше 270 бойовиків, а шістьох захоплено в полон. У запеклих боях мужність та героїзм виявили багато воїнів – серед них інженер загону спецпризначення капітан Олег Кулигін та командир розвідувальної групи старший лейтенант Євген Подолянчук, які віддали життя, захищаючи донецький аеропорт.

Зараз кіровоградські спецпризначенці продовжують виконувати бойові задачі в зоні АТО і хоробро та професійно карати російських окупантів та їхніх посіпак. Саме завдяки таким героям українська армія входить до п’ятірки найсильніших збройних сил у Європі.

41

http://mediarnbo.org/2015/03/25/zvedeni-dani-informatsiyno-analitichnogo-tsentru-na-25-bereznya/

Музей миротворчества он-лайн

 

 

 

Центр миротворчества